7 Şubat 2026 Cumartesi


13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”  
 
     
   

Akdeniz’den 68,8 Milyon Dolarlık Bakliyat İhracatı


Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü Türkiye geneli Haziran ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla %4 azalış göstererek 448,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

Tarih : 13 Temmuz 2018 Cuma 12:27   Okunma : 484

"AHBİB olarak ülke geneli sektör ihracat payımız %15"

2018 yılı Haziran ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 2018 yılının Haziran ayında %22 azalışla 68,8 milyon dolarlık Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Ülke geneli hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatındaki payımız %15 oldu. AHBİB 2018 yılının ilk yarısında 531 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirmiş oldu” diye konuştu.

AHBİB’in ülkelere göre ihracat rakamlarını da ele alan Arslan, “Haziran ayında Irak  %18’lik payı ve 12 milyon dolarlık ihracat değeri ile ilk sırada yer aldı. Ardından, 11 milyon dolarlık ihracat değeri ve %16 oranındaki payı ile Suriye takip etti” şeklinde bilgi verdi.

"En fazla ihracat yapılan ürün grubu Pastacılık Ürünleri"

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin 2018 yılı Haziran ayı değer bazındaki ihracatını ürün gruplarına göre inceleyen Arslan, “68,8 milyon dolarlık sektör ihracatı içerisinde, pastacılık ürünleri geçen döneme kıyasla %17 azalış gösterse de 18 milyon dolarlık değeri ve %27’lik payı ile ilk sırada yer aldı.  Sektörde 7,5 milyon dolarlık ihracatıyla tatlı bisküvi ve gofretler toplam ihracatın %10’unu oluşturarak ilgili dönemde en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürün oldu. Bununla birlikte nohut, fasulye, börülce ve mercimek ürünlerinin ihracatında görülen %200’ün üzerindeki artış ise dikkat çekti” diye konuştu.

2018 yılı ülkelere göre Haziran ayına ait Türkiye geneli ihracat rakamlarını da değinen Arslan “Irak’a Haziran ayında % 24’lük pay ile 106 milyon dolar değerinde sektör ihracatı gerçekleşti. Bunu Suriye ve Libya %8 ve %4’lük pay ile takip etti. Haziran ayında Türkiye’den en fazla hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihraç edilen ülkeler;  Irak, Suriye, Libya, Birleşik Devletler, Yemen ve Angola olarak sıralandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA