17 Ağustos 2025 Pazar


16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”  
 
     
   

Hikmet Öz’den tarih severlere müjde


Tarsuslu Modern Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz, ‘’Tarsus Tarihi’’ ve ‘’Bilinmeyen Tarsus’’ isimli eserlerinin yeni baskıları ile yeniden tarih severlerle buluştu. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu olan Öz, eserlerinin yeni baskılarını Oda Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo’ya hediye etti.

 

Tarih : 21 Ocak 2021 Perşembe 12:12   Okunma : 253

Tarsuslu Modern Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz, ‘’Tarsus Tarihi’’ ve ‘’Bilinmeyen Tarsus’’ isimli eserlerinin yeni baskıları ile yeniden tarih severlerle buluştu. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nın konuğu olan Öz, eserlerinin yeni baskılarını Oda Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo’ya hediye etti.

 Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz’ü ağırladı. Öz’ün kent tarihine ışık tutan ‘’Bilinmeyen Tarsus’’ isimli eserinin 2’nci baskısı,  ‘’Tarsus Tarihi’’ isimli eserinin de 4’üncü baskısı yayınlandı. Tarsus TSO’yu ziyaretinde Oda Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo ile kentin tarihi üzerine sohbet eden Öz, ‘’Tarsus insanı tarihini çok sever. Tarihsel süreçte Tarsus’ta yaşayan ünlü kişilerden bahsederken çok heyecanlanır. Bu durum da çok normal. Tarsus, dünyanın her tarafından gelen insanların yerleşmek için uğraş verdiği yer olarak tarih boyunca cazibesini hep korumuştur. Anadolu’nun kültür mozaiğine en güzel ve mükemmel yapısıyla Tarsus’ta rastlamak her zaman mümkündür. Tarsus’un tarihi yapısı, antik mimari dokusu, coğrafyasındaki değişiklik, kentle ilgili söylencelerin çok çeşitli halklara göre uyarlanışının zenginliği, zaman içerisinde yitip giden eski kent dokusuna ait yapılar konusunda zamanımız insanına bilgiler, belgeler aktarmam gerekiyordu. Uzun yıllar Tarsus ile ilgili başvuracağınız kaynak kitap olarak evinizin bir köşesinde özenle saklayacağınız bu eserle unutulmamanın mutluluğunu yaşamak da benim için ayrı bir mutluluk. Kültürel ve sanatsal çalışmalara destek ve katkılarından dolayı Tarsus Belediye Başkanı Sayın Haluk Bozdoğan’a ayrıca teşekkür ederim. Yayınların keyifle okunmasını umut ediyorum’’diye konuştu.

Tarsus TSO Başkanı H. Ruhi Koçak ve Başkan Yardımcısı Fuat Togo da Tarsus’un tarihine ve kültürel değerlerine verdiği önemden dolayı Mozaik Sanatçısı ve Araştırmacı-Yazar Hikmet Öz’e teşekkürlerini ilettiler.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, HİKMET ÖZ’DEN, TARİH, SEVERLERE, MÜJDE

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA