22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Rıza Akpolat`ın tutuklanmasını değerlendiren İmamoğlu: “Biz 25-30 yıl yıl öncesini adalet olarak arar isek çok kötü durumdayız biz gerisini konuşmak boş”


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ın tutuklanmasının ardından ilk değerlendirmeyi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yargılandığı günleri anımsatan İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı duruşmalara elini kolunu sallaya sallaya gitti yine ellini kolunu sallaya sallaya çıktı. Belki de olması gerektiği gibi yani... Ceza aldı, dört ay hapis yattı ve ondan sonraki süreci zaten malumunuz herkes biliyor. Ama baktığınızda yargılanma biçimine -yargının o gün aldığı kararı konuşmuyorum- mahkemeye gidişine yani kimse sabahın kör vakti evini basıp onu evden almadı. Yani biz 25-30 yıl yıl öncesini adalet olarak arar isek çok kötü durumdayız biz gerisini konuşmak boş." dedi.

 

Tarih : 17 Ocak 2025 Cuma 15:26   Okunma : 251

Haber: Oktay YILDIRIM - Kamera: Umut Emre GÖKBULUT

(İSTANBUL) İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat`ın tutuklanmasının ardından ilk değerlendirmeyi yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın yargılandığı günleri anımsatan İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı duruşmalara elini kolunu sallaya sallaya gitti yine ellini kolunu sallaya sallaya çıktı. Belki de olması gerektiği gibi yani... Ceza aldı, dört ay hapis yattı ve ondan sonraki süreci zaten malumunuz herkes biliyor. Ama baktığınızda yargılanma biçimine -yargının o gün aldığı kararı konuşmuyorum- mahkemeye gidişine yani kimse sabahın kör vakti evini basıp onu evden almadı. Yani biz 25-30 yıl yıl öncesini adalet olarak arar isek çok kötü durumdayız biz gerisini konuşmak boş." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü`ndeki Fatih Sultan Mehmet Camii`nde çıkışında açıklama yaptı. Şafak operasyonunun ardından saatlerce nezarethanede tutulup çıkarıldığı adliyede tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat yaşadığı süreci değerlendiren İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın yargılandığı dönemi anlattı. İmamoğlu şunları söyledi: 

"72 saat nezarette tutuldu tek bir ifadesi alınmadı"

"Pazartesi sabah günün doğmadığı bir saatte bir şafak operasyonuyla yine öyle ifade etmek zorundayız ev basılarak bir belediye başkanını evden almak istediler, bulamadılar. Sonra Edremit`te babasının yanından gidip teslim almaya çalıştılar. Beklediler, aldılar. İşte sağlık kontrolü gösterilen muamele sonra üç saat yol geldi. 72 saat nezarette tutuldu tek bir ifadesi alınmadı. Daha sonra yine ifadesi alınması adına adliyeye sevk edildi. Yine saatlerce bekletildi. Derken işte bu gece sabaha karşı da tutuklama kararıyla nihayete erdi mesele. Ve bugün işte cezaevine sevk edilecek. Şimdi benzer bir durum Profesör Dr. Ahmet Özer hemen komşu ilçe burada Beylikdüzü`ne Esenyurt`ta. Ahmet Özer hocamız da aynı şekilde gün doğmadan alındı, götürüldü. Apar topar cezaevine kondu.

"Sayın Cumhurbaşkanı duruşmalara elini kolumu sallaya sallaya gitti yine ellini kolunu sallaya sallaya çıktı"

Şimdi bu bahsettiğim zulüm, itibarsızlaştırma yasanın, hukukun, yerle bir edildiği meseleleri, cezaevini, adliye koridorlarını en iyi Sayın Cumhurbaşkanı bilir. Sayın Cumhurbaşkanı biliyorsunuz 90`lı yıllarda yargılandı. Hep o günlerden şikayet eder, o günleri aşağılar, kötüler ama o kötü dediği zamanda hem de çok daha ağır bir suçla yargılandı o dönemde. Ama o dönemde hem de Devlet Güvenlik Mahkemesi gibi böyle üst yetkili mahkemelerde bu süreç yönetildi ama ona rağmen Sayın Cumhurbaşkanı duruşmalara elini kolumu sallaya sallaya gitti yine ellini kolunu sallaya sallaya çıktı. Belki de olması gerektiği gibi yani. Mahkemeye gitti, hakkında karar verildi. Yine ceza verildi ama yine oradan elini kolunu sallaya ayrıldı. Ardından zaman geçti, itiraz etti. Ve tam iki yıl yine görevini yaptı. Yani iki yıl boyunca yine görevini yaptı. Ardından ceza aldı, dört ay hapis yattı ve ondan sonraki süreci zaten malumunuz herkes biliyor. Ama baktığınızda yargılanma biçimine -yargının o gün aldığı kararı konuşmuyorum- yargılama biçimine, mahkemeye gidişine yani kimse sabahın kör vakti evini basıp onu evden almadı. Yani biz 25-30 yıl yıl öncesini adalet olarak arar isek çok kötü durumdayız biz, gerisini konuşmak boş."

SÜRECEK

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA