22 Ocak 2026 Perşembe


17:03   KARTALKAYA OTEL YANGıNı FACIASıNıN 1. YıLı... CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "TURIZM BAKANı MEHMET NURI ERSOY, YARGıLANACAKTıR, YARGıLANMADAN BU DOSYA KAPANMAYACAK"   17:02   ÜMIT ÖZDAĞ: "MILLI BIRLIĞIMIZI EN FAZLA ZEDELEYEN HUSUSLARıN BAŞıNDA IKTIDARıN MUHALEFETE KARŞı UYGULADıĞı DÜŞMAN CEZA HUKUKU GELMEKTEDIR"   17:01   TURAN TAŞKıN ÖZER’DEN "SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK" AÇıKLAMASı: "TÜM KURUMLARıN ELINI TAŞıN ALTıNA KOYUP IVEDI KARARALAR ALMASı GEREKIR"   16:55   AK PARTI GRUP TOPLANTıSı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: KIMSE BENIM KÜRT KARDEŞIMIN IRADESINI IPOTEK ALTıNA ALAMAZ, KÜRTLERIN TEK TEMSILCISIYMIŞ GIBI KONUŞAMAZ   12:36   MERSIN BARO BAŞKANı ÖZDEMIR: “TÜRK BAYRAĞı’NA YAPıLAN ALÇAK EYLEMI LANETLIYORUZ”   12:33   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN EVLERE UZANAN SOSYAL DESTEK   12:24   MERSIN BELLEK OFISI KENT MIRASıNı GELECEK NESILLERE TAŞıYACAK   19:20   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:01   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:02   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:03   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”  
 
     
   

MİRAY BEBEĞİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN DAVADA 2 DOKTORA 3 YIL 6`ŞAR AY HAPİS VE 5`ER AY GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA CEZASI VERİLDİ


İstanbul`da, 6 yıl önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Miray bebeğin ölümüne ilişkin dava karar çıktı. Yargılanan iki doktora 3 yıl 6`şar ay hapis ve 5`er ay görevden uzaklaştırma cezası verildi. Mahkeme, sanıklara iyi hal indirimi uygulamadı.

 

Tarih : 9 Haziran 2022 Perşembe 17:29   Okunma : 462

FAHRETTİN ÖZTÜRK

İstanbul`da, 6 yıl önce tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Miray bebeğin ölümüne ilişkin dava karar çıktı. Yargılanan iki doktora 3 yıl 6`şar ay hapis ve 5`er ay görevden uzaklaştırma cezası verildi. Mahkeme, sanıklara iyi hal indirimi uygulamadı.

İstanbul`da tedavi gördüğü hastanede 20 Kasım 2015 tarihinde hayatını kaybeden 6 aylık Miray Türkkan`ın ölümüne ilişkin iki doktorun ‘yanlış tedavi` iddiasıyla yargılandığı davaya İstanbul 7. Asliye Ceza Mahkemesi`nde bugün devam edildi. Duruşmaya, Miray bebeğin annesi ile babası katıldı. Tutuksuz sanık doktor Nurettin Onur Kutlu ve tarafların avukatları da mahkemede hazır bulundu.

“DAVA 6 YILDIR DEVAM EDİYOR, CEZALANDIRILSINLAR”

Miray bebeğin annesi ile babası, mahkemedeki beyanlarında “Biz, doktorlara güvendik, çocuğumuzu onlara götürdük. Çocuğumuz şu anda yaşıyor olabilirdi. Savcının mütalaasına katılıyoruz. Cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Dava 6 yıldır devam ediyor, sonuçlanmasını istiyoruz” dedi.

“HESAPLAMA HATASI SÖZ KONUSU OLDU”

Savunma yapan sanık doktor Nurettin Onur Kutlu, "Suçlamayı kabul etmiyorum. Bizim hastanemiz çok yoğun olduğu için asistan hekimler orada olur. Sistem, asistan doktorlara yüklenmiş bir yük. Çocuk uzman doktoru olarak ben tektim. İcapçı hekim olarak da destek veriyordum. Miray bebek için biz de büyük üzüntü duyduk. Esasında hastamızın ağır bir kalp yetmezliği ve metabolizma hastalığı vardı. Biz de kalbini destekleyebilmek için tüm ilaçları damardan kullanıyorduk. Bunların hepsi de kalp destekleyici ilaçlardı. Hızlı etkili olması için yükleme dozundan başlayıp ilave dozuna geçilmeyi planladık. Hesaplama hatası söz konusu oldu. Benim hakkımda Sağlık Bakanlığı, Türk Tabipleri Birliği (TBB) soruşturması ve Adli Tıp Kurumu (ATK) raporlarında suçsuz bulundum” diye konuştu.

“YANLIŞ İLAÇ OLSAYDI SORUMLULUK BENDE OLURDU AMA DEĞİL”

Son sözü sorulan Kutlu, “Verilen bir ilaç yanlışsa sorumluluk bana aittir, ama söylediğim ilacın dışında bir ilaç verilmişse buna bir şey yapamam. Benden yardım istenmiş olsaydı gider yardım ederdim. Tedavide yardım etme talebim oldu ama kendisi istemedi. Beraatımı isterim” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, her iki doktora da ‘taksirle ölüme neden olma` suçundan ayrı ayrı 3 yıl 6 ay hapis cezası ve 5 ay da görevden uzaklaştırılma cezası verdi. Mahkeme, sanıklara iyi hal indirimi uygulamadı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA