9 Temmuz 2025 Çarşamba


17:27   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:25   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:22   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:15   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR   10:33   EKREM İMAMOĞLU’NDAN GENÇLERE: “HAYALINIZDEKI TÜRKIYE’YI HEP BIRLIKTE INŞA EDECEĞIZ”   09:32    AKDENIZ’IN GURURU HATIP EMLEK, KICK BOKS’TA DÜNYA ŞAMPIYONASı’NA GIDIYOR   09:31   CHP’DEN ERKEN SEÇIM STRATEJISI: “ARA SEÇIM MASADA   09:25   BÜYÜKŞEHIR’IN PARK VE BAHÇELER EKIPLERI KENTI YAZA HAZıRLADı    16:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "KARTALKAYA DAVASı" AÇıKLAMASı   16:03   ALI MAHIR BAŞARıR: "12 EVLADıMıZ NIYE ŞEHIT OLDU, IHMAL VAR Mı AÇıKLANMALı"   16:01   RTÜK’ÜN HALK TV’YE VERDIĞI 10 GÜNLÜK EKRAN KARARTMA CEZASıNı MAHKEME DURDURDU   15:59   MEZITLI’DE KAÇAK YAPıLAŞMAYLA MÜCADELE TAM GAZ SÜRÜYOR   15:58   ZEYDAN KARALARı’ıN GÖZALTı KARARıNA, AVUKATLARıNDAN ITIRAZ...   
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İLK ‘ÇOCUK SOKAĞI`NI DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ`NDE AÇTI


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Fuat Morel Mahallesi 28125. Sokak`ta ilk Çocuk Sokağı`nı, ‘Dünya Kız Çocukları Günü`nde açtı. Tamamen çocuklar için dizayn edilen sokakta, geleneksel oyun alanları, pratik düşünceyi artıracak oyun alanları ve çocukların aileleriyle de birlikte oyunlar oynayabileceği noktalar yer alıyor.

 

Tarih : 13 Ekim 2022 Perşembe 10:59   Okunma : 481

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Fuat Morel Mahallesi 28125. Sokak`ta ilk Çocuk Sokağı`nı, ‘Dünya Kız Çocukları Günü`nde açtı. Tamamen çocuklar için dizayn edilen sokakta, geleneksel oyun alanları, pratik düşünceyi artıracak oyun alanları ve çocukların aileleriyle de birlikte oyunlar oynayabileceği noktalar yer alıyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi tarafından Mersin`in 13 ilçesine de yapılması planlanan ‘Çocuk Sokağı`nın ilki, Fuat Morel`de bulunan çıkmaz sokakta açıldı.

AÇILIŞ KURDELESİNİ ÇOCUKLAR KESTİ

Açılış kurdelesini çocukların kestiği ve değişik gösterilerin sergilendiği Çocuk Sokağı, çocukların güvenle oyun oynayabileceği bir alan olarak ailelerin de beğenisini kazandı. Sosyal Hizmetler Dairesi çocuklara kek ve limonata ikram ederken, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi de hediye olarak patlamış mısır ve balon dağıttı.

Çocuk Sokağı`nın içerisine geleneksel oyun alanları çizerek rengarenk bir görüntü oluşturan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, pratik düşünceyi artıracak oyun alanlarına da yer verdi. Gün boyu sokakta oynayan çocuklar, bu sayede tablet ve telefondan uzak bir gün geçirdi.

HASOĞLU DOKUCU: “GÜVENLE OYNAMANIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Çocuk Sokağı`nı oluşturma nedenlerini anlatan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, “Sizlerin eve kapanma, bilgisayara bağımlılık ve sosyal ilişkilerden uzak kalmış olmanız, bizim için önemli bir sorun. Bunu engellemek açısından da Çocuk Sokağı`nı yaptık. Çocuk Sokağı`nda sizlerin sevgi ve saygı içerisinde güvenle oynamanız ve kendinizi geliştirmeniz bizim için çok önemli. Size en güvenli oyun ortamları hazırlamak da ayrıca bizim görevimiz. Bu arada Dünya Kız Çocukları Günü de kutlu olsun” dedi.

“ÇOK GÜZEL, EĞLENCELİ, BAYAĞI GÜZEL”

Minikler ise Çocuk Sokağı ile ilgili duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Ayşenur Gülburnu: “Çok iyi geçiyor günüm. Gösteriye katıldım, oyunlara katıldım. Orada etkinlikler var onları yaptım.”

-Çınar Serkan Sarı: “Çok güzel, eğlenceli, bayağı güzel.  Bulmaca oyunu çok güzel. Misket, yerden yüksek, taş kağıt makas, bir de labirent oynadım.” 

-Berat Sait Aydaş: “Palyaçolar geldi, oyun oynadık. Bize oyun öğrettiler. Arkadaşlarımı çağırdım, onlar da geldi. Çok mutluyum, çok eğlenceli, topaç alacağız, oyuncak alacağız.” 

-Esra Taş: “Oyun oynadım, koştum, eğlendim. Şarkı söyledik, oyunlar oynadık beraber, çok eğlendik.”  

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA