7 Şubat 2026 Cumartesi


20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR  
 
     
   

Özgür Çelik: “Muğlak ifadeler ile belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz”


CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın gözaltına alınması ve adliyeye sevk sürecine ilişkin Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çelik, “Savcılık ifadeleri tamamlandı. Şimdi bir karar vermesini bekliyoruz. Savcılık serbest bırakabilir ya da sevk yazısı yazabilir. Şu anda bekliyoruz. Sanıyoruz birkaç saat daha sürecek bu süreç. İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2025 Pazar 20:06   Okunma : 468

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın gözaltına alınması ve adliyeye sevk sürecine ilişkin Anadolu Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çelik, “Savcılık ifadeleri tamamlandı. Şimdi bir karar vermesini bekliyoruz. Savcılık serbest bırakabilir ya da sevk yazısı yazabilir. Şu anda bekliyoruz. Sanıyoruz birkaç saat daha sürecek bu süreç. İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” dedi.

CHP'li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınan Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ve 5 belediye yöneticisi sabah saatlerinde İstanbul Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Kabadayı ve 5 ismin savcılık ifadeleri akşam saatlerinde tamamlandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı savcılıkta ifade verirken Anadolu Adliyesi önünde partililerle birlikte takip etti. İlçe başkanları ve partililerin de katıldığı bekleyiş sırasında açıklama yapan ve gözaltı sürecinin usulsüz ve hukuksuz şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Çelik, “Bu süreçte belediye başkanımızla ilgili hiçbir somut delil ortaya konulmadı. Tanık ifadeleri ise soyut ve muğlak ifadelerden ibaret. Şile halkının yüzde 52 oyla seçtiği belediye başkanı derhal serbest bırakılmalı ve görevine dönmelidir” dedi.

“CMK’ya aykırı şekilde gece yarısı arama yapıldı”

Kabadayı’nın gece saat 02.00 sularında evinde arama yapılarak gözaltına alındığını belirten Çelik, “Ceza Muhakemesi Kanunu gece vakti konutlarda arama yapılamayacağını açıkça belirtmesine rağmen gece saat ikide evine baskın düzenlendi. Aramada hiçbir suç unsuruna rastlanmadı. Buna rağmen Sayın Kabadayı gözaltına alındı” dedi.

“Psikolojik baskı altında 4 gün tutuldu”

Kabadayı’nın Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gün boyunca gözaltında tutulduğunu hatırlatan Çelik, bu süreci “psikolojik işkence” olarak nitelendirdi. Emniyet ifadesinde somut delil bulunmadığını belirten Çelik, “Şu an savcılık sürecindeyiz. Avukatlarımız içeride, süreci takip ediyorlar. Henüz savcılık ifadesinin tamamı avukatlarımıza ulaşmadı ancak emniyetteki ifadelerde bile belediye başkanımızla ilgili hiçbir somut kanıt yok” dedi.

“Muğlak tanık ifadeleriyle halkın iradesi gasp edilemez”

Soruşturma dosyasında yer alan tanık ifadelerinin de belirsiz olduğunu söyleyen Çelik, “İfadeler ‘duydum’, ‘böyle diyorlar’ gibi muğlak anlatımlardan ibaret. Bu şekilde bir belediye başkanı hakkında işlem yapılamaz” diye konuştu.

“Şile halkı kararını verdi, bu irade yok sayılamaz”

Şile halkının 31 Mart 2024 seçimlerinde yüzde 52 oyla Özgür Kabadayı’yı belediye başkanı seçtiğini hatırlatan Özgür Çelik, sözlerini şöyle tamamladı:

“Buradan çıkacak kararın Şile halkının iradesine uygun olmasını bekliyoruz ve bunu talep ediyoruz. Sayın Kabadayı’nın derhal serbest bırakılmasını ve görevine dönmesini istiyoruz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA