17 Haziran 2025 Salı


09:28   CHP’ DEN 30 HAZIRAN DEĞERLENDIRMESI: “GÜNDEMIMIZ DAVA DEĞIL, MEYDANLAR”   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GÜLÜMSE ALZHEIMER YAŞAM MERKEZINDEN SOSYAL FAALIYETLER   05:23   DİSK GENEL İŞ İZMIR 8 NO’LU ŞUBE BAŞKANı GÜMÜŞTEKIN VE 3 NOLU ŞUBE KADıN KOMISYONU BAŞKANı BILIR TUTUKLANDı   20:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN HAZIRAN AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   20:05   TARSUS BELEDIYESI ZABıTASı’NDAN ÖRNEK DAVRANıŞ   12:59   SEÇER: “HEPIMIZ, BU MEMLEKETIN EŞIT YURTTAŞLARıYıZ”   12:40   CHP’LI KıŞ: “KÜÇÜK ESNAFı YOK SAYAN BIR EKONOMI YÖNETIMININ, NE ÜRETIMI KALKıNDıRMASı NE DE ISTIHDAM YARATMASı MÜMKÜN”   11:25   BÜYÜKŞEHIR’LE ‘BABALAR GÜNÜ’ ŞENLIK GIBI GEÇTI   11:15    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN HER YAŞA HITAP EDEN YAZ KURSLARı BAŞLADı   10:25   ÜNIVERSITELERDE, 19 MART VE SONRASıNDA DEVAM EDEN EYLEMLERE KATıLAN ÖĞRENCILERE DISIPLIN SORUŞTURMASı AÇıLDı   09:59   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER’DEN RTÜK BAŞKANı ŞAHIN’E "İBB SORUŞTURMASı" TEPKISI: "BAŞVURULAR GÜNDEME ALıNMıYOR, BU GÖREVI IHMALDIR. BUNUN ADı ÇIFTE STANDARTTıR, KANALA GÖRE HUKUKTUR"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:24   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:19   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:15   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:10   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:59   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   14:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:10   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”   
 
     
   

Arzu Çerkezoğlu: “Taksim yasağı başta olmak üzere bütün ablukaları dağıttığımız özgür günlerde 1 Mayıs`ı kutlamak istiyoruz”


Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tüm Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs İşçi Bayramı`nı Kadıköy İskelesi`nde kutladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bir sonraki 1 Mayıs`ta bu ülkede eşitliği, özgürlüğü, adaleti, barışı, kardeşliği sağladığımız; işçilerin, emekçilerin bu olumsuz koşullardan, bu kara tablodan kurtulduğu, emeğimizin hakkını aldığımız, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği, Taksim yasağı başta olmak üzere bütün yasakları, ablukaları dağıttığımız özgür günlerde 1 Mayıs`ı kutlamak istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2025 Perşembe 17:40   Okunma : 276

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: MEHMET ÇALPAR

(İSTANBUL) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs İşçi Bayramı`nı Kadıköy İskelesi`nde kutladı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Bir sonraki 1 Mayıs`ta bu ülkede eşitliği, özgürlüğü, adaleti, barışı, kardeşliği sağladığımız; işçilerin, emekçilerin bu olumsuz koşullardan, bu kara tablodan kurtulduğu, emeğimizin hakkını aldığımız, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği, Taksim yasağı başta olmak üzere bütün yasakları, ablukaları dağıttığımız özgür günlerde 1 Mayıs`ı kutlamak istiyoruz” dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, bu yıl Kadıköy İskelesi`ne çağrı yaptı. Kutlamalarda sahnede konuşmayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, ANKA Haber Ajansı`na açıklama yaptı.

Yoğun yağmura karşın kalabalığın olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, şunları söyledi:

“Sadece İstanbul`da değil, Türkiye`nin dört bir yanındaki bütün 1 Mayıslar son derece kitlesel ve coşkulu geçiyor. Diğer taraftan hem 2-3 gün öncesinden başlayan gözaltılar hem de Taksim Meydanı`na yürümek isteyen arkadaşlarımıza yönelik gözaltılarla, yasaklarla, Taksim ablukasıyla hatta sadece Taksim değil; İstanbul`un, bir kentin ablukaya alındığı bir günde bu 1 Mayıs`ı gerçekleştirdik. Bugün siyasi iktidar aslında toplumsal desteğini kaybettikçe, milyonları açlığa, yoksulluğa, sefalete mahkûm eden bu politikaları sonucunda toplumsal desteğini kaybettikçe baskıyla, yasaklarla iktidarda kalmaya çalışıyor. Gözaltılarla, tutuklamalarla iktidarda kalmaya çalışıyor. Bugün İstanbul`un belediye başkanının tutuklu olması, onlarca belediye başkanının, siyasi parti başkanının, milletvekilinin tutuklu olmasıyla Taksim`in yasaklı olması aynı zihniyetin, aynı mantığın sonucu. Buradan, bütün 1 Mayıs meydanlarından bugün çok önemli bir mesaj verdik. Çok önemli bir şey söylüyor bu 1 Mayıs meydanları. Yasaklarla, baskıyla iktidarınızı sürdüremezsiniz.

“Halktan daha büyük bir güç yoktur”

Baskıları, yasakları kendi iktidarlarının güvencesi olarak görenlere bir mesaj verdi 1 Mayıs meydanları. Bir şey söyledi. O da şudur: İşçilerden, emekçilerden bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçi sınıfından, emekçilerden, kadınlardan, gençlerden yani halktan daha büyük bir güç yoktur. Bu 1 Mayıs meydanlarının sloganı ‘Biz kazanacağız` diyerek 1 Mayıs`a çağrı yapmıştık. Meydanlar çok güçlü bir biçimde bunu söyledi. Manifestomuzda da bunu söyledik. Bugünden itibaren bu ülkenin aydınlık geleceğini kurmak için hep birlikte, yan yana, omuz omuza mücadeleye çağırdık. O anlamda büyük bir adım attık. Bu 1 Mayıs meydanlarının ana mesajı, iddiası, kararlılığı ve cesareti geleceğe dönük umutlarımızı daha da fazla artırdı. Tabii ki bir sonraki 1 Mayıs`ta bu ülkede eşitliği, özgürlüğü, adaleti, barışı, kardeşliği sağladığımız; işçilerin, emekçilerin bu olumsuz koşullardan, bu kara tablodan kurtulduğu, emeğimizin hakkını aldığımız, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla işlediği, Taksim yasağı başta olmak üzere bütün yasakları, ablukaları dağıttığımız özgür günlerde 1 Mayıs`ı kutlamak istiyoruz. Ümit ediyoruz ve mücadelesini veriyoruz ki bir sonraki 1 Mayıs daha aydınlık, daha güzel bir ülkede mücadelemizi büyüttüğümüz bir gün olsun.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA