DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Suriye ve Rojava gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Doğan, Kobani’ye insani yardımların ulaştırılması için Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın derhal açılması çağrısında bulundu.
Doğan, “Çocuklar soğuktan ölürken siyasetçiler sadece izleyemez. Bu insani yardım koridoru bir an önce açılmalı. Sokaklardaki zorbalığa son verilmeli, Kürtlerin öfkesi kabartılmamalı. Biz DEM Parti olarak ateşkesin uzatılmasını son derece önemli buluyoruz. Mutabakatın hayata geçirilmesi için tüm imkanlar kullanılmalı” ifadelerini kullandı.
Parti heyetlerinin önümüzdeki günlerde siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle görüşeceğini belirten Doğan, sürecin diplomasi ve diyalogla ilerlemesi gerektiğini vurguladı. “Suriye’nin demokratik bir rejime kavuşması için Türkiye öncü rol üstlenmeli. Askeri zihniyetle değil, müzakere ve diplomasiyle barış sağlanabilir” dedi.
Doğan ayrıca, demokratik tepkilere yönelik orantısız müdahalelere dikkat çekerek, “Protesto hakkı yasal bir haktır. İnsanların öfkesini daha fazla kabartmayın. Bu ülkeyi yönetenler provokasyonlara karşı tedbir almalı” çağrısında bulundu.