2 Şubat 2026 Pazartesi


16:36   BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ÇEBI: "BAŞKANıMıZ SAYıN MEHMET MURAT ÇALıK’A YÖNELIK UYGULAMALARA ARTıK SON VERILMELI"   16:35   ÖZGÜR ÖZEL GAZIANTEP’TE... ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "SANDıK GELIYOR, HESAP ORADA GÖRÜNECEK"   16:34   ANKARA ÜNIVERSITESI VETERINER FAKÜLTESI’NDE KÖPEKLERIN TOPLATıLMASıNA TEPKI: "HER PAZARTESI DEKANLıK ÖNÜNDE HAYVANLARıMıZ IÇIN SESIMIZI ÇıKARTACAĞıZ"   14:40   EKREM İMAMOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "ENFLASYON" TEPKISI: "FRENI PATLAMıŞ KAMYON GIBISINIZ"   14:33   OKULLARDA IKINCI DÖNEM “BAYRAK SEVGISI” TEMASıYLA BAŞLADı   14:31   ÖZGÜR ÖZEL, OSMANIYE’DE… ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A "DEPREM TURISTI" YANıTı: "50’NCI SEFER BURADAYıM. BELKI ATTıĞıN YALANDAN UTANıRSıN"   14:29   6 ŞUBAT’TA 105 KIŞIYE MEZAR OLAN BILGE SITESI DAVASıNDA 3 YıLDA YAŞANANLAR: ESKI OSMANIYE BELEDIYE BAŞKANı KADIR KARA’NıN TUTUKLANMA VE TAHLIYE SERÜVENI   14:25   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... HATAY’DA UMUDUN ADı KADıN KOOPERATIFLERI: TARKAN’ıN PAYLAŞıMı SATıŞLARı ARTıRDı   22:29   BALYANLıLAR SANDıKTA BULUŞTU: MERSIN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDE YENI DÖNEM   17:44   FATIH ÜREK, ALKıŞLAR EŞLIĞINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   15:42   MIGROS DEPO IŞÇILERI EYLEMINDE GÖZALTıNA ALıNAN BAŞARAN AKSU SAVCıLıKTAN SERBEST BıRAKıLDı: "İNSANLARıN ÇOLUK ÇOCUĞU VAR. BU AILELERE 30-35 BIN LIRA PARAYı, ’SIZ GEÇINEBILIRSINIZ’ DIYE DAYATAN AKıL KÖTÜ BIR AKıLDıR   15:40   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… ÖZGÜR ÖZEL: “RAKIBINI HAPSE ATTıRAN SIYASETIN ADı, TÜKENMIŞ ERDOĞAN’ıN SIYASETIDIR”   14:36   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI ÇORUM’DA… MITINGE KATıLANLAR: "EMEKLIYI ÖLDÜRDÜLER... HIÇ GEÇINEMIYORUZ, EKMEĞI ZOR BULUYORUZ"   19:26   TÜRKIYE’NIN UTANÇ TABLOSU: 2025’TE EN AZ 94 ÇOCUK İŞ CINAYETLERINDE HAYATıNı KAYBETTI   19:22   SAĞANAK GITTI, BÜYÜKŞEHIR SAHADA KALDı: MERSIN’DE SELIN İZLERI GECE BOYU SILINDI   19:20   AYM BAŞKANı ÖZKAYA STRAZBURG’DA: “AİHM, İNSAN HAKLARı STANDARTLARıNıN TEMINATıDıR”   19:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “KÜRTLERIN TEMSILINI SUÇ SAYAN ANLAYıŞ TÜRKIYE’YI ÇıKMAZA SÜRÜKLÜYOR”   19:14   ABD’DE ‘ICE BASKıNı’ PROTESTOLARı TÜM ÜLKEYE YAYıLDı: MINNEAPOLIS SOKAKLARı KAYNıYOR   19:11   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN GÜÇLÜ MASA: BÜYÜKŞEHIR’DEN VERI TEMELLI, SOMUT ADıMLAR   19:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTE SOSYAL DESTEK HAMLESI: HALK KART VE ÖĞRENCI YARDıMLARı HESAPLARA YATTı  
 
     
   

KÜTAHYALI ECZACILAR: "BU MİTİNG ECZACININ SON ÇIĞLIĞI"


Eczacılar olarak Ankara`da 16 Ekim`de miting yapacaklarını anımsatan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, "Bu miting eczacının son çığlığıdır. Sesini duyurmak için bir araya gelip birlikteliğini ortaya koymasıdır. Eczacıyı yok sayanlara bir cevaptır. “Vatandaşlarımızın da sesi olmak için oraya gidiyoruz. Çünkü artık piyasada bulunamayan ilaçlar, eczane eczane hatta şehir şehir gezen hastalarımız var" dedi.

 

Tarih : 14 Ekim 2022 Cuma 12:57   Okunma : 305

Eczacılar olarak Ankara`da 16 Ekim`de miting yapacaklarını anımsatan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, "Bu miting eczacının son çığlığıdır. Sesini duyurmak için bir araya gelip birlikteliğini ortaya koymasıdır. Eczacıyı yok sayanlara bir cevaptır. “Vatandaşlarımızın da sesi olmak için oraya gidiyoruz. Çünkü artık piyasada bulunamayan ilaçlar, eczane eczane hatta şehir şehir gezen hastalarımız var" dedi.

Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, pazar günü Ankara`da yapılacak miting öncesinde ANKA Haber Ajansı`na açıklama yaptı. Mitingin hem eczacıların hem de vatandaşın sesini duyurmak amacıyla yapıldığına dikkat çeken Cahit Ceylan, siyasi bir amacın güdülmediğini, tek beklentilerinin mağduriyetlerin giderilmesi olduğunu belirtti.

"HASTALARIMIZIN REÇETELERİNİ TAMAMLAYAMIYORUZ"

Mitingin sadece eczacının çektiği ekonomik sıkıntılardan kaynaklanmadığını da vurgulayan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Ceylan şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın da sesi olmak için oraya gidiyoruz. Çünkü artık piyasada bulunamayan ilaçlar, eczane eczane hatta şehir şehir gezen hastalarımız var. Maalesef ilaçlara ulaşamıyoruz. Bu sorun yaklaşık bir yıldır devam etmesine rağmen, çözüm yollarını göstermemize rağmen herhangi bir çözüm yolu bulunmuş değil. Nöbetçi eczane sayımızı ikiden üçe çıkardığımız halde gece acilden çıkan hastalarımızın reçetelerini tamamlamakta zorlanıyoruz ve birçoğunu tamamlayamıyoruz. Vatandaşlarımız açısından mağduriyet devam etmekte. Temmuz ayında yayınlanan kararname ile beraber reçete başına düşen ilaç fiyat farkları afaki artmış durumda. Vatandaşlarımız artık bunları karşılayamaz durumda. Hatta biz Sosyal Güvenlik Kurumu yüzünden emekli hastalarımızdan bile ücret alır duruma geldik. Bu hastalarımıza bu ücretleri söylerken bile utanıyoruz. Vatandaşlarımız ve eczanelerimiz SGK ve Sağlık Bakanlığı`nın ilaca ulaşmayı zorlayıcı politikaları sayesinde sürekli ilaç arar durumda. Eczacılarımız depo depo ilaçlarını temin etmeye çalışıyorlar, maalesef temin edemiyorlar."

"İŞSİZ ECZACILAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLAYACAK"

Yaklaşık bir ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan kararnameyi hatırlatan Başkan Ceylan, tüm sağlık personeline iyileştirme yapıldığı halde kamuda çalışan eczacıların unutulduğunu ve yok sayıldığını söyledi. Kontrolsüzce açılan eczacılık fakültelerini de bir başka sorun olarak dile getiren Ceylan, her sene 3 bin 500, 4 bin civarında eczacının mezun olduğunu kaydetti. Ceylan, "Yaklaşık 60 fakülte var. Fakültelerin sadece 15 tanesi akredite edilmiş durumda. Diğer fakülteler akredite edilmediği ve gerekli akademik personel bulunmadığı için gerekli akademik eğitim de verilemiyor. Siyasi amaçlar için fakülteler açılıyor ve bu fakülteler eğitimlerini tamamlayamıyorlar. Bu fakültelerin açılmasını istemiyoruz. Yeterli sayıda eczacı meslektaşımız ve mezunumuz zaten var. Bu kadar mezunun ardından birçok meslekte olduğu gibi işsiz eczacılar ortaya çıkmaya başlayacak. Bu sorunu yıllardır dile getirdiğimiz halde nokta kadar bir iyileştirme, bir tedbir alınmadı maalesef” diye konuştu.

"6 AYDIR CUMHURBAŞKANLIĞINDAN RANDEVU ALAMIYORUZ"

Eczacı ve vatandaşın kaderine terk edildiğini söyleyen Ceylan şöyle devam etti:

"Biz kendi kendimize mücadele içindeyiz. Vatandaş ilacını bulmak için kendi kendine ilacını bulma mücadelesi içinde. Eczacılar depolardan ilaçlarını bulamıyor, vatandaşlarına sunamıyorlar. Hastalar ilaç başına düşen reçetelerini karşılayamıyorlar. Mahalle bakkallarında olan veresiye defterleri artık eczanelerde de var. Bunlar özellikle son altı aydır çok artmış durumda. Kucağında ateşli çocuğuyla gelen vatandaşımızın eğer cebinde parası yoksa hiçbir eczacımız o insanı geri çevirmiyor ve ilacını teslim ediyor. Biz bunları yıllardır yerine getiriyorduk, yıllardır SGK`nın zorlayıcı politikalarına karşı direniş gösteriyorduk ama artık eczacı yoruldu. Yaklaşık altı aydır Cumhurbaşkanlığı`ndan bir randevu talebimiz var, bu talebimize henüz bir cevap gelmedi. Dolayısıyla sorunlarımızı gerektiği yere aktaramadığımızı düşünüyoruz. Bu miting herhangi bir siyasi amaçla yapılan bir miting değildir. Bu miting eczacının son çığlığıdır. Sesini duyurmak için bir araya gelip birlikteliğini ortaya koymasıdır. Eczacıyı yok sayanlara bir cevaptır."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA