2 Ocak 2026 Cuma


16:41   MERSIN’DE YENI YıL COŞKUSU: BÜYÜKŞEHIR MEYDANı FESTIVALE DÖNDÜRDÜ   16:30   İMAMOĞLU: “127 KREŞTEN 150’YE, TÜRKIYE’NIN HER ÇOCUĞU EŞIT BAŞLAYACAK”   16:19   TOROSLAR’DA 3 OCAK RUHU: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜNE BÜYÜK DAVET   15:23   “TOROSLAR BEYAZA BÜRÜNDÜ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KARLA MÜCADELEDE KESINTISIZ MESAI”   19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:51   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:25   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:35   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:01   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:52   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:35   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:25   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:06   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:01   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:15   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:10   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:02   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:45   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT  
 
     
   

Saraçhane`deki mitingte konuşan üniversiteli genç: “Tek adam iktidarına karşı gençlik burada... Sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz”


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane`de yapılan mitingde İstanbul Üniversitesi öğrencisi Selinay Uzuntel söz aldı. Genç, “İnsanca bir yaşamı, eşit, özgür, demokratik bir ülkeyi kurmak için kolları sıvıyoruz. Ne üniversiteye yönelik baskıya ne irademizin gasp edilmesine ne de türlü sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz. Bugün birçok üniversiteden arkadaşlarımızla akademik boykot kararı aldık. Ders yok, boykot var. İstanbul Üniversitesi`nden ODTÜ`ye, Dokuz Eylül`den Kocaeli`ye memleketin dört bir meydanında irademize sahip çıkıyoruz dedik. Tek adam iktidarına gençlik burada dedik." diye konuştu.

 

Tarih : 22 Mart 2025 Cumartesi 08:58   Okunma : 432

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: UMUT EMRE GÖKBULUT

(İSTANBUL) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane`de yapılan mitingde İstanbul Üniversitesi öğrencisi Selinay Uzuntel söz aldı. Genç, “İnsanca bir yaşamı, eşit, özgür, demokratik bir ülkeyi kurmak için kolları sıvıyoruz. Ne üniversiteye yönelik baskıya ne irademizin gasp edilmesine ne de türlü sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz. Bugün birçok üniversiteden arkadaşlarımızla akademik boykot kararı aldık. Ders yok, boykot var. İstanbul Üniversitesi`nden ODTÜ`ye, Dokuz Eylül`den Kocaeli`ye memleketin dört bir meydanında irademize sahip çıkıyoruz dedik. Tek adam iktidarına gençlik burada dedik." diye konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasına karşı Saraçhane`de başlatılan nöbet sürüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in çağrısıyla yapılan mitingde İstanbul Üniversitesi öğrencisi Selinay Uzuntel de söz aldı.

İstanbul`un her yerini 3 gündür direniş alanına çevirdiklerini belirten Uzuntel, şunları söyledi:

“İstanbul Üniversitesi`nden ODTÜ`ye, Dokuz Eylül`den Kocaeli`ye memleketin dört bir meydanında irademize sahip çıkıyoruz dedik. Tek adam iktidarına gençlik burada dedik. Bu memleketin gençliği var; hukuksuzluğa, adaletsizliğe, eşitsizliğe, kayyumlara karşı duran bir gençliği var. Eşit bir eğitim için yıllardır yürüttüğümüz mücadelemiz, bugün üniversitelerin sarayın arka bahçesi hâline getirmeye çalışanlara karşı yurdun dört bir yanında birleşti. Denizlerden aldığımız cesaretle, Gezi`den aldığımız direniş mirasıyla Beyazıt Meydanı`nı doldurduk. Saraçhane`ye binlerce öğrenci sel olduk aktık. Bu meselenin sadece İmamoğlu`na yönelik bir mesele olmadığını günlerdir söylüyoruz. Bugün buradaki bu kalabalık olarak şu sözü veriyoruz. İnsanca bir yaşamı, eşit, özgür, demokratik bir ülkeyi kurmak için kolları sıvıyoruz. Ne üniversiteye yönelik baskıya ne irademizin gasp edilmesine ne de türlü sindirme politikalarına geçit vermeyeceğiz. Bugün birçok üniversiteden arkadaşlarımızla akademik boykot kararı aldık. Ders yok, boykot var.

“Bu düzenden alacağımız yeni bir hayat var”

Direniş var, derslere girmiyoruz. Boykota çıkıyoruz. Bugün buradan tüm üniversitelere çağrımızdır. Kampüslerimizi direniş alanına çevirelim. Üniversite bileşenleriyle akademik boykotu memleketin dört bir yanından büyütme iradesini gösterelim. Biz buraya kolay gelmedik. Barikatları yıktık da geldik. Taksim`e yürümek için irade de gösterdik ama onlar bize yıllardır Taksim`i yasaklıyor. Onlar bize Taksim`i yasaklıyorsa o zaman biz de üniversitelerimizde olduğu gibi, tıpkı memleketin dört bir yanında çıkılmaz denilen sokaklara çıktığımız gibi, yıkılmaz denilen barikatları yıktığımız gibi her yeri Taksim alanına çevireceğiz. Son bir çağrı hayatı var edenlere, işçilere, emekçilere ve tüm halkımıza. Biz gençlik olarak kırdık, yolu açtık. Şimdi sıra hayatı hep birlikte yeniden üretmede, birleşmede, bu mücadeleyi büyütmede. Bugün aldığımız kararı yeniden söyleyelim. Hayatı durduruyoruz. Tüm halkımıza da sesleniyoruz. Gelin, hayatı hep birlikte durduralım. Bu düzenden alacağımız yeni bir hayat var. İnsanca yaşanacak bir düzeni hep birlikte kurmak için kolları birlikte sıvayalım. Pazartesi günü hayatı durdurmaya başlıyoruz.”

Çelik: Bu mikrofon her gün gençlere açık olacak

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de “3 gündür buradayız. Gece-gündüz buradayız. Ekrem İmamoğlu görevine dönene kadar burada olmaya devam edeceğiz. Bu mikrofon, her gün öğrencilere, gençlere açık olacak” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA