26 Haziran 2025 Perşembe


11:50   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:45   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   09:31   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:25   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:06   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:01   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:46   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:44   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:01   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:57   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:50   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:05   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:04   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:01   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:55   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:25   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:01   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:03   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:40   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU 24 MAYIS`TA, “PARAVAN BİR VAKIF KURUYORLAR… 1 MİLYAR LİRAYI ŞIP DİYE TRANSFER EDİYORLAR AMERİKA`YA” AÇIKLAMASINI YAPMIŞTI


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRKEN Vakfı`nın ABD`de Manhattan`daki gökdelen inşaatı önünde “Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor” dedi. Kılıçdaroğlu 24 Mayıs`ta; “Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye`den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika`ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var?” açıklamasını yapmıştı.

 

Tarih : 11 Ekim 2022 Salı 23:25   Okunma : 678

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRKEN Vakfı`nın ABD`de Manhattan`daki gökdelen inşaatı önünde “Oğlunun kızına gönderdiği paralarla bu gökdelen yapıldı. Yapılmaya devam ediliyor” dedi. Kılıçdaroğlu 24 Mayıs`ta; “Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Türkiye`den iki vakıf seçiliyor. TÜRGEV ve ENSAR. Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika`ya. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var?” açıklamasını yapmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRKEN Vakfı`nın ABD`de Manhattan`daki gökdelen inşaatı önünde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a şu sözlerle seslendi: 

“Burası New York`un en pahalı yeri Manhattan. Bu da ailenin yaptırdığı gökdelen. Oğlunun kızana gönderdiği paralarla bu gökdelen yaptırılıyor. Yapılmaya devam ediliyor. Sevgili Erdoğan aileyi konuşmak istiyorsan ve gerçekten samimiysen gel buradan başlayalım. Kılıçdaroğlu, bu açıklamalarının yer aldığı videoyu sosyal medya hesabında; “Burası New York, Manhattan. ABD`nin en pahalı iş muhiti… Tanıdığım bir ailenin gökdelenine ‘hayırlı olsuna` geldim. Erdoğan kim, anayasa, aile kim... Onunla ne aile konuşulur ne anayasa. Bu konu kapanmıştır.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Mayıs`ta; evindeki çalışma odasından açıklama yapmış ve sosyal medya hesabında yayınlamıştı. Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

“BELKİ KENDİLERİ SÖYLER, AİLE İÇİ İŞLERİNE KARIŞMAYAYIM”

Belgeler elimizde, para akışlarının hepsi elimizde. Bir vakıf kurduruyorlar, Amerika`da. Neden Amerika? Ülkeyi Kataristan`a dönüştürenler, Katar`a gider diye beklersiniz ya, biliyorlar mı o ülkelerde hukuk yok. İlk uçakla, geriye gönderirler bunları. Amerika kanunlarının arkasına ise gizlenebilirler. Çünkü orası hukuk devleti. Yani hukuksuzlukla yok ettikleri ülkeden, hukuka sığınmak için ABD`ye kaçmak istiyorlar. 

Kendileri için yeni bir Pensilvanya yaratmanın peşindeler. Peki ne yapıyorlar? Paravan bir vakıf kuruyorlar. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait. Şimdi isim vermeyeyim, belki kendileri söyler. Aile içi işlerine karışmayayım. Bu paravan yapının, izin çıkarma hakkı kazanması için paraya ihtiyacı var. Türkiye`den iki vakıf seçiliyor. Öğrenciler için kurulmuş süsü verdikleri vakıflar. Bu vakıfların asıl var olma sebeplerini de bugün öğreneceksiniz. TÜRGEV ve ENSAR.

“YENİ İKTİDARIN SİZİ ORADA RAHAT BIRAKACAĞINI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?”

Bu vakıflar başlıyor, paraları bir Amerikan vatandaşına göndermeye. 20 milyon dolar, bir 10 milyon dolar, bir 20 milyon dolar, bir 10 milyon dolar. Bir TÜRGEV, bir ENSAR. Bir TÜRGEV, bir ENSAR. Durmuyorlar. Para gönderimi listesinin sonu yok. Hepsinin dökümleri elimizde. 1 milyar lirayı şıp diye transfer ediyorlar Amerika`ya.

ENSAR`cığım, TÜRGEV`ciğim. Bu paraları size kim verdi? Siz bu paraları nereden buldunuz? Bu paraları neden Amerika`ya sürekli transfer ediyorsunuz? Bu dövizleri neden Amerikalara taşıyorsunuz? Paralel hayatlar kurma görevini size kim verdi? Gelelim, Amerika`ya kaçmaya hazırlananlara… Yeni iktidarın sizi orada rahat bırakacağını mı düşünüyorsunuz? Vallahi çok fena yanılıyorsunuz. Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var? Çık söyle. Aileden kim gönderiyor, bu paraları? Ve yine ailenden kim alıyor bu paraları, karşı tarafta, yani Amerika`da. Çık anlat, çekinme.”

MİLYON DOLARLIK ÇİFTLİKLER, ŞARTLI BAĞIŞLAR... 

Ayrıca; TÜRKEN Vakfı`nın, Aralık 2018`de ünlü boksör Muhammed Ali`ye ait 328 dönümlük arazi ve çiftliği 2 milyon 895 bin 37 dolara satın aldığı ortaya çıkmıştı. 

Ayrıca Başkent Gaz`ın, geçmişte Vakfa 8 milyon dolarlık bağışta bulunduğu gündeme gelmişti. Aralık 2017`de yapılan bağış, doğrudan TÜRKEN Vakfı`na yapılması şartıyla Kızılay üzerinden Ensar Vakfı`na oradan da TÜRKEN`e aktarılmıştı. Paranın Kızılay aracılığıyla gönderilmesi nedeniyle Başkent Gaz`ın söz konusu dönemde vergi ödemediği ortaya çıkmıştı. Kızılay Başkanı Kerem Kınık, “Şirket, vergi kaçırmamıştır, vergiden kaçınmıştır” demişti. 

 

Görüntü: ARŞİV

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 



 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA