23 Haziran 2025 Pazartesi


11:16   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:07   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   12:01   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU  
 
     
   

Hurda Paletler, Kuş Gözlemevine Dönüştü


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin ve çocukların sportif ve sosyal yönden gelişmeleri, doğa sevgisi kazanmaları adına düzenleme çalışmaları devam ediyor. Yaratıcılıklarını kullanan Büyükşehir Belediyesi personeli, hurda paletlerden çıkan tahta malzemeyle, kamp içerisinde su kenarında bulunan bir ağacı çevreleyecek şekilde kuş gözlemevi inşa etti.

 

Tarih : 14 Kasım 2019 Perşembe 06:59   Okunma : 437

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin ve çocukların sportif ve sosyal yönden gelişmeleri, doğa sevgisi kazanmaları adına düzenleme çalışmaları devam ediyor. Yaratıcılıklarını kullanan Büyükşehir Belediyesi personeli, hurda paletlerden çıkan tahta malzemeyle, kamp içerisinde su kenarında bulunan bir ağacı çevreleyecek şekilde kuş gözlemevi inşa etti.

Kampa gelen öğrenciler, doğa ile iç içe bir ortamda kuş gözlemevine çıkarak, hazır halde bekletilen özel dürbünlerle bugüne kadar kitaplarda ve internet ortamında görebildikleri, karabatak, sakarmeke, su tavuğu, yalı çapkını ve daha birçok kuş türünü doğal ortamlarında canlı canlı görme imkanı buluyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile ve Çocuk Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan ve Berdan Baraj Gölü mesire alanı içerisinde yer alan Tarsus Gençlik Kampı’nda, gençlerin ve çocukların sportif faaliyetleri yapabilme, sosyal yönden gelişme ve doğa sevgisi kazanmaları adına çalışmalar devam ediyor.Suyun ve yeşilin uyum içerisinde yer aldığı Tarsus Gençlik Kampı içerisine kuş gözlemevi yapıldı.

Berdan nehrinin hemen yanından aktığı, ormanlık alan içerisinde yer alan kampa ilgi her geçen gün daha da artıyor.Haftanın 7 günü hizmet veren kampa, Tarsus başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden kafileler halinde okullar geliyor. Doğa sporlarının, su sporlarının rahatlıkla yapıldığı kampa, Büyükşehir personeli yaratıcılıklarını kullanarak, hurda paletlerden çıkan tahta malzemeyle, herhangi bir masraf yapmadan kuş gözlemevi inşa etti.

Doğal ortama zarar vermeden su kenarındaki bir ağacı çevreleyecek şekilde yapılan kuş gözlemevi, kampa gelen çocukların ilgi odağı oldu.

Görevliler yardımcı oluyor

Kamp içerisinde görevli Büyükşehir personeli, gruplar halinde öğrencileri gözlemevine çıkararak, burada hazır bekletilen dürbünlerle, sulak alanlarda yaşayan karabatak, sakarmeke, su tavuğu, ördek, bahri, yalıçapkını, gri balıkçıl ve diğer kuş türlerini görme şansı buluyor.

Bugüne kadar kitaplarda, belgesellerde veya internet ortamında gördükleri kuş türlerini canlı canlı gören çocuklar ise büyük heyecan ve sevinç yaşıyor.






Paylaş :
Etiketler :  VAHAP SEÇER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, GELECEĞE NEFES OL, DOĞAYI SEV YEŞİLİ KORU, TARSUS GENÇLİK KAMPI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA