11 Şubat 2026 Çarşamba


09:24   EMEKLIDEN BAYRAM İSYANı: “5 BIN TL İKRAMIYE DEĞIL, HARÇLıK BILE DEĞIL!”   07:44   BOĞAZ KÖPRÜLERI VE 7 OTOYOL İÇIN 25 YıLLıK ÖZELLEŞTIRME İDDIASı: CHP’DEN “48 MILYAR DOLARLıK PLAN” ÇıKıŞı   01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   19:35   OPERA SAHNESINDE CAZ RÜZGÂRı: MERSIN DOB’DAN 12 ŞUBAT’TA BÜYÜLEYICI “CAZ AKŞAMı”   19:21   VAHAP SEÇER’DEN DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ’NDE NET MESAJ: “MERSIN’IN KALKıNMASı TÜRKIYE’NIN KALKıNMASıDıR”   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ENGELSİZ YAŞAM PARKI`NDA BOCCE DERSLERİ SÜRÜYOR


Mersin Büyükşehir`in özel bireylere hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, yeni yılın ilk derslerine başladı. Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde kapılarını tüm özel bireylere ve ailelerine açan Engelsiz Yaşam Parkı`nda ‘Bocce` dersleri devam ediyor.

 

Tarih : 6 Ocak 2023 Cuma 10:48   Okunma : 416

Mersin Büyükşehir`in özel bireylere hizmet veren Engelsiz Yaşam Parkı, yeni yılın ilk derslerine başladı. Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde kapılarını tüm özel bireylere ve ailelerine açan Engelsiz Yaşam Parkı`nda ‘Bocce` dersleri devam ediyor.

El göz koordinasyonunu geliştiren Bocce dersleri sayesinde özel bireyler, haftanın 4 günü bir araya geliyor. Pazartesi, Cuma günleri dışında Salı ve Perşembe günleri de tekerlekli sandalye bocce dersi yapılıyor.

BAKAR: “ÇOCUKLARIMIZ BOCCE`Yİ ÇOK SEVİYOR”

Bocce Antrenörü Cihat Bakar, sporun özel bireylere çok iyi geldiğini belirterek, “Bocce oyununda pallino denilen bir top var. İki takımın toplarının bitiminde, pallino denen topa en çok kimin topu yakınsa, o kadar sayı alıyor. Oyunumuz 13`te bitiyor. Biz özel çocuklarımızla birlikte, geçen seneden beri Engelsiz Yaşam Parkımızda çalışıyoruz. Çocuklarımız zaten bocceyi çok seviyorlar. El göz koordinasyonunu geliştirmeye çok yardımcı oluyor. Tamamen konsantrasyon sağlıyor ve onların bir nevi gelişimine destek oluyor. Onlar da severek devam ediyorlar. Haftanın 4 günü derslerimiz var. 2 günü tekerlekli sandalye bocce grubumuza ayırıyoruz. Onlar da faal olarak devam ediyorlar” dedi.

Bakar, geçen sene Engelsiz Yaşam Parkı`nda Tekerlekli Sandalye Bocce Turnuvası olduğunu ve tüm Mersin`den katılım olduğunu anlatarak, “Onda da bizim sporcumuz şampiyon olmuştu. Yani bu sene de öyle bir düşüncemiz olabilir. Çünkü çocuklarımız devamlı katkı sağlıyor ve istiyorlar. Parkımız gerçekten özel çocuklara güç katıyor. Bocce`den çıktıktan sonra beden eğitimi ve halk oyunları dersi var. Parkımız tamamen özel çocuklar ve anneleri ya da babaları için bulunmaz bir hint kumaşı diyebiliriz. Gerçekten o konuda da Vahap Seçer Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“ENGELSİZ YAŞAM PARKI`NI ÇOK SEVİYORUM” 

Özel bireyler ise Engelsiz Yaşam Parkı ve Bocce derslerine ilişkin duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:

-Anıl Köprücü: “Çok güzel bir yer. Spor, etkinlikler, bocce, yüzme var. Çok eğleniyoruz. Arkadaşlarım var. Açık havada spor yapıyoruz, hak oyunları oynuyoruz. Bocce çok güzel. Topları atıyoruz sayıya gidiyoruz.  Bütün hocalarımızdan memnunuz. Engelsiz Yaşam Parkı`nı çok seviyorum.”

-Ümit Karakuş: “Uzun süredir Engelsiz Yaşam Parkı`na geliyorum. Çok mutluyum arkadaşlarımla birlikte. Çok iyi burası, çok seviyorum. Boccemiz, halk oyunumuz var. Yazın havuzumuz var. Resim dersimiz var. Bocce dersini seviyorum. Çok güzel geçiyor günlerimiz. Çok da güzel oynuyorum. Bocce turnuvası olsa katılmayı isterim. Kuralları öğrendim, biliyorum nasıl atılacağını. Zamanım burada daha iyi geçiyor. Evde canımız sıkılıyordu. Burayı açtığı için bu imkanları sunduğu için Vahap Başkanımıza teşekkür ederim.”

-Derya Bağcı: “Engelsiz Yaşam Parkı güzel bir yer. Bocce, spor, halk oyunu var. Beraber eğleniyoruz.” 

-Açelya Yarar: “Burada arkadaş edindim. Bütün arkadaşlarım buraya gelsin yazılsın. Burası çok güzel.” 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA