8 Şubat 2026 Pazar


13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”  
 
     
   

Vahap Seçer’den Metro Müjdesi: ’3 Ocak Mersin İçin Yeni Bir Milat Olacak, Mersin’de Raylı Sistemler Dönemi Başlayacak’


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda Halk Kart, Mahalle Mutfakları, 1 Ekmek 1 Çorba, patates ve soğan ile yakacak desteklerine ilişkin açıklamalar yaptı. Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Mersin Metrosu’nun temelini atacaklarını da müjdeleyen Başkan Seçer, “3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak; Mersin’de raylı sistemler dönemi başlayacak” dedi.

 

Tarih : 23 Aralık 2021 Perşembe 03:21   Okunma : 938

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda Halk Kart, Mahalle Mutfakları, 1 Ekmek 1 Çorba, patates ve soğan ile yakacak desteklerine ilişkin açıklamalar yaptı. Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında Mersin Metrosu’nun temelini atacaklarını da müjdeleyen Başkan Seçer, “3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak; Mersin’de raylı sistemler dönemi başlayacak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 Yılı Aralık Ayı’nda yapılan Olağanüstü Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Seçer, toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde Halk Kart, Mahalle Mutfakları, 1 Ekmek 1 Çorba, patates ve soğan ile yakacak desteklerine ilişkin açıklamalar yaptı.

“DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIMIZIN YAŞADIĞI MAHALLELERDE PATATES VE SOĞAN DAĞITIMLARI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Ekonomik problemlerle mücadele eden ve bu süreçte geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal katkılarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Dün itibarıyla dezavantajlı mahallelerimizde yaklaşık 10’ar kiloluk paketler halinde, ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine kadar 5 kilogram soğan, 5 kilogram patates olmak üzere yaklaşık 100 bin kilogram ürünlerin dağıtımına başlamış olduk ve bu dağıtımları da sürdüreceğiz. 13 ilçemizde özellikle altını çizerek belirtiyorum; dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerde biz bu dağıtımları gerçekleştiriyoruz” dedi.

“HER GÜN FIRINLARDAN TEMİN ETTİĞİMİZ 5 BİN ADET EKMEKLERİ AİLELERİMİZE DAĞITIYORUZ”

Başkan Seçer, ücretsiz ekmek dağıtımının da sürdüğünü anımsatarak, “Bu ekmekler MER-EK tarafından üretilen ekmekler değil. MER-EK tarafından üretilen yaklaşık günlük 70 bin olan ekmekler 1 TL’den vatandaşlarımızın satışına sunuluyor. Ayrıca her gün 5 bin adet fırınlardan temin ettiğimiz ekmekleri de ailelerimize dağıtma imkânımız oluyor. Her ailemize de yaklaşık 3 ekmek dağıtıyoruz”  diye konuştu.

Başkan Seçer, sabahın erken saatlerinden itibaren 64 noktada devam eden “1 Ekmek 1 Çorba” hizmeti veren araçların okul önlerinde de hizmet verdiğini belirterek, “İlköğretim okulları önlerinde akşama kadar çocuklarımız için ayrıca devlet üniversitelerimizin kapılarına yakın bölgelerde oluşturduğumuz noktalarda da bu dağıtımı devam ettiriyorlar” dedi.

MOBİL MUTFAK TIR'I İLÇELERDE DE HİZMET VERECEK

30 noktadaki Mahalle Mutfakları’nın hafta sonları da hizmet vermeye başladığını hatırlatan Seçer,  “3 TL’ye 3 çeşit yemek dağıtımları haftanın 7 günü devam edecek. Mobil Mutfak Tırı bu ayın sonuna kadar Silifke, Mut, Gülnar, Aydıncık, Bozyazı ve Anamur’da da Mahalle Mutfağı olarak hizmet vermeye devam edecek” diye konuştu.

HALK KART TUTARLARI YÜZDE 50 ORANINDA YÜKSELTİLDİ

Başkan Seçer, 12 bin 625 ailenin faydalandığı Halk Kart hizmeti ile ilgili olarak da bir duyuru yaptı. Seçer, “Vatandaşlarımızın hesaplarına yüklediğimiz nakit para miktarını 2022 yılı itibarıyla % 50 artırarak, toplamda 24 milyon 136 bin 200 TL’ye yükseltme kararı aldık. Bu artış miktarı da geçen yıla göre % 50 nispetinde olacak” dedi. Başkan Seçer, Halk Kart sahiplerine ulaştırdıkları yakacak odun yardımlarını da 50 kilogramdan 75 kilograma çıkardıklarını vurguladı. Seçer, ayrıca vatandaşların Halk Ekmek Büfeleri’nden tek seferde 3 ekmek alabildiğini ve bu uygulamayı titizlikle sürdürdüklerini de hatırlattı.

“KENTİMİZİ DAİMA İLERİYE TAŞIMAK VE YÜKSELTMEK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ”

27 Aralık’ta Tarsus’un, 3 Ocak’ta da Mersin’in kurtuluşunun 100. yılını etkinliklerle kutlayacaklarını belirten Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bu iki gururu da önümüzdeki hafta içinde yaşayacağız. Bu büyük onur hepimizin. Üzerinde yaşadığımız bu topraklar işgale asla teslim olmayacağını tam 100 yıl önce herkese göstermiştir. Atalarımızın vermiş oldukları mücadeleler, ulusal kurtuluş mücadelemizin bir parçası olarak bağımsızlık ruhunun bir kanıtıdır, kutlu olsun. Medeniyetler beşiği olan Tarsus’ta ve Akdeniz incisi güzel kentimiz Mersin’de farklı inançtan, farklı kökenden insanlar yıllardır hep birlik ve beraberlik içerisinde yaşamışlardır. Paha biçilmeyecek kadar kıymetli bu mirasımıza sahip çıkmak, kentimizi daima ileriye taşımak ve her alanda yükseltmek için var gücümüzle çalışmaktayız. Bunun aynı zamanda bizden sonraki kuşaklara karşı bir görev ve sorumluluk bilinci olduğunu da belirtmek isterim. Çünkü bağımsızlık ruhu bizlere daima çalışmayı, üretmeyi ve yarınlara kalıcı eserler bırakmayı zorunlu kılmaktadır.”

“MERSİN VE TARSUS’TA BÜYÜK BİR ETKİNLİK ALANI AÇACAĞIZ”

 100. yıl kutlaması için sergiler, söyleşiler ve performanslar içeren etkinlikler düzenleyeceklerini sözlerine ekleyen Seçer, “25 Aralık’ta Tarsus’ta Cumhuriyet alanında, 2 Ocak’ta da Mersin’de büyük bir etkinlik alanı açacağız. 100 yıl bizim için önemli bir kutlama yılıdır, bir asır. Bunu da bu kavrama yaraşır şekilde yapmak zorundayız. Milli Mücadele, 100 Yıl ve Mersin’in Hafızası adını taşıyan sergilerimizle birlikte kentimizin ve ülkemizin önde gelen tarihçileri, edebiyatçıları ile de söyleşiler gerçekleştirilecek. Bu alanda da performanslar ve deneyim alanları da halkımıza açık olacak” dedi.

“3 OCAK MERSİN İÇİN YENİ BİR MİLAT OLACAK”

Mersin’in kurtuluşunun 100. yılında Mersin Metrosu’nun temelini atacaklarını ve raylı sistemler dönemini başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Seçer, “3 Ocak Mersin için yeni bir milat olacak; Mersin’de raylı sistemler dönemi başlayacak. O gün Mersin için tarihi önemdeki metronun temellerini vatandaşlarımızla hep beraber atmış olacağız. Bu tarihi etkinliklerimize ve temel atma törenimize tüm vatandaşlarımızı ve sizleri davet etmek istiyorum. Ulusal kurtuluş mücadelesi vererek, bu topraklar uğruna canlarını feda eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle ve şükranla anıyorum” diye konuştu.

“YENİ YILIN KENTİME İNANÇ VE UMUT YILI OLMASINI TÜM KALBİMLE DİLİYORUM”

2022 yılında tüm dünyada barış ve sevginin hâkim olmasını dileyen Başkan Seçer, “Pandeminin yarattığı tahribatlar maalesef devam ediyor ancak yeni ümitler ve yeni beklentilerle yeni bir yıla gireceğiz. Öncelikle dileğimiz ülkemiz ve tüm dünyada barışın, sevginin ve hoşgörünün egemen olması, insanlarımızın refah içerisinde yaşaması. Geçen yıl sevgi ve iyileşme yılı dediğimiz ve bitirmek üzere olduğumuz 2021 yılından yeni yıla geçerken de yeni yılın kentime inanç ve umut yılı olmasını tüm kalbimle diliyorum. Yeni yılda ve daha nice yıllarda kentimizin gücüne inanarak, umutlarımızı daima canlı tutarak, karamsarlığa kapılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz, yeni yılınız kutlu olsun” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA