31 Ocak 2026 Cumartesi


19:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTE SOSYAL DESTEK HAMLESI: HALK KART VE ÖĞRENCI YARDıMLARı HESAPLARA YATTı   19:10   AKDENIZ BELEDIYESI SAHADA: YAĞıŞLARA KARŞı KıRSALDA SEFERBERLIK   19:04   MEZITLI DERESI TAŞTı, KRIZ MERKEZI SAHADA: MERSIN’DE SEFERBERLIK   18:54    TOROSLAR’DA YAĞıŞ ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI 7/24 SAHADA   18:30   MEZITLI’DE SEL ALARMı: BAŞKAN TUNCER SAHAYA İNDI, TÜM EKIPLER TEYAKKUZDA   18:19   TAT GıDA’DAN HAZıR YEMEKTE YENI DÖNEM: ZEYTINYAĞLı YAPRAK SARMA ILE STANDARTLAR YÜKSELIYOR   17:55   2025 “YURT DıŞı TATIL YıLı” OLDU: PRONTOTOUR RAPORU SEYAHAT TRENDLERINI ORTAYA KOYDU   17:40   YUMURTALıK’TA SEL ALARMı: BELEDIYE EKIPLERI SAHADA, HAYAT KıSA SÜREDE NORMALE DÖNDÜ   17:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOCUKLARA GÜÇLÜ KALKAN: AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYESI   17:20   TARSUS YATıRıMıN YENI ADRESI OLDU: EKONOMIDE %10 BÜYÜME, 600’E YAKıN YENI ŞIRKET   17:05   MERSIN DOB’DA TARIHI AN: “CYRANO DE BERGERAC” BALE SAHNESINDE DÜNYA PRÖMIYERI YAPıYOR   17:01   ‘AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… TUTUKLU ESENYURT BELEDIYESI DESTEK HIZMETLERI MÜDÜRLÜĞÜ PERSONELI MERT ÇELIK: İDDIANAMEDE IFADEM DEĞIŞTIRILMIŞ   15:58   ALEYNA ÇAKıR’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ… BIR SONRAKI DURUŞMA 8 MAYıS’TA GÖRÜLECEK   15:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÖZLEM ÇERÇIOĞLU’NA: BIN PIŞMAN OLDU. İNSAN IÇINE ÇıKAMAYACAK HALDEDIR. TAZMINAT DAVASı AÇSAYDıN DA GÖRSEYDIM   14:52   CHP’LI AKDOĞAN’DAN 1 MILYAR LIRALıK DURUŞMA SALONU TEPKISI: “BU PARAYA OKUL, HASTANE YAPıLABILIRDI"   12:50   SURIYE HÜKÜMET ILE SDG ARASıNDA KAPSAMLı ATEŞKES VE ENTEGRASYON ANLAŞMASıNA VARıLDı   23:54   İĞNE OYASı TUVALLE BULUŞTU: MERSIN’DE “SESSIZ MIRASıN SESI” YANKıLANDı   18:02   ABD BAŞKANı TRUMP: FED FAIZLERI DERHAL DÜŞÜRMELI   16:01   MANSUR YAVAŞ: "YARGıLANACAKSAM DA ÇORBA DAĞıTMAKTAN YARGıLANAYıM"   15:35   "AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı" ÜÇÜNCÜ GÜN... GÜL ÇIFCI: BUGÜN BURADA CHP’NIN BELEDIYE BAŞKANLARı, CHP IKTIDARA YÜRÜDÜĞÜ IÇIN TUTUKLU  
 
     
   

Tarsus Yatırımın Yeni Adresi Oldu: Ekonomide %10 Büyüme, 600’e Yakın Yeni Şirket


Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan H. Ruhi Koçak, Tarsus’un sanayi, tarım ve lojistikte Doğu Akdeniz’in yeni üretim üssü haline geldiğini vurguladı. Kent ekonomisinde istikrarlı büyüme dikkat çekti.

 

Tarih : 30 Ocak 2026 Cuma 17:20   Okunma : 120

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (Tarsus TSO) Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı başkanlığında gerçekleştirildi. Yılın ilk meclis toplantısında sektör temsilcilerinin sahadan gelen değerlendirmeleri ele alınırken, Tarsus TSO’nun 2026 vizyonu, ekonomik verilerle birlikte kamuoyuyla paylaşıldı.

Toplantıda söz alan meclis üyeleri, temsil ettikleri sektörlerde yaşanan güncel sorunları, beklentileri ve çözüm önerilerini meclis gündemine taşıdı.

UTTS Uygulaması ve Finansal Süreçler Masaya Yatırıldı

Yönetim Kurulu Üyesi ve Meclis Üyesi Nihat Kürklü, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin (UTTS) sektöre etkilerini değerlendirdi. Kürklü, sistemin kayıt dışılığı azaltan yönlerine dikkat çekerken, uygulama sürecinde yaşanan teknik ve idari aksaklıkların sektör açısından giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Metal ve Plastik Sektöründe Küresel Rekabet Uyarısı

Meclis Üyesi Hamis Özdemir ise metal ve plastik sektörlerindeki gelişmeleri gündeme taşıdı. Özdemir, artan küresel rekabet koşullarına dikkat çekerek, üretim kapasitesinin korunması ve ihracat pazarlarının sürdürülebilirliği için destek mekanizmalarının kritik önem taşıdığını vurguladı.

Başkan Koçak: “2026’ya Güçlü ve Gerçekçi Bir Vizyonla İlerliyoruz”

Toplantıda kapsamlı bir değerlendirme yapan Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, küresel ekonomide üretim ve ticaret kararlarının artık dijitalleşme, yapay zekâ, tedarik zinciri güvenliği ve yeşil dönüşüm ekseninde şekillendiğini söyledi.

Türkiye ekonomisinin 2025 yılında uygulanan programla birlikte denge ve toparlanma sürecine girdiğini belirten Koçak, yılın ikinci yarısından itibaren ekonomik istikrar açısından önemli kazanımlar elde edildiğini ifade etti.

Tarsus, Doğu Akdeniz’in Üretim ve Ticaret Üssü Oluyor

Bu küresel ve ulusal tablo içinde Tarsus’un Marmara Havzası’na sıkışan üretim yapısına güçlü bir alternatif sunduğunu vurgulayan Koçak, ilçenin sanayi, tarım, lojistik ve nitelikli insan kaynağını bir araya getiren güçlü bir ekosisteme sahip olduğunu belirtti.

Mersin OSB, Tarsus OSB ve Türkiye’nin ilk gıda ihtisas organize sanayi bölgesi olan Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB’nin (TÜİOSB), kentin üretim altyapısının omurgasını oluşturduğunu dile getiren Koçak, dünya ölçeğindeki yatırımların Tarsus’u tercih etmesinin tesadüf olmadığını söyledi.

Tarımda Teknoloji, Lojistikte Küresel Avantaj

Türkiye’nin ilk ve tek Tarım Teknoparkı Mersin Agropark ile tarımı teknolojiyle buluşturduklarını belirten Koçak, AR-GE çalışmaları ve iklim değişikliğine uyumlu ürün desenleriyle dışa bağımlılığın azaltıldığını ifade etti.

Uluslararası Çukurova Havalimanı’nın sağladığı yüksek kargo kapasitesi ve lojistik avantajın ise Tarsus’u küresel pazarlara doğrudan bağladığını vurguladı.

%10 Üye Artışı, 600’e Yakın Yeni Şirket

Tarsus TSO’nun yalnızca bu ekosistemin bir parçası değil, aynı zamanda yön veren bir aktörü olduğunu belirten Koçak, oda üye yapısında her yıl ortalama yüzde 10’luk bir artış yaşandığını söyledi.

“Bu büyüme tesadüfi değil” diyen Koçak, Tarsus’ta yeni kurulan şirket sayısının 600’e yaklaştığını, buna karşın kapanan şirket sayısının oldukça düşük seviyelerde kaldığını ifade ederek, bu tablonun sağlıklı ve sürdürülebilir büyümenin en somut göstergesi olduğunu vurguladı.






Paylaş :
Etiketler :  #TarsusTSO #TarsusEkonomisi #YatırımÜssüTarsus #DoğuAkdeniz #SanayiVeTarım #YeniYatırımlar #OrganizeSanayi #LojistikMerkez #SürdürülebilirBüyüme #EkonomikKalkınma #ÜretimGücü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA