10 Ağustos 2025 Pazar


14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:25   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:40   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:30   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:30   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"   01:02   ÖZGÜR ÖZEL’IN "İBB BORSASı" OLUŞTURDUĞUNU IDDIA ETTIĞI AVUKAT GÖZALTıNA ALıNDı   22:54   GÜLNAR’ıN EFSANE LEZZETI GERI DÖNDÜ: ATA NOHUT TENCERELERDE KAYNıYOR!   20:50   GAZETECI FATIH ALTAYLı’NıN YOUTUBE KANALıNA ‘MILLI GÜVENLIK VE KAMU DÜZENININ KORUNMASı’ GEREKÇESIYLE ERIŞIM ENGELI GETIRILDI   19:59   CHP MERSIN KADıN KOLLARı’NDAN SERT TEPKI: “KADıN CINAYETLERI MÜNFERIT DEĞIL, POLITIKTIR!”    15:17   EKREM İMAMOĞLU’NDAN IKTIDARA MURAT ÇALıK TEPKISI   15:16   ÖZGÜR ÖZEL’E SALDıRAN SELÇUK TENGIOĞLU’NUN TUTUKLULUĞUNUN DEVAMıNA KARAR VERILDI   15:14   MILLI DAYANıŞMA, KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NUN IKINCI TOPLANTıSıNDA JAMMER ÖNLEMI   15:13   GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN GÖKTAŞ’A SORU ÖNERGESI TEPKISI   14:33   TARSUS’UN YOLLARı YENILENIYOR: 9 MAHALLEDE ASFALT YAMA ÇALıŞMASı   09:22   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE ÖRNEK ADıM: ISO 50001 SERTIFIKASıYLA MERSIN’DE BIR İLK!  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin korumasındaki anne kedi Alaca`nın yavruları için sahiplendirme süreci başladı


Mersin`in Toroslar ilçesinde dünyaya getirdiği üç yavrusuyla birlikte camiye sığınan, ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından koruma altına alınan ve kısa süre sonra da hayvansever Kısmet Efetürk tarafından sahiplenilen Alaca`nın yavruları “Tülin”, “Obur” ve “Düğme” için sahiplendirme süreci başladı.

 

Tarih : 19 Nisan 2025 Cumartesi 13:32   Okunma : 237

(MERSİN) - Mersin`in Toroslar ilçesinde dünyaya getirdiği üç yavrusuyla birlikte camiye sığınan, ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından koruma altına alınan ve kısa süre sonra da hayvansever Kısmet Efetürk tarafından sahiplenilen Alaca`nın yavruları “Tülin”, “Obur” ve “Düğme” için sahiplendirme süreci başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kaşlı Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı`nda sağlık kontrolleri yeniden yapılan ve geçen hafta kısırlaştırılan Alaca; yavruları Tülin, Düğme ve Obur ile birlikte güvenli bir ortamda yaşamını sürdürüyor. Anne Alaca, yeni yuvasında yavrularıyla oyunlar oynayarak zaman geçiriyor. Tülin ve Obur`un gideceği yuvalar belli olurken, Düğme için ise uygun aile arayışı devam ediyor.

Kaşlı Hayvan Bakımevi ve Doğal Yaşam Alanı Sorumlusu Veteriner Hekim Mert Tatar, anne kedi ve yavrularının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu ve süreci sürekli takip ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Sokaktaki canlara sadece geçici barınma değil, kalıcı çözümler sunmak için de çalışıyoruz”

“Kısırlaştırma operasyonunu başarıyla gerçekleştirdik. Bu operasyon, kedimizin sağlığı ve kontrolsüz üremesinin önüne geçilmesi açısından önemli. Bugün onu sevgi dolu ve güvenli bir evde görmek, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız işin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu sadece bir sahiplenme değil; merhamet, sorumluluk ve bilinçli sahiplenmenin en güzel örneği. 

Bizler sokaktaki canlar için sadece geçici barınma değil, kalıcı çözümler sunmak için de çalışıyoruz. Kısırlaştırma, tedavi ve sahiplenme üçgeninde her canlıya yaşama hakkı tanımak bizim görevimiz. Alaca ve yavrularına yuvalarını açan bu güzel aileye gönülden teşekkür ederiz. Bir cami avlusunda başlayan bu hikaye, şimdi burada sevgiyle devam ediyor. Bu yavrulara çok iyi bakacak ailelerle görüşmelerimiz de devam ediyor.” 

Bir aydır Alaca ve yavrularına evini açan hayvansever Kısmet Efetürk de anne ve yavru kedilerin sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu ve yavruların da hareketlendiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

“Yavru kediler yakın zamanda yeni yuvalarına gidecekler”

“Hepsinin sağlığı yerinde. Anneyi artık pek emmiyorlar, kuru ve yaş mama yemeye başladılar. Yavruların ikisi dişi, biri erkek. İçlerinde en sıcakkanlı olanı, Alaca`nın tek oğlu olan Obur. O da yeni yuvasına gidecek. Hepsi hareketlendi ve yaramaz oldular. Sürekli etrafı dağıtma peşindeler.

Yavrular yakın zamanda yeni yuvalarına gidecekler. Onlar gideceği için üzgünüm. İnsan bir boşluğa düşüyor. Çünkü kendi elinde büyümüş gibi oluyor. Tülin ve Obur`un yuvası belli. Güzel yuvaları olsun istiyoruz. Sorumluluk alabilecek, güvenilir, bakabilecek kişilere verilecek. Düğme`nin henüz yuvası bulunmadı. Çok isteyen var ama güzel bakabilecek, bunun sorumluluğunu alabilecek kişiler olsun istiyoruz.” 

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin bu süreçte kendisini asla yalnız bırakmadığını sözlerine ekleyen Efetürk, “Sürekli iletişim halindeydik. Annenin ve yavruların bir ihtiyacı olup olmadığı sürekli soruldu. Kısırlaştırmanın ne zaman yapılacağını birlikte planladık. Bana çok yardımcı oldular.Ben sokak hayvanları konusunda birçok belediyeyi duyuyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu anlamda çok ileri düzeyde. Bakımevi`nin başında merhametli birileri varsa, hizmetler de çok iyi oluyor. Bu süreçte bana destek verdikleri, Alaca ve yavrularının yanı sıra diğer tüm hayvanları yalnız bırakmadıkları için minnettarım” ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA