27 Temmuz 2025 Pazar


21:26   SILIFKE’DE ÇıKAN ORMAN YANGıNıNA BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI MÜDAHALE EDIYOR    21:20   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: TENCERESI KAYNAMAYAN MILLET KARARıNı VERMIŞ, BUNLARı GÖNDERECEK   20:40   TİP, EHP VE TÖP’TEN TÜSİAD ÖNÜNDE EYLEM: MILYONLARCA EMEKÇIYE SABıR ÖĞÜTLEYENLERE DIYECEK TEK SÖZÜMÜZ VAR. BIZDE SABıR DA DAYANACAK GÜÇ DE KALMADı"   19:50   MANSUR YAVAŞ: "HUKUK, DEMOKRASI OLMADıĞı ZAMAN EKMEK OLMUYOR, FAIZLER, ENFLASYON ARTıYOR, FAKIRLIK OLUYOR"   19:45   DILEK İMAMOĞLU: BUGÜN BURADA HEP BERABER HAYKıRıYORUZ, EVET ADALET, HUKUK, ÖZGÜRLÜK ISTIYORUZ   18:52   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KıYAFET EVLERI ÇOCUKLARı BEKLIYOR   18:50   BERKAY GEZGIN: CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıŞı GELECEĞIMIZ IÇIN ÇOK ÖNEMLI BIR ADıM OLACAK   18:40   MURAT KARAYALÇıN: "HEP BIRLIKTE CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZı ESKI GENEL MERKEZIMIZDEN SELAMLAYACAĞıZ"   17:55   CHP’NIN CUMHURBAŞKANLıĞı ADAY OFISI AÇıLıYOR... HIKMET ÇETIN: "BERABER ÇALıŞACAĞıZ, ELIMDEN GELEN NE VARSA YAPACAĞıM"   11:07   ‘KÖY BIZIM, ŞENLIK BIZIM’ ETKINLIKLERININ YENI DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU   11:03   İKI ASKERIN SıVı KAYBıNA BAĞLı ÇOKLU ORGAN YETMEZLIĞINDEN ŞEHIT OLMASı... CHP’LI BULUT: BU ÖLÜMLERDEN KIM SORUMLUYSA HESABıNı VERMELI   09:36   MSB: İSKENDERUN’DA RAHATSıZLANARAK HASTANEYE KALDıRıLAN ER KARAMAN VE ER ERDOĞAN ŞEHIT OLDU   18:03   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN DENIZI ATıKLARDAN ARıNıYOR   17:57   ENERJISA DAĞıTıM ŞIRKETLERI KRITIK TEKNOLOJIYI TÜRKIYE’YE GETIRDI: TEMAS GERILIMI TESPIT TEKNOLOJISIYLE ŞEBEKE GÜVENLIĞI ARTıYOR   17:56   İSTANBUL TICARI GAYRIMENKUL SEKTÖRÜNDE NELER OLUYOR   17:49   ÖZGÜR ÖZEL SEMT PAZARıNDA... ESNAF: “BIR KILO MUZ ISTER DIYE INSANLAR ÇOCUKLARıNı KORKUDAN PAZARA GETIREMIYOR”   17:22   AHMET ÖZER: TUTUKLU BULUNDUĞUM IKINCI DOSYADA HAKKıMDA ‘RÜŞVET’ YA DA ‘YOLSUZLUK’ IDDIASı SÖZ KONUSU DEĞILDIR   16:35   MESKİ, ANAMUR ÇUKURABANOZ MAHALLESI’NDE ALTERNATIF SU KAYNAĞıNı DEVREYE ALDı   16:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MEHMET MURAT ÇALıK’ıN SAĞLıĞı TEHLIKEDE, BU ZULÜM DERHAL SONA ERMELI”   15:36   CHP’LI KıŞ: ASGARI ÜCRET EV TUTMAYA YETMIYOR, EMEKLI ISE HAYATTA KALMAYA ÇALıŞıYOR  
 
     
   

CHP’li Talat Dinçer: Çeşmeli-Taşucu Otoyolu: Devletin Kaynakları Kimlere Peşkeş Çekiliyor?


Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Çeşmeli-Mersin-Erdemli-Taşucu Otoyolu projesine ilişkin TBMM Başkanlığı’na 6 maddelik bir soru önergesi sundu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan açıklama istedi. Dinçer, projenin ihale sürecinden devlet kaynaklarının nasıl kullanıldığına kadar pek çok eleştiride bulundu ve ciddi sorular yöneltti.

 

Tarih : 16 Ocak 2025 Perşembe 13:19   Okunma : 654

Dinçer, 2021 yılında gerçekleştirilen ihale sürecine dikkat çekerek, “Bu proje, iktidarın yandaşlara para kazandırma sisteminin en çarpıcı örneğidir. İhaleye yalnızca bir şirket, Kolin İnşaat katılmış ve rekabet ortamı tamamen ortadan kaldırılmıştır. Tekelleşen bu ihale süreci halkın cebinden büyük paraların çıkmasına yol açmıştır,” ifadelerini kullandı.

Garanti ve Geçiş Ücreti Artışlarının Arkasında Ne Var?

İhalede başlangıçta 45 bin araç geçiş garantisi verildiğini ancak bu sayının 3 yıl sonra 90 bine çıkarıldığını belirten Dinçer, “Bu artışın gerekçesi nedir? Bu değişiklik sırf bir şirketin karını artırmak için mi yapılmıştır?” sorusunu gündeme getirdi. Ayrıca, geçiş ücretinin 0.05 centten 0.06 cent’e yükseltilmesinin Kolin İnşaat’a sağlanan ek kazanç anlamına geldiğini vurgulayarak, “Bu artışın halk üzerindeki ekonomik etkisi düşünülmüş müdür?” diye sordu.

Devlet Kaynakları Yandaşlara mı Akıtılıyor?

Dinçer, devletin kaynaklarının belirli şirketlerin çıkarları doğrultusunda harcandığını iddia ederek, “Kolin İnşaat’a hiçbir iş yapmadan 600 milyon Euro ödendiği doğru mudur? Bu paranın halkın cebinden çıkması adil midir?” dedi. Ayrıca, projenin halen tamamlanmadığını ve halkın mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, “Yol yapılmadan bu kadar büyük bir ödeme neden yapılmıştır?” diye sordu.

Mersin Halkı Mağdur, Yandaşlar Kazançlı

Çeşmeli-Mersin-Erdemli-Taşucu Otoyolu projesinin halkı mağdur eden bir düzenin parçası olduğunu söyleyen Dinçer, “Normalde bir saatte gidilebilen mesafe, bu yolun yapılmaması nedeniyle dört saate çıkmıştır. Kolin İnşaat’a sağlanan bu imtiyazlar, halkın sömürülmesinden başka bir şey değildir,” ifadelerini kullandı.

Dinçer, “Vergi muafiyetlerinden garanti ödeme sistemlerine kadar her türlü ayrıcalık Kolin İnşaat’a sağlanıyor. Emeklinin maaşına göz diken, asgari ücretlinin hakkını sömüren bu iktidar, yandaşlarını zenginleştirmek için her türlü kolaylığı sağlıyor,” dedi.

Dinçer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan şu soruların yanıtlanmasını istedi:

1-Bakanlık tarafından yapılan Çeşmeli-Mersin-Erdemli-Taşucu Otoyolu ihalesine yalnızca Kolin İnşaat’ın katılması ve ihaleyi alması, bu tekelleşme sizce adil ve doğru mudur?

2- Başlangıçta 45 bin araç garantisiyle belirlenen projede, bu garanti 3 yıl sonra 90 bine çıkarılmıştır. Bu artışın gerekçesi nedir?

3- Otoyol geçiş ücretinin 0.05 centten 0.06 cent’e çıkarılması, sadece Kolin İnşaat’ın karını mı arttırmayı hedeflemektedir? Bakanlık olarak bu artışın halk üzerindeki oluşacak ekonomik yükü düşündünüz mü?

4- Devletin kaynakları halkın yararına mı, yoksa belirli şirketlerin çıkarları doğrultusunda mı harcanmaktadır?

5- Kolin İnşaat’a hiçbir iş yapmadan 600 milyon Euro ödendiği iddiaları doğru mudur? Bunu nasıl açıklarsınız?

6- Yol hala yapılmadı ve halk her gün mağdur oluyor. Bakanlık, tamamlanmayan projeye neden ödeme yaparak Kolin inşaatın kasasını dolduruyor? Bu kadar büyük bir ödeme yapılmasını açıklar mısınız?

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA