8 Şubat 2026 Pazar


19:38    SEL SAHASıNDAN BAKANLıKLARA: DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN İÇIN YOĞUN MESAI   13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**  
 
     
   

Artık Çamlıyayla’nın Da Kardeşi Var


Letonya Cumhuriyeti Valka kenti ile Mersin’in Çamlıyayla ilçesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı. Çamlıyayla ilçesinin ilk kardeş şehri Letonya’nın Valka kenti oldu.

 

Tarih : 12 Eylül 2018 Çarşamba 17:58   Okunma : 488

Çamlıyayla’nın İlk Kardeş Şehri: “Valka”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Letonya Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts, Letonya Cumhuriyeti Valka Belediye Başkanı Vents Armands Krauklis, Letonya Adana Fahri Konsolosu Meriç Turan Ekmekçi, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Başkan Kocamaz: “Bu protokolün dünya barışına önemli katkılar sunacağını düşünüyorum”

Kardeş Şehir Protokolü imza töreninde bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bugün güzel bir şekilde başlayan bu kardeşlik ilişkileri, Çamlıyayla ve Valka arasında kesintisiz bir şekilde devam eder. Kişilere, şahıslara, belediye başkanlarına bağlı olarak değil de, halklar arasında kurulacak bağlantılarla gelecek nesillere aktarılır. Bizim temennimiz bu. Kardeş şehir ilişkileri önce kent yöneticileri tarafından gerçekleştiriliyor ama kent sahiplenmezse bu ilişkiler belli bir mühlet sonra umduğunu bulamıyor. Tabi bunu geliştirmek ve taçlandırmak için de karşılıklı, gerek ticari, gerek kültürel, gerek turizme yönelik ziyaretlerin de gerçekleşmesi lazım. Bunları gerçekleştirebilirsek bu tür ilişkileri kalıcı kılmış oluruz. Gelecek nesillere ulaştırabilirsek de dünya barışına önemli katkılar sunacağını düşünüyorum ve umut ediyorum. Şimdiden bu kardeş şehir ilişkisinin hem Çamlıyayla’mız hem de Valka adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Krauklis: “Halkların bir arada barışça yaşayabilmesi için iletişim çok önemli”

Letonya Cumhuriyeti Valka Belediye Başkanı Vents Armands Krauklis bugünün Valka kenti adına çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Tarihimizde ilk defa Türkiye ile bir kardeş şehir protokolü imzalıyoruz. Bizim için çok önemli bir adım ve umarım sizin için de öyledir. Çamlıyayla yeşili ve doğasıyla çok güzel bir şehir. Şimdilik bunun kadar güzel bir ilçe daha görmedim. Eğitim, kültür ve ekonomik açıdan bazı şeylerin değişmesi, gelecekte bu birçok sorunun çözümünde ön ayak olur. Çünkü halkların bir arada barışça yaşayabilmesi için iletişim çok önemli. Umarım geleceğimizi daha güzel bir şekilde inşa ederiz. İsmail Bey’e de bizlere bu kadar sıcakkanlı davrandıkları için kalbi teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Tepebağlı: “Kardeş şehir olmanın sürekliliği önemli”

Mersin’de ilk kez Kardeş Şehirler Turizm Birliği gerçekleştiği zaman Çamlıyayla ilçesi olarak kardeş şehir edinme düşüncesinin temellerinin atıldığını ifade eden Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı,  “Biz bu yolculuğa hiç kardeş şehrimiz olmadığı için çıktık. Sayın Burhanettin Kocamaz Başkanım da Dünya Kardeş Şehirler Birliği fikrini ilk ortaya çıkaran ve birliğin kurucusu. Bu toplantıyı ilk kez Mersin’de yaptığı zaman bizde kardeş şehrimiz olsun istemiştik.  Bu konuda biz Mersin ile kardeş olabiliriz fikri ortaya çıktığı zaman Sayın Başkanımız sizin nüfus, ekonomik ve kültürel yapınız Çamlıyayla ilçemize daha uygun olur demiş. Şu ana kadar ki yaptığımız konuşmalarda da bizlere çok uygun bir kardeş şehir olduğunu da anlamış olduk. İnşallah bu kardeş şehir ilişkisinin ilerde ekonomi ve kültürel anlamda hem Letonya’ya hem de Mersin’e hayırlı olmasını diliyorum. Bu kardeşliğin ekonomi ve kültürel yakınlık ile de taçlandırmak isteriz. Burhanettin Başkanımızın da söylediği gibi ülkeler sıkıntı yaşayabilir ama biz bunu yerel yönetimler olarak kısmen çözebiliriz. Tabi kardeş şehir olmanın sürekliliği önemli. İnşallah bizden sonraki belediye başkanları da bu kardeşliği sürdürür” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından Letonya ve Türkiye’nin ulusal marşları seslendirildi ve taraflar arasında kardeş şehir protokolü imzaladı. İmza töreninin ardından ise toplu fotoğrafı ile tören sona erdi.

Başkan Kocamaz Nusrat’ı anlattı

Çamlıyayla ile Valka kenti arasında imzalanan kardeş şehir protokolü öncesinde, Başkan Kocamaz’ın makamında bir araya gelen heyete Başkan Kocamaz Nusrat Mayın Gemisi hediye etti. Nusrat’ın tarihi öneminde bahseden Başkan Kocamaz,“Nusrat Mayın Gemisi Çanakkale’nin tarihini değiştiren gemi. Çanakkale’de İngiliz ve Fransız armadalarını Çanakkale sularına batıran mayın gemisi. Hurdaya giderken biz bu gemiyi Tarsus’ta müze haline getirdik” sözlerini kullandı. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA