8 Şubat 2026 Pazar


19:38    SEL SAHASıNDAN BAKANLıKLARA: DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN İÇIN YOĞUN MESAI   13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**  
 
     
   

Ağustos Ayında Akdeniz’den 82,3 Milyon Dolar Değerinde Hububat Bakliyat İhracatı Yapıldı


Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri sektörü Türkiye geneli Ağustos ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla, 9 günlük resmi Kurban Bayramı tatilinin etkisiyle birlikte %6 düşüş göstererek 508,6 milyon dolar olarak gerçekleşti.

 

Tarih : 12 Eylül 2018 Çarşamba 18:02   Okunma : 502

"AHBİB olarak ülke geneli sektör ihracat payımız %16"

2018 yılı Ağustos ayı sektörel bazda ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, AHBİB olarak 2018 yılının Ağustos ayında %7’lik düşüşle 82,3 milyon dolarlık Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri ihracatı gerçekleştirdiklerini ve ülke geneli hububat bakliyat yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatındaki payın  %16 olduğunu belirtti. Arslan, bu düşüşte Kurban Bayramı tatilinin de payı olduğunu ve değerdeki bu düşüşe rağmen, ihraç edilen ürün miktarının %11 oranında arttığını ifade etti. AHBİB 2018 yılının ilk 8 ayında 703 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirmiş oldu.

"En Fazla İhracat Yapılan Ürün Grubu Bakliyat Ürünleri"

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB)’nin 2018 yılı Ağustos ayı değer bazındaki ihracatını ürün gruplarına göre inceleyen Arslan, 82 milyon  dolarlık sektör ihracatı içerisinde, bakliyat ürünlerinin geçen döneme kıyasla %49 artış göstererek 26,4 milyon dolarlık değeri ve %32’lik payı ile ilk sırada yer aldığını belirtti. Sektörde 13 milyon dolarlık ihracatıyla nohut toplam ihracatın %16’sını oluşturarak ilgili dönemde en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürün oldu. Bununla birlikte mercimek ve yeşil mercimek ürünlerinin ihracatında görülen artışlar ise dikkat çekti.

"Irak İlk Sırayı Aldı"

İhracat rakamları ülkelere göre incelendiğinde ise, Ağustos ayında Irak %20’lik payı ve 16,3 milyon dolarlık ihracat değeri ile ilk sırada yer aldı. Ardından, 9,5 milyon dolarlık ihracat değeri ve %12 oranındaki payı ile Suriye takip etti.

2018 yılı ülkelere göre Ağustos ayına ait Türkiye geneli ihracat rakamlarını da değerlendiren Arslan “Irak’a Ağustos ayında %27’lik pay ile 139 milyon dolar değerinde sektör ihracatı gerçekleşti. Bunu Suriye ve Birleşik Devletler %8 ve %4’lük pay ile takip etti” dedi. Ağustos ayında Türkiye’den en fazla hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihraç edilen ülkeler ise Irak, Suriye, Birleşik Devletler, Yemen, Angola ve Suudi Arabistan olarak sıralandı.

 





Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA