13 Mayıs 2025 Salı


16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   15:27   ÖZGÜR ÖZEL: “MEMLEKETIN DOĞU TARAFıNDA ÖZGÜRLÜK, BU TARAFıNDA ‘TURPUN BÜYÜĞÜ...` BÖYLE IŞ OLMAZ”   15:22   ÖZGÜR ÖZEL, SOMA`DA MADEN ŞEHITLERINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ`NE KATıLDı: "ANT OLSUN BU DAVA BIR DAHA GÖRÜLECEK, SUÇLULAR CEZASıNı ÇEKECEK"   14:35   TBMM`YE ÜÇ MILLETVEKILI HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı SUNULDU   13:38   CHP`LI ÖZTÜRKMEN, LISEDE EĞITIM SÜRESININ DEĞIŞEBILECEĞI AÇıKLAMASı YAPAN BAKAN TEKIN`E TEPKI: CEMAATLER, TARIKATLAR VE PATRONLAR NE ISTIYORSA O OLUYOR"   11:03   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "TÜRKIYE`DE KÜRT SORUNU, SıNıFSALDıR, LAIKLIĞE, CUMHURIYET`E, EMPERYALIZME BAĞLıDıR"   10:52   YOZGAT`TA SOĞAN ÜRETICININ ELINDE KALDı... ÇIFTÇI BILAL ÖZBEK: "MASRAFLARıMıZıN HIÇBIRINI KARŞıLAYAMADıK, ZARAR ETTIK"   10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:34   İŞSIZLIK MAAŞı BAŞVURULARı 2025`TE KATLANARAK ARTARKEN BAŞVURANLARıN YARıSı MAAŞ ALAMıYOR, 427 MILYARA ULAŞAN İŞSIZLIK SIGORTASı FONU`NDA ASLAN PAYı IŞVERENLERE   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: "FıNDıK FIYATı AÇıKLANMADAN YÜKSEK REKOLTE ILAN EDILIYOR, SONRA TMO ELIYLE ÜRETICI PAZARLıK GÜCÜNDEN KOPARıLıYOR"   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   09:12   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı...BAĞıMSıZ MADEN İŞ SENDIKASı GENEL BAŞKANı GÖKAY ÇAKıR: “301`I BIZE UNUTTURMAYA ÇALıŞTıLAR”   07:05   PKK`NıN FESIH KARARı... DEM PARTI MYK`Sı SÜRECI ELE ALDı: İMRALı`Yı ZIYARET EDENLERE YASAL GÜVENCE TALEP EDILECEK, SIYASI PARTILER ZIYARET EDILECEK   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"  
 
     
   

‘Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi Yılan Hikâyesine Döndü’


CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi’nde turizm yatırımı yapmak taahhüdüyle arsa tahsisi alan firmaların, aynı dönemde Antalya’da da arsa tahsisi aldıklarını belirterek, “Antalya’daki tesisleri yapan firmalar, Mersin’de çivi dahi çakmadılar” dedi. Kuyucuoğlu, Mers

 

Tarih : 19 Kasım 2017 Pazar 03:02   Okunma : 621

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, başta Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi olmak üzere, yıllardır yatırımcı bekleyen turizm alanlarının durumunu meclis gündemine taşıdı.

Bazı Vergi Kanunları’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Kuyucuoğlu,  “Bu düzenleme ile kirada olan taşınmazların satılarak gelir elde edilmesi planlanıyor. Lojmanlarda bu kapsama alınarak, sosyal devlet olması gereken devlet, kamu çalışanlarına sağladığı bir kısım imkanlardan vazgeçiyor. Lojmanlar yenilerek kamu yararına kullanılmalıdır. Devlet yeterli ücret ödeyemediği personeline hiç olmazsa bu konuda kolaylık sağlamaya devam etmelidir. Devletin boşalan kasası, satılan lojmanlardan gelecek paralara kaldıysa vay Türkiye’nin haline” dedi.

Turizmin tekrar ayağa kaldırılması ve geliştirilmesi için kiraların uzatılması veya tahsislerin satılması yerine çok farklı tedbirlere ihtiyaç olduğunu kaydeden Kuyucuoğlu, “Turizmin canlanması için ilk şart demokrasi eksikliğinin giderilmesidir. Bunun için demokratik bir ülke olmanız gerekir. OHAL’inkalkması gerekir. İkinci şart barış, huzur ve güvenliktir. Üçüncü şarthukukun üstünlüğüdür. Dördüncü şart ise komşu ve diğer ülkelerle sorunsuz olmaktır. Bu şartları şu anda yerine getirdiğimiz söylenemez. Bu şartlarda sektörün büyümesi de zor görünüyor” diye konuştu.

Türkiye’nin 1960’larda başlayan turizm hamlesiyle turizme bugüne kadar 100 milyar dolar yatırım yaptığını kaydeden Kuyucuoğlu,  “Seçim bölgem Mersin de önemli bir turizm potansiyeli olan ve 100 binin üzerinde yazlık ve ikinci konut dediğimiz konutun yer aldığı, sahilleriyle ciddi bir iç turizm merkezidir. Mersin'in dış turizme açılması için önemli olan ve yıllardır gündemde olan 10 bin yatak kapasiteli Kazanlı-Tarsus Turizm Bölgesi ise yılan hikâyesine dönmüştür. AKP'li bakanlar bu hikâyeyi on yıldır her seçim döneminde satmakta ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi’nde arsa tahsisleri 7 yıl önce yapıldı. Mersin’de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları’nda turizm bölgesinin bitirileceği ve sporcuların da bu tesislerde kalacağı dönemin Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan tarafından Tarsus Şelalesi’nde düzenlenen basın toplantısında, yanında yatırımcıları da alarak ilan edilmişti. Tahsis alan firmalara Antalya’dan da tahsis yapılmış, bu firmalara Antalya’dan tahsis yapılırken Mersin’den de birer tane tahsis yapılmıştır. Ama Antalya’daki tesisleri yapan firmalar, Mersin’de çivi dahi çakmadılar. Siz tahsis sürelerini uzatacağınıza tahsis edilen arsalarda inşaatların yapılmasını sağlayın. Mersin'de yıllar önce ilan edilen 7 adet turizm bölgesi vardır ancak hiçbiri de gerçekleşmemiştir” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  chp, mersin milletvekili, serdal kuyucuoğlu, tarsus kazanlı turizm bölgesi.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA