27 Ağustos 2025 Çarşamba


16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

Bakanlığın cebinden 32 milyar çıktı


Sağlık Bakanlığı’nın bu yıl sonu itibariyle şehir hastenelerini işleten şirketlere 4 yılda verdiği para 32,3 milyar lirayı bulacak. İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şirketlerin işlettiği bu hastanelerin pandemi döneminde bile reklamını yaptığını söyleyerek, sadece 2020 yılında şirketlere verilen 8, 7 milyar lira ile 1000 yataklı 8 şehir hastanesi yapılabileceğine dikkat çekti.

 

Tarih : 21 Mart 2021 Pazar 14:38   Okunma : 345

Sağlık Bakanlığı'nın bu yıl sonu itibariyle şehir hastenelerini işleten şirketlere 4 yılda verdiği para 32,3 milyar lirayı bulacak. İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şirketlerin işlettiği bu hastanelerin pandemi döneminde bile reklamını yaptığını söyleyerek, sadece 2020 yılında şirketlere verilen 8, 7 milyar lira ile 1000 yataklı 8 şehir hastanesi yapılabileceğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre şehir hastanelerini işleten şirketlere 2018 yılında 2,2 milyar lira, 2019 yılında 5 milyar lira, 2020 yılında 8,7 milyar lira ödedi. Bu yıl ise 16,4 milyar lira ödenmesi planlanıyor. Şirketlere 4 yılda toplamda 32,3 milyar lira ödenmiş olacak.

İzmir Tabip Odası üyesi Ergün Demir, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın pandemi döneminde şehir hastanelerinin reklamını yaptığını belirterek, “Salgın ile mücadele hastanede verilmez. Önemli olan koruyucu sağlık hizmetleri ve birinci basamak hizmetlerdir. Salgının başlangıcından beri herkes hastanelerden bahsediyor, oysa ilçe sağlık müdürlüğü filyasyon ekibinde saha saha, sokak sokak dolaşan bu arkadaşlardan kimse bahsetmemektedir” dedi.

“Neden özellikle pandemi döneminde şehir hastanelerinin reklamı yapılmaktadır?” diye soran Demir, bu hastaneleri işleten firmalara ödenen paranın açıklanmaması için reklamlarının yapıldığını kaydederek, Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılında ödediği 8,7 milyar ile 1000 yataklı 8 tane şehir hastanesi yapabileceğine dikkat çekti.

Demir bu hesaplamasına örnek de vererek, “2020 yılında genel bütçeden 21/b usulüyle ihale edilen 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi'ne gelen en düşük teklif 1 milyar 69 milyon TL iken 1000 yataklı Antalya Şehir Hastanesi'ne gelen en düşük teklif ise 1 milyar 21 milyon TL’dir” dedi.

Türkiye’deki şehir hastanelerinin finansman modeli olan kamu- özel ortaklığının İngiltere’den alındığını hatırlatan Demir, Erdoğan’ın pandeminin başından bu yana İngiltere’deki vaka ve ölüm sayıları ile oradaki olumsuzlukları kötü örnek olarak gösterdiğini ifade ederek, “Ama kamu-özel ortaklığı ile yapılan şehir hastenelerinin İngiltere’den ithal edildiğini açıklamamaktadır” diye vurguladı.

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Güray Kılıç, Erdoğan'ın şehir hastanelerinin önemini süreki vurguladığını hatırlatarak, "Bu hastaneler şehirin dışında, abartılı büyüklüklerle inşa edildi. Salgındaki rolleri oldukça tartışmalıdır. Bu denli öne çıkarılmalarını gerekçesi her yıl ödenmesi beklenen kira ve hizmet bedellerinin tartışılmasının istenmemesidir. Bunun üstü sürekli kapatılmaktadır" diye konuştu. 

Kılıç, salgınla mücadelenin birinci basamak sağlık hizmetleri ve aşılama ile gerçekleşebileceğini kaydederek, "Şehir hastanelere ödenen bedel, birinci basamağa ayrılan miktarı azaltmakta" diye ekledi. 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, ŞEHİR, HASTANELERİ, BAKANLIĞIN, CEBİNDEN, 32 MİLYAR, ÇIKTI

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA