19 Temmuz 2025 Cumartesi


16:30   ALTAN ÖYMEN HAYATıNı KAYBETTI... ÖZGÜR ÖZEL: "GÖZÜN ARKADA KALMASıN GENEL BAŞKANıM, MÜCADELEN MÜCADELEMIZDIR"   10:47   TUNCER BAKıRHAN: "ANAYASA GÜNÜN SONUNDA BIZIM ÖNÜMÜZE GELECEK. ORADA KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ, DEMOKRATIKLEŞME YOKSA, EKONOMIDE ADALET YOKSA, KIM BUNA EVET DER"   10:41   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "MADEN KANUNU DÜZENLEMELERI, EKOLOJIK DENGEYI, YAŞAM KAYNAKLARıNı, INSAN YAŞAMıNı HIÇE SAYAN BIR PERVASıZLıĞıN ÜRÜNÜDÜR"   10:33   PARIS’TEKI GENÇ AVRUPALı SOSYALISTLER KONGRESI’NDE “FREE İMAMOĞLU” DÖVIZI KALDıRıLDı   09:20   LGS TERCIHLERI İÇIN ÖĞRENCILERE BÜYÜKŞEHIR’DEN DESTEK   08:30   YKS SONUÇLARı AÇıKLANDı... SAYıSAL BIRINCISI GAZIANTEP, SÖZEL VE EŞIT AĞıRLıK BIRINCISI ISE BURSA’DAN   08:27   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: NE KADAR UNUTTURMAYA ÇALıŞSANıZ DA BU HALK HER 10 KASıM’DA YINE AYAĞA KALKAR   06:07   ZEYTINLIKLERIN MADENCILIK FAALIYETLERINE AÇıLMASıNı DA ÖNGÖREN KANUN TEKLIFININ ILK 18 MADDESI TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDILDI   01:04   SEÇER: “TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NI LAYıK OLDUĞU ŞEKILDE YÖNETECEĞIZ”   19:27   GÜLNAR KıRSALıNDA ULAŞıMıN KALITESI BÜYÜKŞEHIR İLE ARTıYOR   19:22   TOROSLAR’DA PARKLAR DAHA CANLı, YEŞIL ALANLAR DAHA TEMIZ   19:18   TBMM GENEL KURULU’NDA AK PARTILI VARANK ILE CHP’LI BAŞARıR ARASıNDA "AYı" TARTıŞMASı   19:17   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ YÜZME KURSLARıYLA MERSIN’DE YÜZME BILMEYEN KALMAYACAK   22:24   TBMM GENEL KURULU’NDA "LGS" TARTıŞMASı...CHP’LI BAŞARıR: GÖREVDEN ALıNAN BILIŞIM SORUMLUSUNUN 2022’DE ÇOCUĞU DA TÜM SORULARı TAM YAPMıŞ   22:10   KAMU IŞÇILERI, İSTANBUL’DA SES YÜKSELTTI: “İŞÇILERIN BIRLIĞI SERMAYEYI YENECEK”   22:10   EKREM İMAMOĞLU: TERÖRÜN BITMESI ADıNA BAŞLATıLAN SÜREÇ, MILLETLE BIRLIKTE YAPıLMALıDıR   21:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: MEMURLAR, DOĞUMDAN ITIBAREN ILK ÖĞRETIM ÇAĞıNA BAŞLAYANA KADAR YARı ZAMANLı ÇALıŞABILECEK   20:30   TBB HEYETI, SAVUNMA HAKKı IÇIN AVUKATı TUTUKLU BULUNAN İMAMOĞLU’NUN KARAR DURUŞMASıNA KATıLDı   19:04   ZEYDAN KARALAR: "BEN IYIYIM, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN OLDUĞU GÜNLER ÖZLEMIYLE..."   19:01   TBMM ZIRAI DON KOMISYONU DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı... CHP’LI GÜRER: "NISAN AYıNDA YAŞANAN BIR DONA KASıM AYıNDA VERECEĞINIZ DESTEĞIN ARTıSı OLMAZ"  
 
     
   

TTB: "ADALETİN BİR AN ÖNCE İŞLETİLMESİ, SORUŞTURMANIN ACİL OLARAK TAMAMLANARAK HASTANENİN YENİDEN HİZMET VEREBİLMESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"


ürk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul`da yoğun bakım hastasına uygulanan kötü muamele ve ilgili özel hastanenin faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin “Adaletin hem yoğun bakımda görüntülere konu olan hastamız için hem hastanenin kapanmasıyla mağduriyet yaşayacak diğer hastalar için hem de emeği, onuruyla çalışan tüm sağlık çalışanları için bir an önce işletilmesinin, soruşturmanın acil olarak tamamlanmasının ve hastanenin bir an önce gerektiği gibi hizmet verir hale dönmesinin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 10 Ekim 2022 Pazartesi 15:47   Okunma : 358

Türk Tabipleri Birliği (TTB), İstanbul`da yoğun bakım hastasına uygulanan kötü muamele ve ilgili özel hastanenin faaliyetlerinin durdurulmasına ilişkin “Adaletin hem yoğun bakımda görüntülere konu olan hastamız için hem hastanenin kapanmasıyla mağduriyet yaşayacak diğer hastalar için hem de emeği, onuruyla çalışan tüm sağlık çalışanları için bir an önce işletilmesinin, soruşturmanın acil olarak tamamlanmasının ve hastanenin bir an önce gerektiği gibi hizmet verir hale dönmesinin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz” açıklamasını yaptı.

TTB, İstanbul`da yoğun bakım ünitesinde yatan bir hastaya hastane çalışanlarınca kötü muamele uygulanan özel hastanenin kapatılması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“İstanbul`da bir özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yatan bir hastaya bakmakla yükümlü sağlık çalışanları tarafından gösterilen davranışlarla ilgili Dünya Tabipler Birliği Hasta Hakları Bildirgesi`nde yer alan ‘Tüm tıbbi bakım ve eğitim sürecinde hastanın onuruna ve özel yaşamına onun kültür ve değerleri göz önüne alınarak saygı gösterilmelidir` cümlesini hatırlatarak sosyal medyaya yansıyan görüntülerle ilgili idari, hukuki ve etik süreçlerin müdahili ve takipçisi olacağız demiştik.

“ADALETİN BİR AN ÖNCE İŞLETİLMESİNİN VE HASTANENİN YENİDEN HİZMET VEREBİLMESİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bu vahim olayın 7 ay kadar önce gerçekleştiğini, olayın yargıya intikal ettiğini öğrenmiş bulunduk. Hukuki süreç devam etmekteyken paylaşılan görüntülerin akabinde hastanenin faaliyetlerinin durdurulduğunu öğrendik. Adaletin hem yoğun bakımda görüntülere konu olan hastamız için hem hastanenin kapanmasıyla mağduriyet yaşayacak diğer hastalar için hem de emeği, onuruyla çalışan tüm sağlık çalışanları için bir an önce işletilmesinin, soruşturmanın acil olarak tamamlanmasının ve hastanenin bir an önce gerektiği gibi hizmet verir hale dönmesinin takipçisi olacağımızı belirtmek isteriz.”

NE OLMUŞTU?

Twitter`de 5 Ekim`de, İstanbul`da özel bir hastanenin yoğun bakımında tedavi olan yaşlı bir hastanın yüzüne sağlık çalışanlarının para fırlatarak dalga geçtiğine ilişkin görüntüler yayılmıştı. Kamuoyunun tepkisini toplayan görüntüler üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından açıklama yaparak konuyla ilgili adli işlemlerin başlatıldığını ve hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu duyurmuştu. Koca, konuyla ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Bugün medyada paylaşılan, İstanbul`da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek. Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin faaliyeti durdurulmuştur. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA