13 Mayıs 2025 Salı


16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   15:27   ÖZGÜR ÖZEL: “MEMLEKETIN DOĞU TARAFıNDA ÖZGÜRLÜK, BU TARAFıNDA ‘TURPUN BÜYÜĞÜ...` BÖYLE IŞ OLMAZ”   15:22   ÖZGÜR ÖZEL, SOMA`DA MADEN ŞEHITLERINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ`NE KATıLDı: "ANT OLSUN BU DAVA BIR DAHA GÖRÜLECEK, SUÇLULAR CEZASıNı ÇEKECEK"   14:35   TBMM`YE ÜÇ MILLETVEKILI HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı SUNULDU   13:38   CHP`LI ÖZTÜRKMEN, LISEDE EĞITIM SÜRESININ DEĞIŞEBILECEĞI AÇıKLAMASı YAPAN BAKAN TEKIN`E TEPKI: CEMAATLER, TARIKATLAR VE PATRONLAR NE ISTIYORSA O OLUYOR"   11:03   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "TÜRKIYE`DE KÜRT SORUNU, SıNıFSALDıR, LAIKLIĞE, CUMHURIYET`E, EMPERYALIZME BAĞLıDıR"   10:52   YOZGAT`TA SOĞAN ÜRETICININ ELINDE KALDı... ÇIFTÇI BILAL ÖZBEK: "MASRAFLARıMıZıN HIÇBIRINI KARŞıLAYAMADıK, ZARAR ETTIK"   10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:34   İŞSIZLIK MAAŞı BAŞVURULARı 2025`TE KATLANARAK ARTARKEN BAŞVURANLARıN YARıSı MAAŞ ALAMıYOR, 427 MILYARA ULAŞAN İŞSIZLIK SIGORTASı FONU`NDA ASLAN PAYı IŞVERENLERE   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: "FıNDıK FIYATı AÇıKLANMADAN YÜKSEK REKOLTE ILAN EDILIYOR, SONRA TMO ELIYLE ÜRETICI PAZARLıK GÜCÜNDEN KOPARıLıYOR"   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   09:12   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı...BAĞıMSıZ MADEN İŞ SENDIKASı GENEL BAŞKANı GÖKAY ÇAKıR: “301`I BIZE UNUTTURMAYA ÇALıŞTıLAR”   07:05   PKK`NıN FESIH KARARı... DEM PARTI MYK`Sı SÜRECI ELE ALDı: İMRALı`Yı ZIYARET EDENLERE YASAL GÜVENCE TALEP EDILECEK, SIYASI PARTILER ZIYARET EDILECEK   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin "Engelliler Haftası" etkinlikleri ikinci gününde devam etti


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

 

Tarih : 13 Mayıs 2025 Salı 09:58   Okunma : 193

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında özel gereksinimli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolayısıyla Palmcity AVM`de "Engelsiz Dans ve Ritim Gösterisi" etkinliği düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Bandosu performansı ile başlayan etkinlik, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencilerinin tango gösterileri ile devam etti. Lodos Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin minik dinletileri ziyaretçilerden beğeni toplarken, Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinin step dansları ise etkinliğe renk kattı. Etkinlik alanında en çok ilgi gören bölümlerden biri de "En Özel Gözlerden Mersin" temalı fotoğraf sergisi oldu. Sergide, özel bireylerin objektifinden yansıyan Mersin kareleri yer aldı. 

"Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek" 

Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Hülya Atila, Engelliler Haftası kapsamında ikinci gün etkinliklerini düzenlediklerini belirterek, "Çocuklarımız çok heyecanlılardı. Uzun süreden beri hazırlandıkları bir programdı. Engelleri hep birlikte aştık ve onların neler başardığını gördük. Program başlamadan önce hepsi ‘Yapabilecek miyiz?` endişesi duyarken, onlara ‘Çok hazırlanıp emek verdiniz, derin bir nefes alıp ben bunu yapabileceğim` deyin demiştim. Onlar da bunu başardılar ve etkinliğimiz çok güzel geçti. Sergimizde de onların gözünden Mersin`e baktık. Gerçekten Mersin`i çok güzel görüyorlar. Etkinliklerimiz hafta boyunca devam edecek" dedi.

"Hepimizin farkındalıklarının artması için yapılmış çok iyi bir etkinlik"

Gösteriyi izleyen vatandaşlar ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getiridi: 

-Mustafa Keser: "Bu sergide belirli bir göz ve kadraj olduğu çok belli oluyor. Bakmak ve görmek arasındaki fark fotoğraflarda ortaya çıkıyor ve bunu bize hissettirmişler. Fotoğrafları çok beğendim. Fotoğrafları görünce sergiyi hemen gezmek istedim. Çok güzel kareler var." 

-Edanur Sağlam: "Bu şekilde program yapılmasına ve Büyükşehir`in desteği ile özel çocukların düzenli bir şekilde eğitim almalarından çok mutlu ve gururluyum. Onların bizden farklı olmadığını, umarım herkes fark eder." 

-Hüseyin Doğan: "Hepimizin farkındalıklarının artması için yapılmış çok iyi bir etkinlik. Gösteriler çok renkli ve güzeldi. Anlamlı bir etkinlikti."

-Adnan Musto: "Unutulmaması ve hatırlanması gereken etkinliklerden birisi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer`e, engelli bireyleri düşündüğü için teşekkür ederim. Engelli bireyler hatırlanıp böyle gündem olduğu zaman, daha fazla farkındalık oluşur." 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA