19 Ağustos 2025 Salı


18:35   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:25   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:18   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   10:55   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:25   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM  
 
     
   

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile ilgili soru önergesine Hazine ve Maliye Bakanlığından yanıt gelmedi... CHP`li Öztürkmen: "Mehmet Şimşek neyi saklıyor?"


CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ile ilgili soru önergesine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in yanıt vermediğini belirterek, "Milyonlarca insan UTTS`den mağdur oldu. Vatandaş bu sorulara yanıt bekliyor. Mehmet Şimşek neyi saklıyor?" diye sordu.

 

Tarih : 6 Mart 2025 Perşembe 18:06   Okunma : 183

(ANKARA) - CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) ile ilgili soru önergesine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in yanıt vermediğini belirterek, "Milyonlarca insan UTTS`den mağdur oldu. Vatandaş bu sorulara yanıt bekliyor. Mehmet Şimşek neyi saklıyor?" diye sordu.

Öztürkmen, yaptığı açıklamada, hükümetin akaryakıt kaçakçılığı ve kayıt dışı ekonomiyi önlemek amacıyla yürürlüğe konulduğunu bildirdiği ve tartışmalara yol açan UTTS ile ilgili TBMM`de basın toplantısı düzenlediğini anımsatı. Toplantıda, UTTS`nin faturasının vatandaşa kesilmesine tepki gösterdiğini ifade eden Öztürkmen, çiplerin maliyeti ve vatandaşa satıldığı fiyat arasında dağlar kadar fark olduğu iddialarını gündeme getirdiğini kaydetti.

Konuya ilişkin ayrıca 11 Şubat`ta Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in yanıtlaması istemiyle TBMM`ye soru önergesi verdiğini kaydeden Öztürkmen, önergeye yanıt gelmediğini belirtti. Soru önergesinin son durumunun TBMM`nin internet sitesinde "Cevaplanmadı" olarak göründüğünü aktaran Öztürkmen, TBMM`nin en önemli denetim yollarından biri olan yazılı soru önergelerinin cevaplandırılmaması yoluyla devre dışı bırakılmasını eleştirdi.

"Milyonlarca insan UTTS`den mağdur oldu"

Öztürkmen, "AKP iktidarı ve onun Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray`da bütün güçleri elinde topladı. Yasama, yürütme kendilerinde. Yargıya talimat veriliyor. Yasama organı olabildiğinde CHP tarafından çalıştırılmaya çalışılıyor. Sorduğumuz sorulara ya cevap verilmiyor, cevap verildiğinde de uyduruk cevaplarla geçiştiriliyor. Milyonlarca insan UTTS`den mağdur oldu. Vatandaş bu sorulara yanıt bekliyor. Mehmet Şimşek neyi saklıyor" diye sordu.

Öztürkmen`in önergesindeki sorular şöyle: 

"Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi için gerçekleştirilen ihaleye hangi firmalar katılmıştır, ihale görüntülü olarak kayıt altına alınmış mıdır? İhaleyi kazanan firma hangi usullere göre belirlenmiş, ihale bedeli ne kadardır? İhaleyi kazanan firmanın yıllardır zarar açıkladığı basına yansıdı. Bu denli önemli ihalelerde ekonomik ve mali şartları karşılayabilme şartı aranmıyor mu? Amaç vergi kaçağını önlemek ise, vergi mükellefi olmayanlara ait araçlar neden sistemi kullanmak zorunda?

UTTS çiplerinin fahiş fiyatla satıldığı ve birilerinin bundan çok büyük vurgun yaptığı gün gibi ortada. 2 bin 791 TL`ye satılan çiplerin üretim maliyeti ne kadardır?

Akaryakıt istasyonlarındaki pompa sistemlerini ve UTTS modüllerini okuyacak altyapıyı kuran TURPAK şirketinin, İsrail kökenli olduğu iddiaları doğru mudur? Taşıt Tanıma Birimlerinde kullanılan tekil çiplerin fiyatı ne kadardır? UTTS`nin yatırım, lojistik, stok, finansman, satış, bakım, onarım, garanti ve işletme giderleri ne kadardır? Mevcut araçların büyük bölümü UTTS`den muaf iken sıfır araçlarda 1 Temmuz 2025`den itibaren zorunlu tutulmasının mantığı nedir? Bunun nedeni benzin istasyonundaki tüm pompalara UTTS kurulmasını sağlayarak daha çok ekipman ve sistem satmak mıdır?"






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA