2 Şubat 2026 Pazartesi


16:36   BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ÇEBI: "BAŞKANıMıZ SAYıN MEHMET MURAT ÇALıK’A YÖNELIK UYGULAMALARA ARTıK SON VERILMELI"   16:35   ÖZGÜR ÖZEL GAZIANTEP’TE... ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "SANDıK GELIYOR, HESAP ORADA GÖRÜNECEK"   16:34   ANKARA ÜNIVERSITESI VETERINER FAKÜLTESI’NDE KÖPEKLERIN TOPLATıLMASıNA TEPKI: "HER PAZARTESI DEKANLıK ÖNÜNDE HAYVANLARıMıZ IÇIN SESIMIZI ÇıKARTACAĞıZ"   14:40   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "ENFLASYON" TEPKISI: "FRENI PATLAMıŞ KAMYON GIBISINIZ"   14:33   OKULLARDA IKINCI DÖNEM “BAYRAK SEVGISI” TEMASıYLA BAŞLADı   14:31   ÖZGÜR ÖZEL, OSMANIYE’DE… ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEPREM TURISTI" YANıTı: "50’NCI SEFER BURADAYıM. BELKI ATTıĞıN YALANDAN UTANıRSıN"   14:29   6 ŞUBAT’TA 105 KIŞIYE MEZAR OLAN BILGE SITESI DAVASıNDA 3 YıLDA YAŞANANLAR: ESKI OSMANIYE BELEDIYE BAŞKANı KADIR KARA’NıN TUTUKLANMA VE TAHLIYE SERÜVENI   14:25   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... HATAY’DA UMUDUN ADı KADıN KOOPERATIFLERI: TARKAN’ıN PAYLAŞıMı SATıŞLARı ARTıRDı   22:29   BALYANLıLAR SANDıKTA BULUŞTU: MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDE YENI DÖNEM   17:44   FATIH ÜREK, ALKıŞLAR EŞLIĞINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:42   MIGROS DEPO IŞÇILERI EYLEMINDE GÖZALTıNA ALıNAN BAŞARAN AKSU SAVCıLıKTAN SERBEST BıRAKıLDı: "İNSANLARıN ÇOLUK ÇOCUĞU VAR. BU AILELERE 30-35 BIN LIRA PARAYı, ’SIZ GEÇINEBILIRSINIZ’ DIYE DAYATAN AKıL KÖTÜ BIR AKıLDıR   15:40   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… ÖZGÜR ÖZEL: “RAKIBINI HAPSE ATTıRAN SIYASETIN ADı, TÜKENMIŞ ERDOĞAN’ıN SIYASETIDIR”   14:36   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… MITINGE KATıLANLAR: "EMEKLIYI ÖLDÜRDÜLER... HIÇ GEÇINEMIYORUZ, EKMEĞI ZOR BULUYORUZ"   19:26   TÜRKIYE’NIN UTANÇ TABLOSU: 2025’TE EN AZ 94 ÇOCUK İŞ CINAYETLERINDE HAYATıNı KAYBETTI   19:22   SAĞANAK GITTI, BÜYÜKŞEHIR SAHADA KALDı: MERSIN’DE SELIN İZLERI GECE BOYU SILINDI   19:20   AYM BAŞKANı ÖZKAYA STRAZBURG’DA: “AİHM, İNSAN HAKLARı STANDARTLARıNıN TEMINATıDıR”   19:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “KÜRTLERIN TEMSILINI SUÇ SAYAN ANLAYıŞ TÜRKIYE’YI ÇıKMAZA SÜRÜKLÜYOR”   19:14   ABD’DE ‘ICE BASKıNı’ PROTESTOLARı TÜM ÜLKEYE YAYıLDı: MINNEAPOLIS SOKAKLARı KAYNıYOR   19:11   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN GÜÇLÜ MASA: BÜYÜKŞEHIR’DEN VERI TEMELLI, SOMUT ADıMLAR   19:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTE SOSYAL DESTEK HAMLESI: HALK KART VE ÖĞRENCI YARDıMLARı HESAPLARA YATTı  
 
     
   

GAZİANTEP ECZACILAR ODASI BAŞKANI DEMİRCİ: HASTALARIN CEBİNDEN ELLERİNİZİ ÇEKİN DEMEK İSTİYORUZ


Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Türk Eczacıları Birliği`nin (TEB) bazı ilaç firmalarının SGK iskontosu oranlarını uygulamamasının faturasının hastalara çıkacağı açıklamasıyla ilgili "Bu çağrıyı hastaların adına yapıyoruz. Burada konunun iki tane temel muhatabı vardır, birisi kamu tarafı diğeri ise ilaç sanayisi tarafı. Lütfen yükümlülüklerinizi yerine getirin, hastaların cebinden ellerinizi çekin demek istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 19 Nisan 2022 Salı 18:21   Okunma : 441

JİYAN CİN ERKILIÇ

Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, Türk Eczacıları Birliği`nin (TEB) bazı ilaç firmalarının SGK iskontosu oranlarını uygulamamasının faturasının hastalara çıkacağı açıklamasıyla ilgili "Bu çağrıyı hastaların adına yapıyoruz. Burada konunun iki tane temel muhatabı vardır, birisi kamu tarafı diğeri ise ilaç sanayisi tarafı. Lütfen yükümlülüklerinizi yerine getirin, hastaların cebinden ellerinizi çekin demek istiyoruz" dedi.

Türk Eczacıları Birliği, bazı ilaç firmalarının SGK iskontosu oranlarını uygulamadığını belirterek, “Bu uygulamanın faturası, aradaki fiyat farkını ödemek zorunda kalan hastalara çıkmaktadır” açıklamasını yapmıştı.

"HALA OLMAYAN İLAÇLAR VAR"

Yaşanan sorunla ilgili ANKA Haber Ajansı`na konuşan Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, ekonomik krizin sağlığı her geçen gün daha etkilediğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: 

"Geçen yılı sonlarında ilaç krizi yaşadık. İlaç krizinin yoğun yaşandığı günlerde ilaç fiyat zammı açıklandıktan sonra birçok ilacın dolaşıma girmesiyle kriz azaldı. Hala olmayan ilaçlar var. Genel anlamda yılın başında yaşadığımız yoğun ilaç krizinden kurtulmuş durumdayız diyebiliriz ama şimdi ise başka sıkıntılarla karşı karşıya kalıyoruz çünkü ekonomik kriz devam ediyor. Dolayısıyla ilaç sanayisi yapılan zammı yetersiz buluyor. Baktığınız zaman dövizdeki artış, akaryakıttaki fiyatlarındaki artış, işçilik ücretindeki artışlara bakınca ilca sanayisi için ilaçlarda yapılan yüzde 36`lık yeterli görünmüyor.

"HASTALAR ÖDEMEMESİ GEREKEN BİR PARAYI ÖDEMİŞ OLACAK"

En son gündemde olan konu ise ilaç firmalarının devletle arasındaki uygulaması gereken iskontonun bir bölümünü uygulamayacağını Eczacılar Odası`na beyan etti. Bu ilaçların spesifik bir özelliği var. İlaç firmaları diyaliz hastalarının kullandığı diyaliz solüsyonlarında belli bir oranda SGK`ya uygulaması gereken iskontoyu uygulamayacağını söyledi. Peki bu uygulanmayacak olan iskonto dönüp dolaşıp hastaların cebinden çıkacak. Böbrek hastaları bu solüsyona muhtaç hastalardır. Bu solüsyon olmazsa bu insanların yaşamları ciddi anlamda tehlikede olacaktır. Türkiye`de yaklaşık olarak 6 bin diyaliz hastası olduğunu tahmin etmekteyiz. Bunların aylık giderlerin ek bin lira maliyet eklenmiş oluyor. Buradan şu ortaya çıkıyor; devlet ve ilaç firmaları arasındaki bir anlaşmada taraflardan biri yükümlülüğünü yerine getirmiyor. Devlet de bu konuya sessiz kalıyor. Umarım devlet tavrını değiştirir ve bu duruma bir müdahale eder. Bunun sonucunda hastalar ceplerinden ilaca, sağlığa ödememesi gereken bir parayı ödemiş olacak.

"HASTALARIN CEBİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN"

Bu tarzdaki ilaç sayısı da son dönemde ciddi anlamda artmaya başladı. ‘Ben devlete yapmam gereken iskontoyu yapmam` diyen ilaç firmalarının sayısı her geçen gün artıyor. Böyle bir noktada konunun muhataplarına çağrıda bulunmak gerekir. Bu çağrıyı hastaların adına yapıyoruz. Burada konunun iki tane temel muhatabı vardır, birisi kamu tarafı diğeri ise ilaç sanayisi tarafı. Lütfen yükümlülüklerinizi yerine getirin, hastaların cebinden ellerinizi çekin demek istiyoruz.

"HASTA VE ECZACI KARŞI KARŞIYA GETİRİLİYOR"

Buradaki orta yol ise şudur; ilaç firmaları açısından baktığımız zaman, SGK ile yaptıkları anlaşmada şu kadar iskonto yapacağım diye anlaşma yapmış ve kabul etmişsiniz ama sonra anlaşmaya uymuyorsunuz. Devlet de bu kuralın devamını sağlamak zorunda.  Bu yükü hastanın veya eczacının üzerine atamaz. Bu durumun sonucunda hasta ve eczacı karşı karşıya getiriliyor. Bu sorun pazartesi gününden itibaren başlayan sorundur. İlacın alternatifi yok, hasta o ilacı kullanmak zorunda."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA