23 Haziran 2025 Pazartesi


12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   12:01   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

Ümit Özdağ`ın gözaltına alınması... Ali Mahir Başarır: "Bugün Zafer Partisi için buradayız yarın kimin kapısının sabahın köründe çalınacağı belli değil"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ`ın gözaltına alınmasına ilişkin olarak "Bu sorun artık sadece Zafer Partisi`nin, CHP`nin İstanbul Belediye Başkanımızın ya da diğer siyasi partilerin değil; 86 milyonun sorunudur. O yüzden bugün hep beraberiz. Bugün Zafer Partisi için buradayız yarın çünkü kimin kapısının sabahın köründe çalınacağı belli değil" dedi

 

Tarih : 21 Ocak 2025 Salı 15:24   Okunma : 533

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ`ın gözaltına alınmasına ilişkin Çağlayan Adliyesi`nde basın açıklaması yaptı.

Ali Mahir Başarır, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

``Bir türlü sevk edilemiyor, savcı ifadesini alamıyor. Öncelikle buradan Türkiye`ye bir şeyi söylemek ve işaret etmek istiyorum. Bir partinin genel başkanını ya partiden alırsınız ya evinden alırsınız. Ümit Özdağ`ı yemek yediği restorandan, özel bir yerden alınıyor. Bu neyi gösteriyor? Demek ki polis savcının talimatıyla tetkik ve fiziki takip yapıyor. Bir partinin genel başkanını takip ediyor. Bakın bu ülkeye yakışmayan demokraside derin yarıklar oluşturan bir hareket bu.

Ankara`dan yola çıktığında neydi? Cumhurbaşkanı`na hakaret suçu. Buraya geldiğinde `halkı kin ve nefrete yöneltme` suçu. Şimdi üçüncü bir dosya çıkmış, savcı diyor ki; bir dosya daha var ama ‘hazırlıyoruz`. Ne hazırlıyorsun kardeşim? Yemek mi hazırlıyorsun? Madem bu dosyan hazır değildi madem bu dosyan hazırlanmamıştı niye alıyorsun? Neden alıyorsun? 

Bakın buradan bir kez daha Türkiye`ye sesleniyoruz. Bu sorun artık sadece Zafer Partisi`nin, CHP`nin İstanbul Belediye Başkanımızın ya da diğer siyasi partilerin değil; 86 milyonun sorunudur. O yüzden bugün hep beraberiz. Bugün zafer partisi için buradayız yarın kimin kapısının sabahın köründe çalınacağı belli değil. Bu ülkedeki vatanseverler, demokratlar, bu ülkeyi sevenler bir araya gelmeli, beraber yürümeli ve bu güzel ülkeyi seçime götürmeli."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, konuya yönelik şöyle konuştu:

"Bulunduğumuz bu meydanın adı Hürriyet meydanı, mahallenin ismi hürriyet mahallesi, hemen bu Çağlayan Adliyesi`nin arkasındaki yapı da Abide-i Hürriyet. Yani bu ülkeye özgürlük ve demokrasiyi getirmek için yaşamını yitirmiş olanların anısına yapılan bir heykelin anıtın tam önünde de bir adliye binasının içindeyiz. Bundan tam 150 yıl sonra biz Türkiye`de yeniden özgürlüğü yeniden adaleti, basın özgürlüğünü, yeniden siyasetçilerin düşündüğünü söylemesiyle ilgili bir tartışmanın içinden geçiyoruz. Ülkemiz açısından son derece düşündürücüdür. Bir siyasi partinin lideri, Zafer Partisinin lideri Ümit hocayla ilgili yürütülen bu soruşturma, artık bir iddianameye de dönüşmedi. İçeriğinde ne olduğunu da bilmiyoruz. Ama bugüne kadar gördüğümüz emsallerinden farklı bir biçimiyle Türkiye`de farklı siyasi partilere mensup, belediye başkanlarını, siyasileri, gazetecileri, düşün adamlarını göz altına almayı onları susturmayı, ülkeyi baskı ile yönetmeyi yani istibdatı geri getirmeye dayanan bir yeni dönem anlayışının egemen olduğunu görüyoruz. Biz CHP milletvekilleri, grup başkan vekilimiz, ben Genel Başkan Yardımcısı olarak burada dayanışma duygularımızı belirtmek için bulunuyoruz. Türkiye asla baskılara yenilmeyecektir. Korkmayacağız, susmayacağız ve asla kaybetmeyeceğiz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA