Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Kültür Sanat Evleri, yeni eğitim dönemine büyük bir buluşmayla başladı. Millet Bahçesi Sahil Etabı’nda belediyeye ait kafede düzenlenen kahvaltı programı, yaklaşık 400 kursiyer, aileleri ve eğitmenleri bir araya getirdi.
Samimi atmosferi ve renkli görüntüleriyle dikkat çeken etkinlikte kursiyerler, evlerinde hazırladıkları yiyecekleri paylaşarak dayanışma örneği sergiledi. Kahvaltıya Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zeyit Şener, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı.
Başkan V. Şener, kursların özellikle kadınların üretime katılımında büyük güç olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu: “Her kadının kendi yeteneğini keşfetmesini ve bunu ister hobi ister gelir kaynağı olarak değerlendirmesini önemsiyoruz. El işi ve mesleki kurslarımız; dikişten takı tasarımına, ahşap işlemeciliğinden kuaförlüğe kadar geniş bir yelpazede eğitim sunuyor. Burada üretilen her emek hem aile bütçesine katkı sağlıyor hem de kadınların özgüvenini artırıyor.”
Kahvaltı sonrası müzik eşliğinde doyasıya eğlenen kursiyerler, dans ve şarkılarla yeni döneme motivasyon dolu bir başlangıç yaptı. Çekilen hatıra fotoğrafları ise günün unutulmaz kareleri arasında yer aldı.
Son yıllarda güçlendirilen Kültür Sanat Evleri, onlarca branşta eğitim vererek ilçenin sosyal hayatına önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Yeni dönem kurslarına olan yoğun talep, Akdeniz’de el sanatları ve meslek kurslarının her geçen gün büyüdüğünü gösteriyor.