23 Mayıs 2025 Cuma


15:03   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı... ÖZER: VERECEĞINIZ KARAR BARıŞ SÜRECINE DE KATKı YAPACAKTıR   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   14:16   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ, KARAMAN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ`NÜN NURETTIN YıLDıZ`A PLAKET VERMESINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:56   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… CEMAL ENGINYURT: “EKREM AĞRıSı BITMIYOR”   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   08:31   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKıYOR... AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: ALGıLARıN DEĞIL, `OLGULARıN` TARTıŞıLDıĞı BIR GÜN OLACAK   07:54   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... İMAMOĞLU`NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VE KORUMA MÜDÜRÜ DAHIL 49 KIŞI HAKKıNDA GÖZALTı KARARı   15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU  
 
     
   

Çocuklar İçin Güvenli Alan Projesi Hayata Geçti


Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Çocuklar İçin Güvenli Alan Projesi’ nin açılış toplantısı yapıldı.

 

Tarih : 5 Kasım 2018 Pazartesi 00:29   Okunma : 547

Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği işbirliği ile hayata geçirilen ‘Çocuklar İçin Güvenli Alan Projesi’ nin açılış toplantısı yapıldı. Öğretmen, öğrenci ve velilerin; çocuk hakları, çocuk istismarı ve ihlali konularında bilinçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi, Mersin’in Akdeniz, Mezitli, Yenişehir, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde bulunan 5 okulda eğitim çalışması gerçekleştirecek.

Çocukların bulunduğu her alanı güvenli hale getirmeyi amaçlayan projenin, bir otelde gerçekleşen açılış toplantısına, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı ve UCİM yönetim kurulu üyesi Av. Burcu Düzen, Av. Nida Gür, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan ve Başkan Yrd. Yücel Ceylan,UCİM Mersin İl Sorumlusu Stj. Av. Ezgi Arslan katıldı.

YEŞİLBOĞAZ; “BU MÜCADELEDE BİZ DE VARIZ”

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Mersin’de açılışı yapılan projenin, Türkiye genelinde bir pilot uygulama örneği olmasının kentimiz adına önemli olduğuna vurgu yaparak, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezinin böyle bir proje içerisinde olmasının kendileri için onur verici olduğunu ifade ederek, “Çocuklarımızın her türlü şiddet, ihmal ve istismara karşı korunması konusunda, toplumumuzun tüm kesimlerine önemli görev ve sorumluluklar düşmektedir. Çocuklara yönelik cinsel istismar kabul edilemezdir ve istismarın ortadan kaldırılması ilgili kamu kurum kuruluşları ile sivil toplumun iş birliği içinde çalışmasını gerektirmektedir. İstismar konusunda erken ve doğru müdahalenin önemi, çocukla nasıl iletişim kurulacağı, konu ile ilgili adli süreç, istismara karşı koruyucu öneriler ve çocuk hakları konularında okullarda yapacağımız bilinçlendirme çalışmalarımızın Türkiye genelinde pilot eğitim çalışması olması, kentimiz adına önemlidir” diye konuştu.

Çocuklara yönelik cinsel istismarın ve ihmalin tüm dünyada yaygın bir sosyal sorun olduğuna vurgu yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Cinsel istismar çocukların çocukluklarını çalmakta ve yaşamlarının her alanında uzun döneme yayılan ciddi ve olumsuz etkiler bırakabilmektedir. Çocukların geleceklerinin çalınmaması için bu mücadele de biz de varız. Mersin Barosu olarak, çocuğun ihmal ve istismarının önlenmesi ve azaltılması, çocuk hakları bilincini sağlamak ve böylece çocuklarımıza güvenli alan yaratmak için ailelere,  çocuklara ve öğretmenlere eğitim vereceğiz. Bu projenin el birliği ile çocuklara güvenli alan yaratacağına inanıyoruz” şekline konuştu.

Proje kapsamında yapacakları çalışmalar hakkında sunum yapan Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı ve UCİM yönetim kurulu üyesi Av. Burcu Düzen, seçilen okullarda bulunan öğretmenlere ve okul yöneticilerine ‘Çocuk İhmali, Sömürüsü ve Korunması’ konulu seminer düzenleyerek, öğretmenlerin çocukların ihmal ve istismardan korunma yolları hakkında bilgi sahibi olacaklarını söyledi. Av. Burcu Düzen konuşmasında, “Proje kapsamında seçilen 5 okulda, her ilçeden 50 öğrenciye drama çalışmaları ile ailelere seminer yoluyla çocuk hakları konusunda eğitim verilecektir. Drama ve eğitim çalışmalarında Mersin Tiyatro Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Mersin Şubesi ile işbirliği sağlanacaktır.

 

AV. BURCU DÜZEN: “HAKLARINI BİLEN HER ÇOCUK, KENDİSİ İÇİN GÜVENLİ ALANLARI YARATACAKTIR”

Mersin il merkezinde eğitim alanında çalışan tüm ilgililerin yer alacağı ‘Çocuk Haklarının Korunması ve Savunuculuk Yöntemleri Çalıştayı’ düzenlenecektir. Türkiye’de çocuk istismarının menzilini azaltmak ve en nihayetinde sona erdirmek amacı ile çocukların, ailelerin, öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin çocuk ihmal ve istismarından korunma yöntemleri konusunda bilimsel metodlarla farkındalıklarını artırmak, çocuğun bulunduğu tüm alanları, çocuklar için güvenli hale getirmek için örnek bir uygulama başlatmak en önemli hedefimizdir.

Biz diyoruz ki, haklarını bilen her çocuk, kendisi için güvenli alanları yaratacaktır. Çocuklarımızı korumak için verdiğimiz bu mücadelede, bizden desteğini esirgemeyen proje ortaklarımıza ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  ucim, saadet ögretmen, yücel ceylan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA