22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Deniz Yavuzyılmaz: "Vatandaşlarımızı yangın felaketine karşı koruyacak olan bu yönetmelik hükmünü neden kaldırdınız?"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Turizm Tesisleri Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki göstererek, "Yönetmelikteki `müşterilerin acil eylem planı konusunda bilgilendirilmesi sağlanır` hükmü bizzat Cumhurbaşkanı tarafından yürürlükten kaldırıldı. Cumhurbaşkanı ve  Kültür ve Turizm Bakanına soruyorum; vatandaşlarımızı yangın felaketine karşı koruyacak olan bu yönetmelik hükmünü neden kaldırdınız" ifadesini kullandı.

 

Tarih : 24 Ocak 2025 Cuma 16:01   Okunma : 2171

(TBMM) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Turizm Tesisleri Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe tepki göstererek, "Yönetmelikteki `müşterilerin acil eylem planı konusunda bilgilendirilmesi sağlanır` hükmü bizzat Cumhurbaşkanı tarafından yürürlükten kaldırıldı. Cumhurbaşkanı ve  Kültür ve Turizm Bakanına soruyorum; vatandaşlarımızı yangın felaketine karşı koruyacak olan bu yönetmelik hükmünü neden kaldırdınız" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Kartalkaya`da Grand Kartal Oteldeki ihmaller nedeniyle 78 kişinin ölümüne tepki gösterdi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmeliğin kaldırılmasının facianın boyutlarını arttırdığını ifade eden Yavuzyılmaz, şunları söyledi:

"Mevcut acil eylem planı konusunda vatandaşlarımızı habersiz, yangında çaresiz bıraktı"

"Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Kartalkaya yangın faciasının boyutlarının artmasına nasıl zemin hazırladığını gösteren belgeyi tespit ettik. Faciadan tam bir ay önce 22 Aralık 2024 tarihinde Cumhurbaşkanı kararı ile turizm tesislerinin niteliklerine ilişkin yönetmelikte hayati bir değişiklik yapıldı. Yönetmelikteki `müşterilerin acil eylem planı konusunda bilgilendirilmesi sağlanır` hükmü bizzat Cumhurbaşkanı tarafından yürürlükten kaldırıldı. Bu nedenle otelde konaklayan vatandaşlarımıza acil bir durumda ne yapacakları, nereden tahliye olacakları, otelde yangın merdiveni var mı yok mu, varsa nerelerde var konularındaki bilgiler verilmedi. Bu nedenle Cumhurbaşkanı, Kültür ve Turizm Bakanı ve otelin sahipleri hep birlikte otelin mevcut acil eylem planı konusunda vatandaşlarımızı habersiz, yangında çaresiz bıraktı. 

Eğer yönetmelikteki bu hüküm kaldırılmamış olsaydı acil eylem planı otelde konaklayan vatandaşlarımıza aktarılmış olsaydı facianın boyutları bu kadar büyümezdi. Cumhurbaşkanı ve  Kültür ve Turizm Bakanına soruyorum; vatandaşlarımızı yangın felaketine karşı koruyacak olan bu yönetmelik hükmünü neden kaldırdınız?"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA