20 Kasım 2025 Perşembe


16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"   16:15   DEPREMDE 30 KIŞIYE MEZAR OLAN GÜVEN APARTMANı DAVASıNDA KARAR AÇıKLANDı   16:13   BÖCEK AILESININ OTELDE KILITLI KALDıĞı ANLARıN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇıKTı   16:12   İSRAIL, ATEŞKESE RAĞMEN GAZZE’YE SALDıRıLARıNA DEVAM EDIYOR   16:06   BÖCEK AILESININ ÖLÜMÜ... PAKISTANLı RESEPSIYONIST OLAYA DAIR KONUŞTU   10:01   “MERCAN BILIM MERKEZI ARA TATILDE REKOR KıRDı: 900’DEN FAZLA ÇOCUK BILIMLE BULUŞTU”   09:26   YUMURTALıK’TA TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: SAĞLıK VE GÜVENLIK İÇIN KÖŞE BUCAK ÇALıŞMA   09:23   AKDENIZ’DE 400 KURSIYER KAHVALTıDA BULUŞTU   09:18   115 MILYAR LIRALıK YATıRıM DEVAM EDIYOR: UYSAL, MERSIN İÇIN YENI PROJELERI SıRALADı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN DIYABET FARKıNDALıĞı: PERSONELIN ŞEKERI ÖLÇÜLDÜ   22:56   MEBİ PLATFORMU VE DISIPLINLI ÇALıŞMA VURGUSU: İL MÜDÜRÜ ÖZDEMIRCI’DEN ÖĞRENCILERE YOL HARITASı   22:29   BAŞKAN VAHAP SEÇER’IN KARDEŞI ARZU SEÇER İÇIN 3. GÜN MEVLIDI DÜZENLENDI   16:40   TOROSLAR’DA SPOR İÇIN BÜYÜK BULUŞMA: DAYANıŞMA GECESINE YOĞUN KATıLıM   16:35   İSTANBUL’DA ZEHIRLENEREK ÖLEN SERVET BÖCEK’IN CENAZESI BOLVADIN’DE DEFNEDILDI   16:33   ESRA TOKYAZ: AYŞE BENIM, BEN AYŞE’YIM. KENDIME BAKAMıYORUM, AYNALARA BAKAMıYORUM...  
 
     
   

Mersin`de MERCEK kursiyerleri, 23 Nisan dolayısıyla çocuklara kıyafet dikti


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Yenişehir MERCEK`teki dikiş kursu kursiyerleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`na özel çocuk kıyafetleri dikti. Kıyafet Evi`ne gönderilen kıyafetler, çocukların beğenisine sunuldu. 

 

Tarih : 20 Nisan 2025 Pazar 11:24   Okunma : 250

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Yenişehir MERCEK`teki dikiş kursu kursiyerleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`na özel çocuk kıyafetleri dikti. Kıyafet Evi`ne gönderilen kıyafetler, çocukların beğenisine sunuldu. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Yenişehir MERCEK`te devam eden Giyim Üretim Teknolojileri kursu ile kadınlar hem dikiş öğreniyor hem de sosyalleşiyor. Kimisi kendisine ve çevresine kıyafet dikmenin mutluluğunu yaşarken, kimi de bu becerisini meslek haline getirerek ekonomik kazanç sağlıyor. Haftanın 5 günü süren derslerde dikilen kıyafetler ise Büyükşehir`in Kıyafet Evi`ne gönderiliyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşların belli aralıklarla gidip çocukları için ücretsiz kıyafet temin edebildiği Kıyafet Evi, bu 23 Nisan`da bayrama özel kıyafetlerle bezendi. Dikiş kursu kursiyerlerinin diktiği süslü etekler, pantolon ve şortlu takımlar çocukların beğenisine sunuldu. Büyükşehir, el emeğiyle hazırlanan bayramlık kıyafetlerle de çocukların kalbine dokundu.

Çocuklar için kıyafet diken kursiyerler, şunları söyledi:

- Helen Adanır: "Kıyafet Evi`ne kıyafetler dikiyoruz. 23 Nisan için sevgiyle yaptığımız ürünler bize heyecan veriyor. Önceliğimiz Kıyafet Evi`ne ürünler dikmek. Arkadaşlar bu konuda çok destek veriyorlar. Kendileri için de bir şeyler dikmeye çalışıyorlar. İpliğinden iğnesine kadar tüm malzemeleri belediyemiz temin ediyor. Buraya geldikleri zaman, hem maddi hem de manevi mutlu olacaklar. Ellerinden çıkan ürünleri gördükçe, burada daha çok olmak isteyeceklerinden eminim. Evde oturmasınlar. Kendilerine hem bir meslek edinme açısından, hem de psikolojik olarak iyi gelecek. MERCEK`te bir aile gibiyiz."

- Kadriye Kengel: “Çocuklar sevinsinler. Onlar sevinince biz de mutlu oluyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Barış dolu günler dilerim."

- Türkan Karaca: “Kursa 2 aydır geliyorum. Sıfır bilgim vardı. Buradaki öğretmenlerimizin özverisiyle, güzel dikiş teknikleri öğrendik. En önemlisi; ihtiyacı olan çocuklara bir şeyler yapabilmek bizi çok mutlu ediyor. İmkanımız olsa da bu kıyafetleri çocukların üzerinde görsek, onların mutlu anlarına şahit olabilsek. Böyle bir proje içerisinde olmaktan çok mutluyuz."

- Gurbet Orha:, “Büyük bir hevesle başladım. Kendime, kızıma ve oğluma dikiyorum. Sevdiğim insanlara da kıyafet dikeceğim. En sevdiğimiz işlerden biri de 23 Nisan için diktiğimiz ürünler oldu. Çocukları mutlu etmek, bizi daha çok mutlu etti."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA