10 Haziran 2025 Salı


14:38   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MADLEEN" TEPKISI: “ARTıK -MıŞ GIBI YAPMANıN DEĞIL FILISTIN’E SAHIP ÇıKMANıN, İSRAIL’E HADDINI BILDIRMENIN ZAMANı”   14:08   TARSUS DOĞA PARKı, KURBAN BAYRAMı’NDA ZIYARETÇI AKıNıNA UĞRADı   12:02   FERDI ZEYREK’IN SAĞLıK DURUMU... BAŞHEKIM PROF. DR. TOPÇU: ’’İYI YÖNDE BIR GELIŞME YOK AMA NEGATIF YÖNDE DE BIR GELIŞME YOK’’   23:49   KÜLTÜR MOZAIĞI KENT MERSIN’DE, ‘DINLER BULUŞMASı’NDAN BARıŞ VE KARDEŞLIK MESAJLARı YÜKSELDI    12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR  
 
     
   

Ümit Kocasakal’dan referandum çıkışı: Bedelini çok ağır ödeyecekler..!!


İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, referandum ile ilgili yaptığı değerlendirmede,

 

Tarih : 1 Mart 2017 Çarşamba 08:37   Okunma : 1049

Mersin’de, CHP Yenişehir  İlçe Örgütünün düzenlediği panel’e katılan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, referandum ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Değişikliği sunarak  milleti aptal yerine koyanlar, bunun bedelini çok ağır ödeyecekler" dedi.

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde  CHP Yenişehir  ilçe  Örgütünce düzenlenen  CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit,Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç,il yöneticileri,Yenişehir ilçe Başkanı Hüseyin Özveren ve yönetimi,Toroslar ilçe Başkanı Burhanettin Erdoğan ve yönetimi,Kadın Kolları MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu,Toroslar Kadın Kolları Başkanı Sultan Ökmen ve yönetimi,Yenişehir Gençlik Kolları Başkanı Didar Şimşek ve yönetimi,eski milletvekilleri,eski il-ilçe yöneticileri,STK Temsilcileri,Partiiler ve Vatandaşların katıldığı Panel’de konuşan İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal, anayasa değişikliğini çok sert sözlerle eleştirdi.

Milli refleksin devreye girdiğini belirten Kocasakal, “Bu değişiklikle beraber, eğer geçerse ki;

geçeceğinin hiç şansı  olmadığını düşünüyorum. Ben hafta sonu Beşikdüzü, Trabzon, Rize ve Çayeli’ndeydim. Rize'de salon vermediler, sendikanın 500 kişilik salonunda toplantı yaptık. Salona 900 kişi doldu, bin 500 kişi de salon dolu diye geri döndü. Rize’de yaşandı bu. Bütün Türkiye’de bir milli refleks, milli şuur, vicdan haykırması devreye girmiş durumda ve bunun önünde kimse duramaz. Bu metni önümüze getirenler Türk milletini aptal yerine koymanın bedelini ödeyecekler. Çünkü ulu önderin dediği gibi Türk milleti çalışkandır, zekidir” diye konuştu.

Başlatılan 'evet' propagandasının başarısız olduğunu ifade eden Kocasakal, şunları söyledi:

“İnsanlara hiçbir şey anlatamıyorlar. Bir teklif getiriyorsunuz. Kural olarak benim buna hayır demek için bir argüman bile getirmeme gerek yok. Sizin bana bu konuda gerekeni getirmeniz lazım. Bugüne kadar Başbakan, Cumhurbaşkanı ya da destek olanların bununla ilgili getirdikleri tek bir somut argüman, gerekçe var mı, yok. 'Cek', cak' ancak bu. İktidarın hazırladığı bir propaganda videosu var. Hakikatten hazin ve içler acısı. Çaresizliğin göstergesi. Ben hiçbir şey bilmesem ve bunu okusam, hiçbir riski almadan hayır derim.”

Rejim değişikliği ile karşı karşıya kalındığını iddia eden Kocasakal, sözlerine şöyle devam etti:

“AKP’ye oy vermiş yurttaşlarımız dahi 'Biz sizi 15 yıl boyunca tek başına iktidar yaptık. Her türlü güç elinizdeydi. Hangi kanunu geçirmek istediniz de geçirmediniz? Ama şimdi sen artık saltanat istiyorsun. O kadar da değil' diyorlar. Bu değişiklikle

beraber kayıtsız şartsız Türk milletine ait olan egemenlik Türk milletinden gasp edilerek bir kişiye devredilecek. İkinci önermem, bu bir sistem değişikliği değil, apaçık rejim değişikliğidir. Bu değişiklikle beraber egemenlik tek bir kişiye denetimsiz halde devredilmiş olacağı için anayasamızın değiştirilemez olan ilk 3 maddesi değişmiş olacak. Anayasamızın ilk maddesi, Türkiye Devleti bir cumhuriyet diyor. Fakat bu değişiklikle birlikte Türkiye Devleti bunların kafasına göre cumhuriyet olmayacak, Türkiye Devleti bir saltanattır olacak. Demokratik devlet değişmiş olacak, hukuk devleti ortadan kalkacak. Böylelikle değiştirilemez ikinci madde de değişmiş oluyor Türkiye’nin eyaletlere bölünmesinin temelleri atılmış olacak.”






Paylaş :
Etiketler :  ümit kocasakal, referandum, mersin, baro.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA