9 Şubat 2026 Pazartesi


17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"   15:44   GÖLBAŞı, KALECIK VE BEYPAZARı BELEDIYE BAŞKANLARı, CHP’DEN ISTIFA EDECEKLERI IDDIALARıNı YALANLADı   13:40   TUNCER BAKıRHAN, BAHÇELI’YI ARAYıP ÖZÜR DILEDIĞI IDDIALARıNı REDDETTI   12:38   CHP’LI KEÇIÖREN BELEDIYE BAŞKANı MESUT ÖZARSLAN’ıN, AK PARTI’YE GEÇMESI BEKLENIYOR   11:36   İYİ PARTI, MEHMET EMIN KORKMAZ’ı TEDBIRLI OLARAK KESIN IHRAÇ TALEBIYLE DISIPLIN KURULUNA SEVK ETTI   09:11   MHP’LI UYSAL: BU HAREKET SıRADAN BIR PARTI DEĞIL, BIR DAVADıR   19:38    SEL SAHASıNDAN BAKANLıKLARA: DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN İÇIN YOĞUN MESAI   13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM  
 
     
   

Yeşilboğaz: “İnsan Hakları Hiç Bir Engele Takılmamalı”


Yeşilboğaz, “Adaletli bir yaşam, engelsiz bir dünyada mümkündür. Bu nedenle insan hakları hiçbir engele takılmamalı” dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2018 Pazartesi 11:21   Okunma : 442

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 3 Aralık Dünya Aralık Engelliler Günü nedeniyle yazılı mesaj yayımladı. Mesajında herkesin ortak hedefinin engelsiz bir dünya inşa etmek olduğunu vurgulayan Yeşilboğaz, “Adaletli bir yaşam, engelsiz bir dünyada mümkündür. Bu nedenle insan hakları hiçbir engele takılmamalı” dedi.

“CEZAEVLERİNDEKİ KOŞULLAR ENGELLİLER İÇİN UYGUN DEĞİL”

Engelli vatandaşlarımızın, engelsiz bir yaşam sürdürebilmeleri için onların sosyal hayata katılımı, eğitim, sağlık, ulaşım ve çalışmak gibi temel yurttaşlık haklarından yararlanabilmesinin sağlanması gerektiğini söyleyen Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, “Ülkemizde engelli vatandaşlarımızın hakları, yaşamlarının her alanında ihlal edilmektedir. Özellikle Türkiye’deki cezaevlerindeki koşullar engelliler için uygun değil. Engelli bireylerin istihdamı için yasalarda yer alan kota uygulaması, iş yaşamında dikkate alınmamaktadır. 21.yüzyılda, sırf engelli olduğu için okula gidemeyen çocuklarımız var.  Bunun gibi saymakla bitiremeyeceğiz,  Engelli haklarının ihlali, insan onurunu hiçe saymaktır.  Engelli vatandaşlarımızın yaşamındaki bu ihlaller, onların zorlu yaşam mücadelelerini daha da zorlaştırmaktadır. Onların, sosyal yaşamda daha fazla rol almalarını sağlamalıyız ” şeklinde konuştu.

“ENGELLİ VATANDAŞLAR YASAL HAKLARINI BİLMİYOR”

Engelli vatandaşların en büyük sorununun, kendi yasal haklarını bilmemeleri olduğuna değinen Yeşilboğaz, “Ancak engelli vatandaşlarımızın kendi yasal haklarını bilmiyor olması, onların yaşamını daha da zorlaştırmaktadır. Kamu kurumu ve kuruluşları ile ilgili sivil toplum örgütleri, engelli vatandaşlarımızın hakları konusunda bilinçlenmeleri için çalışmalara ağırlık vermelidir. Engellilerin yasal hakları topluma benimsetilmeli, haklarına saygı gösterilmelidir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri ve haklarını daha etkin savunabilmek için bizim de payımızın olması gerektiğini düşünerek, baromuz bünyesinde Engelli Hakları Merkezi kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ, ÇAĞDAŞ TOPLUM OLMANIN GEREĞİDİR”

Engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak, ailelerinin bu konudaki sıkıntılarına çözüm bulmak için yerel yönetimlere büyük görevler düştüğüne vurgu yapan Yeşilboğaz, “Engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşamış oldukları sorunlar, toplumun ve tüm insanların ortak sorunudurEngelli kişiler de herkes gibi, toplumdan soyutlanmadan onurlu bir yaşamı hak etmektedir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere, tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak sorumluluğudur. Onların sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının ve çağdaş toplum olmanın gereğidirBu onların başkalarına gereksinim duymadan yaşamlarını sürdüren, kendine yeten, üretken bireyler olabilmeleri için zorunludur. Yerel yönetimler ve kamu kurumları bu konuda hassas olmalıdır” ifadesini kullandı.

 “ENGELLİ HUKUKU MÜFREDATA KONULMALIDIR”

İlk, orta ve yükseköğretimlerde ‘engelli hukuku’ derslerinin mutlaka müfredata konulması gerektiğini belirten Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, Engelli hukuku sadece engelli vatandaşlarımızın bilmesi gereken kuralları ve hakları içermiyor. Eğer hepimiz bir arada, aynı toplum içerisinde yaşıyorsak, toplumumuzun her kesimi, özellikle çocuklar küçük yaşta bu konuda bilinçlendirilmeli, eğitilmelidir. Hepimizin birer engelli adayı olduğumuzu unutmamalıyız. Hepimizin ortak hedefi engelsiz bir dünya inşa etmek olmalıdır. Adaletli bir yaşam, engelsiz bir dünyada mümkündür. Bu nedenle insan hakları hiçbir engele takılmamalı” ifadesini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  bilgin yeşilboğaz, mersin barosu, insan hakları

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA