2 Mayıs 2025 Cuma


09:44   TAKSIM ABLUKASı YAKLAŞıK 24 SAAT SONRA KALDıRıLDı   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, 1 MAYıS KORTEJINDE EMEKÇILERLE OMUZ OMUZA YÜRÜDÜ: “BU HÜKÜMETE ITIRAZıMıZ VAR”   09:14   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: “BEN DE BU KENTE HIZMET EDEN BIR IŞÇIYIM”   01:58   BOLU KARTALKAYA`DAKI YANGıN FACIASıNDA ÇALıŞANLARıN OTOPARKA INEREK ARAÇLARı ÇıKARTTıĞı GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇıKTı   01:01   SAĞLıK BAKANı MEMIŞOĞLU: MERKEZ VE TAŞRA TEŞKILATıNDA GÖREVLENDIRILMEK ÜZERE 15 BIN 342 SÖZLEŞMELI PERSONEL ALıMı GERÇEKLEŞTIRILECEK     23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı  
 
     
   

KÜTAHYALI ECZACILAR: "BU MİTİNG ECZACININ SON ÇIĞLIĞI"


Eczacılar olarak Ankara`da 16 Ekim`de miting yapacaklarını anımsatan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, "Bu miting eczacının son çığlığıdır. Sesini duyurmak için bir araya gelip birlikteliğini ortaya koymasıdır. Eczacıyı yok sayanlara bir cevaptır. “Vatandaşlarımızın da sesi olmak için oraya gidiyoruz. Çünkü artık piyasada bulunamayan ilaçlar, eczane eczane hatta şehir şehir gezen hastalarımız var" dedi.

 

Tarih : 14 Ekim 2022 Cuma 12:57   Okunma : 238

Eczacılar olarak Ankara`da 16 Ekim`de miting yapacaklarını anımsatan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, "Bu miting eczacının son çığlığıdır. Sesini duyurmak için bir araya gelip birlikteliğini ortaya koymasıdır. Eczacıyı yok sayanlara bir cevaptır. “Vatandaşlarımızın da sesi olmak için oraya gidiyoruz. Çünkü artık piyasada bulunamayan ilaçlar, eczane eczane hatta şehir şehir gezen hastalarımız var" dedi.

Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Cahit Ceylan, pazar günü Ankara`da yapılacak miting öncesinde ANKA Haber Ajansı`na açıklama yaptı. Mitingin hem eczacıların hem de vatandaşın sesini duyurmak amacıyla yapıldığına dikkat çeken Cahit Ceylan, siyasi bir amacın güdülmediğini, tek beklentilerinin mağduriyetlerin giderilmesi olduğunu belirtti.

"HASTALARIMIZIN REÇETELERİNİ TAMAMLAYAMIYORUZ"

Mitingin sadece eczacının çektiği ekonomik sıkıntılardan kaynaklanmadığını da vurgulayan Kütahya Eczacılar Odası Başkanı Ceylan şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın da sesi olmak için oraya gidiyoruz. Çünkü artık piyasada bulunamayan ilaçlar, eczane eczane hatta şehir şehir gezen hastalarımız var. Maalesef ilaçlara ulaşamıyoruz. Bu sorun yaklaşık bir yıldır devam etmesine rağmen, çözüm yollarını göstermemize rağmen herhangi bir çözüm yolu bulunmuş değil. Nöbetçi eczane sayımızı ikiden üçe çıkardığımız halde gece acilden çıkan hastalarımızın reçetelerini tamamlamakta zorlanıyoruz ve birçoğunu tamamlayamıyoruz. Vatandaşlarımız açısından mağduriyet devam etmekte. Temmuz ayında yayınlanan kararname ile beraber reçete başına düşen ilaç fiyat farkları afaki artmış durumda. Vatandaşlarımız artık bunları karşılayamaz durumda. Hatta biz Sosyal Güvenlik Kurumu yüzünden emekli hastalarımızdan bile ücret alır duruma geldik. Bu hastalarımıza bu ücretleri söylerken bile utanıyoruz. Vatandaşlarımız ve eczanelerimiz SGK ve Sağlık Bakanlığı`nın ilaca ulaşmayı zorlayıcı politikaları sayesinde sürekli ilaç arar durumda. Eczacılarımız depo depo ilaçlarını temin etmeye çalışıyorlar, maalesef temin edemiyorlar."

"İŞSİZ ECZACILAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLAYACAK"

Yaklaşık bir ay önce Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan kararnameyi hatırlatan Başkan Ceylan, tüm sağlık personeline iyileştirme yapıldığı halde kamuda çalışan eczacıların unutulduğunu ve yok sayıldığını söyledi. Kontrolsüzce açılan eczacılık fakültelerini de bir başka sorun olarak dile getiren Ceylan, her sene 3 bin 500, 4 bin civarında eczacının mezun olduğunu kaydetti. Ceylan, "Yaklaşık 60 fakülte var. Fakültelerin sadece 15 tanesi akredite edilmiş durumda. Diğer fakülteler akredite edilmediği ve gerekli akademik personel bulunmadığı için gerekli akademik eğitim de verilemiyor. Siyasi amaçlar için fakülteler açılıyor ve bu fakülteler eğitimlerini tamamlayamıyorlar. Bu fakültelerin açılmasını istemiyoruz. Yeterli sayıda eczacı meslektaşımız ve mezunumuz zaten var. Bu kadar mezunun ardından birçok meslekte olduğu gibi işsiz eczacılar ortaya çıkmaya başlayacak. Bu sorunu yıllardır dile getirdiğimiz halde nokta kadar bir iyileştirme, bir tedbir alınmadı maalesef” diye konuştu.

"6 AYDIR CUMHURBAŞKANLIĞINDAN RANDEVU ALAMIYORUZ"

Eczacı ve vatandaşın kaderine terk edildiğini söyleyen Ceylan şöyle devam etti:

"Biz kendi kendimize mücadele içindeyiz. Vatandaş ilacını bulmak için kendi kendine ilacını bulma mücadelesi içinde. Eczacılar depolardan ilaçlarını bulamıyor, vatandaşlarına sunamıyorlar. Hastalar ilaç başına düşen reçetelerini karşılayamıyorlar. Mahalle bakkallarında olan veresiye defterleri artık eczanelerde de var. Bunlar özellikle son altı aydır çok artmış durumda. Kucağında ateşli çocuğuyla gelen vatandaşımızın eğer cebinde parası yoksa hiçbir eczacımız o insanı geri çevirmiyor ve ilacını teslim ediyor. Biz bunları yıllardır yerine getiriyorduk, yıllardır SGK`nın zorlayıcı politikalarına karşı direniş gösteriyorduk ama artık eczacı yoruldu. Yaklaşık altı aydır Cumhurbaşkanlığı`ndan bir randevu talebimiz var, bu talebimize henüz bir cevap gelmedi. Dolayısıyla sorunlarımızı gerektiği yere aktaramadığımızı düşünüyoruz. Bu miting herhangi bir siyasi amaçla yapılan bir miting değildir. Bu miting eczacının son çığlığıdır. Sesini duyurmak için bir araya gelip birlikteliğini ortaya koymasıdır. Eczacıyı yok sayanlara bir cevaptır."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA