7 Şubat 2026 Cumartesi


13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM   16:29   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı.. ÜMIT ÖZDAĞ, HATAY BAROSU VE HATAY ESNAF VE SANATKARLAR ODALARı BIRLIĞI’NI ZIYARET ETTI   12:28   DANıŞTAY’ıN GÖKÇEK HAKKıNDAKI KARARı... ABB, BÜLENT ARıNÇ’ıN TANıK OLARAK DINLENMESI ISTEMIYLE ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NA BAŞVURDU   11:27   ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA ŞAMBAYAT BELEDIYESI’NI VE GÖLBAŞı DEPREM ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI   09:22   TAHLIYE EDILEN ZEYDAN KARALAR, HAVALIMANıNDA COŞKUYLA KARŞıLANDı: ADANA’DA YAPACAK ÇOK IŞIMIZ VAR   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ŞIFA YOLUNDA BÜYÜK DAYANıŞMA: “DOSTHANE” 5 YıLDA 5 BINDEN FAZLA HASTAYA UMUT OLDU   08:19   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı... ÖZGÜR ÖZEL ADıYAMAN’DA SESSIZ YÜRÜYÜŞE KATıLDı   01:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “212 GÜN ADANA’Yı BAŞKANıNDAN KOPARDıLAR, YAZıKLAR OLSUN”   01:05   ÇELIK’TEN SILIVRI ÖNÜNDE SERT ÇıKıŞ: “ZEYDAN KARALAR İFTIRAYLA AYLARCA TUTSAK EDILDI”   01:02   TÜM EMEKLILER SENDIKASı’NDAN İKTIDARA SERT UYARı: BU BIR ANAYASA İHLALIDIR**   22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”  
 
     
   

CUMHURİYET 99 YAŞINDA… PİYANİST GÜLSİN ONAY: “O KADAR ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ Kİ ATATÜRK`E... CUMHURİYETİ KURDUĞU İÇİN. BİZLERE BU OLAĞANÜSTÜ DÜNYAYI KAZANDIRDIĞI İÇİN; ÖZGÜRLÜKLE, DEMOKRASİYLE…”


Devlet Sanatçısı ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi piyanist Gülsin Onay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda; "O kadar çok müteşekkiriz, o kadar çok şey borçluyuz ki Atatürk`e. Cumhuriyeti kurduğu için. Bizlere bu olağanüstü dünyayı kazandırdığı için; özgürlükle, demokrasiyle… Cumhuriyet her açıdan çok şeyin önünü açtı. Bu yolda gençlerin de yürüdüğünü görüyoruz. Her zaman, her dönemde yeni kazanımlar oluyor. Bunu da böyle devam ettireceğiz" dedi.

 

Tarih : 29 Ekim 2022 Cumartesi 23:11   Okunma : 467

MELİS YILDIRIM

Devlet Sanatçısı ve UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi piyanist Gülsin Onay, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nda; "O kadar çok müteşekkiriz, o kadar çok şey borçluyuz ki Atatürk`e. Cumhuriyeti kurduğu için. Bizlere bu olağanüstü dünyayı kazandırdığı için; özgürlükle, demokrasiyle… Cumhuriyet her açıdan çok şeyin önünü açtı. Bu yolda gençlerin de yürüdüğünü görüyoruz. Her zaman, her dönemde yeni kazanımlar oluyor. Bunu da böyle devam ettireceğiz" dedi.

Devlet Sanatçısı ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası solisti olan Gülsin Onay, bugün Schubert Müzik ve Sahne Sanatları Merkezi`nde sezon açılış konseri verdi. ANKA Haber Ajansı`nın sorularını yanıtlayan Onay, şunları söyledi:

"O KADAR ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ Kİ ATATÜRK`E"

"O kadar çok müteşekkiriz, o kadar çok şey borçluyuz ki Atatürk`e. Cumhuriyeti kurduğu için. Bizlere bu olağanüstü dünyayı kazandırdığı için; özgürlükle, demokrasiyle. Gerçekten anlatmakla bitmez.

Hele müzik konusunda yaptığı reformlar. Adnan Saygun`a, benim hocamdı Adnan Saygun; Kerem Operası`nı yazdırdığı zaman, her provaya her gün gelirmiş ve yakından izlermiş. İlk Türk Operası`nı İran Şahı gelmeden önce yetiştirmek istemiş. Cumhuriyetimizin nasıl parladığını, nasıl bir yönde gideceğini onlara da göstermek istemiş. O günden beri, gerçekten de o yolda ilerliyoruz. Çok müthiş bir heyecan benim için Cumhuriyet Bayramı.

Benim dedem de Atatürk`ün üniversitelerde reform yaptırdığı zamanlarda bilim adamlarından biriydi. Matematikçi profesör Kerim Erim. Hatta sofralarında bulunmuş, anneannem ve dedem. Bizim evimizde hep Atatürk konuşulurdu; hem hocam, hem ailemden dolayı.

Cumhuriyet her açıdan çok şeyin önünü açtı. Bu yolda gençlerin de yürüdüğünü görüyoruz. Her zaman, her dönemde yeni kazanımlar oluyor. Bunu da böyle devam ettireceğiz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA