8 Şubat 2026 Pazar


13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”  
 
     
   

Yeşilboğaz:“1/5000’ Lik Nazım İmar Planı Yeniden Revize Edilecek”


Mersin Barosu, Mersin Mimarlar Odası ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı hakkında fikir alışverişi yapıldı.

 

Tarih : 19 Temmuz 2018 Perşembe 19:28   Okunma : 466

Mersin Barosu, Mersin Mimarlar Odası ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı hakkında fikir alışverişi yapıldı.Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, eleştirilerin dikkate alınarak, 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının yeniden revize edilerek askıya çıkarılacak olmasının Mersin için olumlu bir süreç olacağını söyledi. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında ayrıca, Kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetlerinin yeterli olmaması konusunda yapmış oldukları eleştirilerin de dikkate alınarak, bu bölgedetoplu taşıma hizmetlerinin artırılacak olmasından da mutluluk duyduklarını ifade etti.

Mersin Mimarlar Odası’nda düzenlenen toplantıya, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Mimarlar Odası Başkanı Ömer Sakar ve yönetim kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası Mersin il temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

“PLAN KENTE ARTI DEĞER KAZANDIRMALI VE BÜTÜNLEŞTİRİCİ OLMALIDIR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı’nın mağduriyetlere sebep olmaması için fikirlerin alındığı toplantıda konuşan Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının yeniden revize edilip,yeni bir plan olarak askıya çıkarılmasını talep ettik. Plan, vatandaşların hak kayıpları yaşamayacağı şekilde uygulanmalı ve vatandaşların itirazları doğrultusunda revize edilip askıya alınmalı. Planla ilgili yeni düzenleme, yapılan itirazlar dikkate alınmadan yapılırsa, onlara yeniden dava açma hakkı doğar. Planın yeniden revize edilmiş haline, vatandaşların itiraz ve dava açma hakkı olmalıdır. Plan bütünleştirici olmalıdır. Böylece itirazlar daha da azalır, kent daha planlı olur” dedi.

1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planının kentin dokusuna zarar vermeden hayata geçmesi gerektiğinivurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Öncelikle kentimizde ekonomiyi ve sanayiyi geliştirmek için teşvik edici yatırımlar belirlenmelidir. Konut alanları bu doğrultuda inşa edilmeli. Uygulanacak olan plan, sadece konut yapımına yönelik olmamalı, kentimize artı değer sağlamalıdır” dedi.

“ELEŞTİRİLERİMİZİN DİKKATE ALINMASINDAN MUTLUYUZ”

Mersin’de toplu taşıma hizmetlerine sahil bandında yoğunluk verilerek,Kuzey Mersin’e yeterli oranda verilmemesi konusundaki eleştirilerinin dikkate alınmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Doğu-batı şeridine sıkışmış olan Mersin’in, nefes alabilmesi için imar kuzeye doğru açılmıştır. Yaklaşık 5000 kişilik nüfusu barındıracak, yoğun bir yerleşim yeri olan Kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetinin yeterli olmaması büyük bir eksiklikti. İtirazlarımızı dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kuzey Mersin’de toplu taşıma hizmetini artıracağı yönündeki açıklamalarından mutluluk duyduk. Kentin yöneticileri ile bir araya gelerek uzlaşının sağlanması, kentin sağlıklı bir şekilde planlanmasına büyük katkı sağlayacaktır. Fikirlerin beyan edildiği bu tür toplantıların daha sık yapılmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, mersin mimarlar odası

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA