3 Şubat 2026 Salı


16:36   BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ÇEBI: "BAŞKANıMıZ SAYıN MEHMET MURAT ÇALıK’A YÖNELIK UYGULAMALARA ARTıK SON VERILMELI"   16:35   ÖZGÜR ÖZEL GAZIANTEP’TE... ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "SANDıK GELIYOR, HESAP ORADA GÖRÜNECEK"   16:34   ANKARA ÜNIVERSITESI VETERINER FAKÜLTESI’NDE KÖPEKLERIN TOPLATıLMASıNA TEPKI: "HER PAZARTESI DEKANLıK ÖNÜNDE HAYVANLARıMıZ IÇIN SESIMIZI ÇıKARTACAĞıZ"   14:40   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "ENFLASYON" TEPKISI: "FRENI PATLAMıŞ KAMYON GIBISINIZ"   14:33   OKULLARDA IKINCI DÖNEM “BAYRAK SEVGISI” TEMASıYLA BAŞLADı   14:31   ÖZGÜR ÖZEL, OSMANIYE’DE… ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEPREM TURISTI" YANıTı: "50’NCI SEFER BURADAYıM. BELKI ATTıĞıN YALANDAN UTANıRSıN"   14:29   6 ŞUBAT’TA 105 KIŞIYE MEZAR OLAN BILGE SITESI DAVASıNDA 3 YıLDA YAŞANANLAR: ESKI OSMANIYE BELEDIYE BAŞKANı KADIR KARA’NıN TUTUKLANMA VE TAHLIYE SERÜVENI   14:25   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... HATAY’DA UMUDUN ADı KADıN KOOPERATIFLERI: TARKAN’ıN PAYLAŞıMı SATıŞLARı ARTıRDı   22:29   BALYANLıLAR SANDıKTA BULUŞTU: MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDE YENI DÖNEM   17:44   FATIH ÜREK, ALKıŞLAR EŞLIĞINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:42   MIGROS DEPO IŞÇILERI EYLEMINDE GÖZALTıNA ALıNAN BAŞARAN AKSU SAVCıLıKTAN SERBEST BıRAKıLDı: "İNSANLARıN ÇOLUK ÇOCUĞU VAR. BU AILELERE 30-35 BIN LIRA PARAYı, ’SIZ GEÇINEBILIRSINIZ’ DIYE DAYATAN AKıL KÖTÜ BIR AKıLDıR   15:40   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… ÖZGÜR ÖZEL: “RAKIBINI HAPSE ATTıRAN SIYASETIN ADı, TÜKENMIŞ ERDOĞAN’ıN SIYASETIDIR”   14:36   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… MITINGE KATıLANLAR: "EMEKLIYI ÖLDÜRDÜLER... HIÇ GEÇINEMIYORUZ, EKMEĞI ZOR BULUYORUZ"   19:26   TÜRKIYE’NIN UTANÇ TABLOSU: 2025’TE EN AZ 94 ÇOCUK İŞ CINAYETLERINDE HAYATıNı KAYBETTI   19:22   SAĞANAK GITTI, BÜYÜKŞEHIR SAHADA KALDı: MERSIN’DE SELIN İZLERI GECE BOYU SILINDI   19:20   AYM BAŞKANı ÖZKAYA STRAZBURG’DA: “AİHM, İNSAN HAKLARı STANDARTLARıNıN TEMINATıDıR”   19:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “KÜRTLERIN TEMSILINI SUÇ SAYAN ANLAYıŞ TÜRKIYE’YI ÇıKMAZA SÜRÜKLÜYOR”   19:14   ABD’DE ‘ICE BASKıNı’ PROTESTOLARı TÜM ÜLKEYE YAYıLDı: MINNEAPOLIS SOKAKLARı KAYNıYOR   19:11   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN GÜÇLÜ MASA: BÜYÜKŞEHIR’DEN VERI TEMELLI, SOMUT ADıMLAR   19:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTE SOSYAL DESTEK HAMLESI: HALK KART VE ÖĞRENCI YARDıMLARı HESAPLARA YATTı  
 
     
   

Kartalkaya`daki otel yangını faciası... Yerlikaya, vefat edenlerin sayısının 76`ya yükseldiğini açıkladı


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kartalkaya Grand Kartal Otel`de meydana gelen yangın faciasında yaşamını yitirenlerin sayısının 76`ya yükseldiğini belirterek, 52 cenazenin kimliklerinin tespit edildiğini, diğer cenazelerle ilgili kimlik tespit çalışmalarının ise henüz yapılamadığını bildirdi. Yerlikaya, 9 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili adli ve idari sürecin en fazla 10 gün içinde sona ereceğini kaydetti.

 

Tarih : 21 Ocak 2025 Salı 22:31   Okunma : 490

Haber: Ogün AKKAYA - Kamera: Cemal AYTEKİN

(BOLU) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kartalkaya Grand Kartal Otel`de meydana gelen yangın faciasında yaşamını yitirenlerin sayısının 76`ya yükseldiğini belirterek, 52 cenazenin kimliklerinin tespit edildiğini, diğer cenazelerle ilgili kimlik tespit çalışmalarının ise henüz yapılamadığını bildirdi. Yerlikaya, 9 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili adli ve idari sürecin en fazla 10 gün içinde sona ereceğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kartalkaya Grand Kartal Otel`de meydana gelen yangın faciasına ilişkin yaptığı açıklamada, yangının sebebinin henüz tespit edilemediğini belirtti. Yerlikaya, yangının söndürüldüğünü, soğutma çalışmalarının tamamlandığını, arama ve tarama çalışmalarının nihayete erdiğini açıkladı.

"45 cenaze ailelerine teslim edildi"

Yerlikaya, "Yüreğimiz yanıyor, acımızı tarif etmek imkansız. Maalesef vefat eden canımız 76. Mekanları cennet olsun. Ailelerine başsağlığı, aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Allah tekrarından milletimizi korusun" dedi. Yerlikaya, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda 52 cenazenin kimliklerinin tespit edildiğini, 45 cenazenin ailelerine teslim edildiğini kaydederek, "Diğerleriyle ilgili kimlik tespit çalışmalarını yapamadık. Bununla ilgili Adli Tıp Kurumu`nda kimlik tespit çalışmaları, DNA tespit çalışmaları yapılıyor. Bununla ilgili çalışmalar süratle tamamlandıktan sonra ailelerine tespit edilecek” ifadesini kullandı.

"9 şahıs gözaltına alındı"

Yerlikaya, `Olay nedeniyle 9 şahıs gözaltına alınmıştır. Mülkiye başmüfettişlerimiz geldi. Bu otelin ilk gününden bugüne kadarki tüm süreç detaylı bir şekilde inceleniyor. Yapılması gereken yasal prosedürle ilgili ne kusur, ne ihmal varsa idari soruşturma sonucunda bu hakikat ortaya çıkacak" ifadesini kullandı.

"En fazla 10 gün içerisinde bu işi bitiririz"

1 günlük milli yas ilan edildiğini anımsatan Yerlikaya, "Yasımız var, bize bu acıyı yaşatan kimlerse, kimler sorumluysa, Türk milleti adına karar veren adaletten hiçbir şekilde kaçamayacaklar. Yarın son kez otelde AFAD ekiplerimiz, uzman ekiplerimiz son taramalarını da yapacaklar" diye konuştu.

Yerlikaya, bir soru üzerine, “Buna benzer acı yaşadığımız olaylarda olduğu gibi idari tahkikatlar gibi en fazla 10 gün içerisinde biz bu işi bitiririz. İdari tahkikatla ilgili yapılan neticeyi kamuoyuyla paylaştığımız anda, sorularınızın tamamı yanıtını bulacak. Adli soruşturma sonucunda kovuşturma olacaksa -ki ben de çok merak ediyorum- hep beraber yüreğimizdeki acının soğumasıyla ilgili ne olması gerekiyorsa, hukuk devletiyiz, gereği mutlaka ama mutlaka yapılacak” ifadesini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA