20 Mayıs 2025 Salı


01:28   ESKIŞEHIR`DE CHP`NIN YÜRÜYÜŞÜNDE KONUŞAN ÜNIVERSITE ÖĞRENCISI: ANNEM YARALARıMı GÖRDÜ AĞLADı   23:43   DEVA PARTISI`NDEN ISTIFA ETTI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINDE CHP ROZETI TAKTı... SEDA KAYA ÖSEN: CHP`YE SAHIP ÇıKMAYı BIR VATAN GÖREVI OLARAK GÖRÜYORUM   23:22   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... GÖKHAN GÜNAYDıN: O SANDıK BURAYA GELECEK VE TARIHIN ÇÖPLÜĞÜNE GITMESI GEREKENLER GIDECEK   23:20   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: YENI ANAYASA NOKTASıNDA ÇALıŞMAMAK VEYA ONU ERTELEMEK MÜMKÜN DEĞIL   23:02   DEM PARTI GENÇLIK MECLISI YK ÜYESI VE PM ÜYESI LIVAN ORMAN GÖZALTıNA ALıNDı   22:59   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... BERKAY GEZGIN: ATATÜRK`ÜN BIZE EMANET ETMIŞ OLDUĞU BU ÜLKEYI, FIKRI HÜR, VICDANı HÜR, BIZ GENÇLER KURTARACAĞıZ   22:56   CHP`YE KATıLAN İZMIR MILLETVEKILI SEDA KAYA ÖSEN: CHP, CUMHURIYET`IN BAĞıMSıZ KALAN SON KURUMUDUR   22:38   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... TAYFUN KAHRAMAN, "GÜNDOĞDU MEYDANı, MILLETIMIZI BIRLEŞTIREN `TÜRKIYE İTTIFAKı`NıN RESMI OLDU"   22:35   AK PARTILI RIZE BELEDIYESI, GITARISTI ERDOĞAN`ı ELEŞTIRDIĞI IÇIN RIZE`DEKI MADRIGAL GRUBU`NUN KONSERINI IPTAL ETTI   22:26   AK PARTI`LI ÇELIK`TEN ÖZGÜR ÖZEL`E `YEREL DIKTATÖR` TEPKISI: CUMHURBAŞKANıMıZıN LIDERLIĞI HAKKıNDA SÖZ SÖYLEMESI TRAJIK BIR DURUMDUR   22:17   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL, "TERÖRSÜZ VE DEMOKRATIK BIR TÜRKIYE KOMISYONU KURULMALıDıR"   21:09   CHP`NIN İZMIR`DE "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI… ÖZGÜR ÖZEL: “İKTIDAR BUGÜN SILIVRI`YI MUHALIFLERIN HAPSEDILDIĞI TOPLAMA KAMPLARıNA DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜR”   21:02   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: “EMPERYALIZME MEMUR OLMUŞ BIR AZıNLıK HÜKÜMETINE KARŞı DEMOKRASI BAYRAĞıNı GÜNDOĞDU‘DAN AÇıYORUZ”   21:01   BATı ÜLKELERINDEN İSRAIL`IN GAZZE`DEKI ASKERI OPERASYONLARıNA TEPKI: “AĞıR IHLALLERE SEYIRCI KALMAYACAĞıZ, GEREKIRSE SOMUT ADıMLAR ATACAĞıZ"   20:55   ABD BAŞKANı TRUMP, RUSYA DEVLET BAŞKANı PUTIN ILE IKI SAATI AŞKıN TELEFONLA GÖRÜŞTÜ; PUTIN`IN “GENEL OLARAK DOĞRU YOLDAYıZ” DEDIĞI AKTARıLDı   20:48   VATANDAŞLAR, CHP`NIN İZMIR`DE "MILLET İRADESI`NE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGINDE KONUŞTU: “YOKLUĞA, YOKSULLUĞA, YASAKLARA, YOZLAŞMAYA KARŞı DIRENIYORUZ"   20:17   İMAMOĞLU, CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGINE MESAJ GÖNDERDI: "HERKESIN ÖZGÜR, ADIL VE MÜREFFEH BIR HAYAT SÜRECEĞI GÜNLERE HEP BIRLIKTE MÜCADELE EDEREK KAVUŞACAĞıZ"   20:02   CHP`NIN İZMIR`DEKI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI... GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı AYDıN: “GENÇLIĞIMIZE, VATANıMıZA SAHIP ÇıKıYORUZ”    19:45   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, GÜNDOĞDU MEYDANı`NA VATANDAŞLARı SELAMLAYARAK GELDI   18:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL İZMIR MITINGI ÖNCESI ZÜBEYDE HANıM`ıN ANıT MEZARıNı ZIYARET ETTI  
 
     
   

Baro Başkanı Yeşilboğaz:“Bu Kentten Ne İstiyor Sunuz?”


Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin’in bir amacı yok. Mersin için öncelikle, sosyal-ekonomik bir amaçsal politika üretilmek zorunda. Yoksa bu kente yazık olacak. Bir kent bu kadar mı yok edilmeye çalışılır. Bu kentten ne istiyorsunuz?Basit hatalar Mersin’i kaosa sürükleyebilir. Kent yöneticilerinin artık ‘du

 

Tarih : 19 Temmuz 2018 Perşembe 21:18   Okunma : 401

Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, katıldığı bir televizyon programında, Mersin’de temeli atılan nükleer santral ve kurulan balık çiftliklerini eleştirerek kent yöneticilerine seslendi. Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin’in bir amacı yok. Mersin için öncelikle, sosyal-ekonomik bir amaçsal politika üretilmek zorunda. Yoksa bu kente yazık olacak. Bir kent bu kadar mı yok edilmeye çalışılır. Bu kentten ne istiyorsunuz?Basit hatalar Mersin’i kaosa sürükleyebilir. Kent yöneticilerinin artık ‘dur’ demesi gerekiyor” dedi.

“KENTİN YÖNETİCİLERİ DUR DEMELİ”

Konuşmasında, Mersin’deki çocukluk günlerini anımsatan Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Mersin önceden, dünyanın en güzel kokusu olan portakal çiçeği kokardı. Bu bize yaşama sevinci veriyordu, hem de motivasyon sağlıyordu. Ancak günümüze baktığımızdabu kadar işgal edilen, bu kadar yazık edilen başka bir kent var mı? Gerçekten üzülüyorum. Kıyı şeridimizsadece yazlık sitelerden oluşuyor, denizi göremiyoruz, hava sirkülasyonu yok. Asla böyle bir şehircilik anlayışı olmaz. İnanılmaz bir çarpık kentleşme var. Kentin yöneticilerinin buna ‘dur’ demesi gerekiyor. Şehir hiç geliştirilemedi. Sanayi yatırımı yok, sanayi bitti. Balık çiftlikleri ve nükleer santralle turizm de yok edildi.Turizm yatırımı yapılması gerekiyor ama yapılmıyor.Tarım alanlarımız bitiyor, tarım alanlarına bina inşa ediliyor. Bu nereye kadar devam edecek?diye konuştu.

“NÜKLEER SANTRAL AKDENİZ’İN İMHASI ANLAMINA GELİYOR”

Konuşmasında,Akkuyu’da temeli atılan nükleer santralinAkdeniz kıyılarının ve denizlerimizin imhası anlamına geldiğine dikkat çeken Yeşilboğaz, “Mersin’e nükleer santral yapılamaz. Çünkü Mersin deprem kuşağı. Ayrıca, nükleer reaktörleri soğutmak için deniz suyu tercih ediliyor ama Akdeniz, çok sıcak bir deniz. Denizdeki bütün canlılar ölecek, balık popülasyonu, tarım, turizm yok olacak. Nükleer atıklar nasıl bertaraf edilecek? O atıklar insanların ölümüne neden olacak. Akdeniz’de bütün iklim değişecek, Mersin çölleşecek. Buna karşı yıllardan beri mücadele ediyoruz. Bireyse olarak da, kurumsal olarak da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

“BİR KENT BU KADAR MI YOK EDİLMEYE ÇALIŞILIR?”

Konuşmasında Mersin’e kurtulan balık çiftliklerine de tepki gösterenBaro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz,“Yüzebildiğimiz, cennet dediğimiz denizlerimizde peş peşe verilen olumlu ÇED raporları ile birlikte kentimizde balık çiftlikleri kuruluyor. Bir kent bu kadar mı yok edilmeye çalışılır? Bu kentten ne istiyorsunuz? Balık çiftlikleri başka ülkeler de var ama yasalara uygun bir şekilde yapılıyor ve çok açıklarda, çevreye çok fazla zarar vermeden kuruluyor. Ama kentimizde ise, daha ekonomik olsun, para kazanan insanlar daha fazla kazansın diyekıyı şeridimize kuruluyor. Kullanılan ilaçlar ve yemler insan sağlığını, denizlerimizi, denizlerdeki canlıları, turizmiolumsuz etkiliyor” ifadesini kullandı.

“MERSİN’İN AMACI YOK, AMAÇSAL BİR POLİTİKA ÜRETİLMELİ”

Mersin ‘in bir amacı olmadığını ve öncelikle kent yöneticilerinin Mersin’in ne olacağına karar vermesi gerektiğine vurgu yapan Yeşilboğaz,“Mersin için öncelikle, sosyal-ekonomik bir amaçsal politika üretilmek zorunda. Bunun için kentin tüm dinamikleri; doktorlar, hukukçular, sanayiciler, işadamları, tarım sektörü temsilcileri bir araya getirilmeli. Mersin hep birlikte,her yönüyle irdelenmeli. Yoksa bu kente yazık olacak.

“BASİT HATALAR, MERSİN’İ KAOSA SÜRÜKLEYEBİLİR”

Mersin’in,Suriyeli vatandaşların da göç etmesiyle birlikte çok fazla göç aldığını vebuna bağlı olarak nüfusta ve işsizlik oranında artış olduğunu söyleyen Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Bu insanlar geçimini neyle sağlayacak? İşsizlik de yakın zamanda, asayiş sorunlarına neden olabilir. Bu insanlar bir gelir kapısı bulamazlarsa, asayiş baş gösterecek demektir. Güvenlik tehdidi ile karşı karşıya kalacağız. Yapılan basit hatalar, Mersin’i içinden çıkılamayacak bir kaosa sürükleyebilir. Bu insanlara da yazık. Bu insanlar kendi ülkelerinde mutlaka daha refah, daha iyi koşullarda yaşıyorlardı. Dünya devletlerinin o halk üzerinde uygulamış olduğu yanlış politikalar, maalesef bizim başımıza kaldı. Bunun ceremesini Türk halkı çekiyor. Suriyeli vatandaşlara hiçbir altyapı sağlanmadan, Türk toplumu ile entegre edilmeye çalışıldı. Asıl yanlış burada” şeklinde konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :   mersin barosu, bilgin yeşilboğaz, barolar birliği, nükleer santral

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA