17 Ağustos 2025 Pazar


13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI  
 
     
   

CMK tarifesinden KDV kaldırılmalı


Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, CMK görevlendirmelerinde uygulanan tarifedeki baz ücretin düşük olması nedeniyle getirilen yüzde 20’lik artışın yetersiz olduğunu belirterek, “CMK tarifesinden KDV alımını ortadan kaldırmak zorundayız. KDV yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmeli CMK tarifesinde.” dedi.

 

Tarih : 17 Ocak 2021 Pazar 16:08   Okunma : 335

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, CMK görevlendirmelerinde uygulanan tarifedeki baz ücretin düşük olması nedeniyle getirilen yüzde 20’lik artışın yetersiz olduğunu belirterek, “CMK tarifesinden KDV alımını ortadan kaldırmak zorundayız.  KDV yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmeli CMK tarifesinde.” dedi.

Feyzioğlu, 1. Yargı Paketinde getirilen düzenlemeler ile hazırlıkları süren yeni çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu.

Sonuçları 4, 5 yıl içinde görülecek

İlk derece mahkemelerindeki hâkimlerin kıdemlerinin 2,5 yıl olduğunu belirten Feyzioğlu, tecrübe eksikliğine bağlı eğitim sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. Tecrübe eksikliğinin kanunla giderilmesinin mümkün olmadığını söyleyen Feyzioğlu, çözüm için gerekli olanın çok iyi bir eğitim olduğunu kaydetti. Hukuk fakültelerinde ve meslek içinde kaliteli eğitimin ilk adımlarının atıldığını kaydeden Feyzioğlu, bu adımların sonuçlarının 4, 5 yıl içinde görüleceğini ifade etti.

Avukatlar stajyer peşinde koşacak

Hukuk mesleklerine giriş sınavının getirildiğini, böylece “evladım hiçbir şey olamazsa avukat olur devri”nin sona erdiğini belirten Feyzioğlu, hukuk fakültelerine giriş eşiğinin yükseltildiğini, 5 sene sonra bugünkü 25 bin stajyer avukat sayısının 8, 10 binlere düşeceğini söyledi. Feyzioğlu, “O zaman stajyer avukatların açlık derdi bitecek. Genç avukatların iş, istihdam derdi bitecek. Stajyer avukatın angarya çekme derdi bitecek. O gün hem kalite artmış olacak hem de stajyer sayısı düşmüş olacak. Avukatlar birlikte çalışacağı bir stajyer peşinde koşmaya başlayacak.” diye konuştu. Hâkim, savcı yardımcılığı kurumunun getirileceğini ve böylece tecrübe kazanmadan kürsüye çıkılmayacağını ifade eden Feyzioğlu, “Göreceksiniz çok faydasını yaşayacağız” dedi. Feyzioğlu, e-duruşmanın da giderek yaygınlaştığını, bunun en çok genç avukatların menfaatine olduğunu dile getirdi.   Feyzioğlu, hukuki himaye sigortası ve gayrimenkul alım satımlarında avukat bulundurulması zorunluluğu konusunda da çalıştıklarını kaydetti.

CMK tarifesinden KDV kaldırılmalı

CMK görevlendirmelerinde ücretlerin inanılmaz düşük olduğunun altını çizen Feyzioğlu, şunları söyledi:

“Genç avukatlar CMK görevlendirmesiyle yaşıyor. Avukatım yok avukat istiyorum dediğiniz anda mahkeme size barodan avukat görevlendirilmesini istiyor. Baro tarafından görevlendirilen avukatın ücretini Adalet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bir tarife ile ilan ediyor. 700 küsur liraya KDV dâhil asliye ceza mahkemesinde 4 sene dava takip etmesi gerekiyor avukatın. Bu angarya değilse nedir? Bir dava, dört sene, KDV dâhil 700 küsur lira. Bu angarya. Bu sürdürülebilir değil. 10 binlerce meslektaşım bununla yaşamaya çalışıyor. Senede birkaç tane CMK işi gelecek de, zorunlu masraflarının birkaçını buradan çıkaracak.

Ceza davasında hak savunan avukat her hak savunduğu davada kendi hakkını çiğnenmiş görüyor çünkü angarya yaptırılıyor. Bu sürdürülemez. Gençler bununla yaşamak zorunda. Böyle devam etmez. CMK tarifesi de ilk kez bu sene yüzde 20 bir artış gördü. Ama CMK tarifesinde baz ücret o kadar düşük ki hala işe yaramıyor. O zaman sırada ne var derseniz sırada CMK tarifesinden KDV alımını kaldırmak zorundayız. Yani KDV yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmeli CMK tarifesinde. Böylece yüzde 20 artışı aldık, bir de KDV’yi yüzde 1’e düşürebilirsek işte o zaman CMK tarifesi angarya sınırını ihlal etmeyecek bir şekilde artmış olabilir. Bunların takibini yapmak zorundayız.”

Kapalı Maraş’ın açılması için kamu diplomasinin en güzel örneğini sergiledik

Kapalı Maraş’ın açılmasına değinen Feyzioğlu, bu konuda TBB olarak kamu diplomasisinin en güzel örneğini sergilediklerini söyledi. Feyzioğlu, Ankara’da uluslararası düzeyde yapılan ilk toplantıda çözüm önerilerinin masaya yatırıldığını, ardından 2020 Şubat ayında bu kez bizzat Kapalı Maraş bölgesinde ikinci toplantıyı düzenleyerek, bölgenin KKTC egemenliğinde açılması ve eski sakinlerinin bölgeye yerleşmelerinin sağlanması için yol haritası hazırlandığını kaydetti. Feyzioğlu, Kapalı Maraş’ın açıldığını, tel örgülerin kaldırıldığını ve Kıbrıs Türklerinin ve turistlerin bugün Maraş’ın sokaklarında gezebildiğini sözlerine ekledi.

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, FEYZİOĞLU, CMK, TARİFESİNDEN, KDV, ALINMASINI, KALDIRMAK, ZORUNDAYIZ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA