16 Ağustos 2025 Cumartesi


10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"  
 
     
   

CHP`li Tanrıkulu: "Birlikte mücadeleye ve kadın örgütlerinin yanında durmaya devam edeceğiz"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle "Dünya Ekonomik Forumu tarafından yıllardır düzenlenen cinsiyet eşitsizliği endeksinde Türkiye, 146 ülke arasında 127`nci sırada. Bunu telafi etmek için de sahada hiçbir adım atılmıyor maalesef ve kadınlar; erkeklere göre daha işsiz, daha fazla eziliyorlar, emekleri daha fazla sömürülüyor ve maalesef koruma imkanlarından da faydalanamıyorlar ve hayatın her alanındaki eşitsizlik devam ediyor. Bunun için birlikte mücadeleye ve kadın örgütlerinin yanında durmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 7 Mart 2025 Cuma 12:40   Okunma : 246

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle "Dünya Ekonomik Forumu tarafından yıllardır düzenlenen cinsiyet eşitsizliği endeksinde Türkiye, 146 ülke arasında 127`nci sırada. Bunu telafi etmek için de sahada hiçbir adım atılmıyor maalesef ve kadınlar; erkeklere göre daha işsiz, daha fazla eziliyorlar, emekleri daha fazla sömürülüyor ve maalesef koruma imkanlarından da faydalanamıyorlar ve hayatın her alanındaki eşitsizlik devam ediyor. Bunun için birlikte mücadeleye ve kadın örgütlerinin yanında durmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle açıklama yaptı. 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun`un uygulanmaması ve İstanbul Sözleşmesi`nden tek taraflı çekilme kararının sonucu olarak iktidar tarafından sürekli yapılan aile vurgusuna karşın toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek için hiçbir adım atılmadığına dikkat çeken Tanrıkulu, şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü`nde emekçi kadınların, ezilen kadınların, istismara ve şiddete uğrayan kadınların gününü kutluyorum, tabii buna kutlamak denirse eğer. Zira Türkiye`de toplumsal cinsiyet eşitsizliğini gidermek için hiçbir adım atılmıyor, aksine her yıl daha geriye giden bir tablo karşımıza çıkıyor. Geçen yıl 106 kadın iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi, 328 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 645 kadın da çok ağır şiddete maruz kaldı. Dünya Ekonomik Forumu tarafından yıllardır düzenlenen cinsiyet eşitsizliği endeksinde Türkiye, 146 ülke arasında 127`nci sırada ve Avrupa ülkeleri arasında da en dipte. Bunu telafi etmek için de sahada hiçbir adım atılmıyor maalesef ve kadınlar, erkeklere göre daha işsiz, daha fazla eziliyorlar, emekleri daha fazla sömürülüyor ve maalesef koruma imkanlarından da faydalanamıyorlar ve hayatın her alanındaki eşitsizlik devam ediyor. Bunun için birlikte mücadeleye ve kadın örgütlerinin yanında durmaya devam edeceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA