5 Mayıs 2025 Pazartesi


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

AKDENİZLİ KADINLARIN TOPRAKLA BULUŞTURDUĞU ŞEVKETİ BOSTAN BİTKİSİ HASAT EDİLDİ


Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi üyesi kadınlar ile Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü desteğiyle, yaklaşık 3 buçuk ay önce İhsaniye (Melemez) Mahallesi’ndeki 2 dönümlük araziye ekilen şevketi bostan bitkisinin hasadı gerçekleşti.

 

Tarih : 7 Ocak 2023 Cumartesi 19:01   Okunma : 514

Akdeniz Belediyesi, Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi üyesi kadınlar ile Mersin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü desteğiyle, yaklaşık 3 buçuk ay önce İhsaniye (Melemez) Mahallesi'ndeki 2 dönümlük araziye ekilen şevketi bostan bitkisinin hasadı gerçekleşti.

Yaklaşık 3 ay önce Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın da katılımıyla tohumlarının ekildiği şevketi bostanın sağlığa birçok faydası var. Tıp dünyası tarafından da kabul edilen bu otun; böbrek, karaciğer, baş ağrısı, şiddetli ateş, bronşit, sarılık gibi hastalıklara iyi geldiği biliniyor.

Akdeniz ilçesine bağlı Bağcılar (İhsaniye-Melemez) Mahallesi’nde düzenlenen “Şevketi Bostan Şifa Olsun” projesi hasat etkinliğine AK Parti Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Mustafa Nevzat Zayim, Renkli Eller Kadın Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz ile Akdenizli kadın üreticiler katıldı. Faydaları saymakla bitmeyen ve ilaç üretiminde de kullanılan şevketi bostan bitkisi, Akdenizli kadınlar için ciddi ekonomik gelir sağlayacak. Dekar başına yaklaşık 600-900 kilo arasında hasat verimliliği beklenen şevketi bostanın kilosu 60 TL’den satılıyor.

“Tıp dünyasında uzun zamandır kullanılan bir bitki”

Hasada katılan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, şevketi bostandan yapılan yemeklerin tadına baktıklarını ve çok beğendiğini söyledi. Bitkinin, uzun zamandır tıp dünyasında kullanıldığını belirten Yılmaz; şevketi bostanın faydalarını anlatarak; “En bilinen özelliği idrar söktürücü, taş düşürücü olması. Özellikle kolon kanseri gibi birçok kanser türünde de faydalanılıyor olması bunu tıbbi bir bitki haline getiriyor. Burada güzel olan; bir yandan topraklarımızı verimli kullanırken, bir yandan köylü kadınlarımızın yetiştirdiği ürünlerden para kazanabilmeleri bizleri mutlu ediyor. Devlet, belediye ve kadınlarımızdan oluşan güzel bir işbirliği var. Bizim de bu hizmetleri sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı Sayın Gültak’a sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 “Akdenizli kadınlara destek olduk, imkanlar sağladık”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ise 3 buçuk ay gibi kısa süre önce tohumlarını ektikleri şevketi bostan bitkisinin şimdi hasadını yapacaklarını belirterek, "Seçildiğimiz günden bu yana kadın kooperatifleri kurduk. Onlara hibeler alarak mutfaklarını kurup, satış mekânları verdik ve kooperatiflerini büyüttük. Sonra da hızlı bir şekilde tarıma el attık. Geçen aylarda stevia ve moringa bitkilerinin hasatlarını yaptık. Bugün de burada kadınlarla birlikte şevketi bostanın hasadını ve satışlarını gerçekleştireceğiz. Yakın tarihte; atamızdan kalan karabuğdayın dikimlerini de yaptık. İnşallah kısa sürede onun da hasadını yapacağız. İşin içinde kadınlarımız olunca huzur ve barış oluyor, sevgi oluyor, muhabbet oluyor. Kadınlarımız bir yandan kooperatifle el sanatları üzerine, dikiş nakış üzerine birçok üretim yaparken şimdi belediyenin arazilerinde belediyenin verdiği imkanlarla tarıma da el atmış oluyor. Kadınlar şu an bu bitkileri internet üzerinden satıyorlar. Böylelikle bölgemize kadınlar sayesinde katma değer sağlamış oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Melemez’in yerel ve ulusal ölçekte tanıtımına da büyük katkı sağladıklarını kaydeden Başkan Gültak, Girit Mutfağına özgü ekmek kültürünün neredeyse yok olacağını, bu nedenle mahalleye yeni fırınlar yaptıklarını anlattı; köydeki evlerin yarısını mavi beyaza boyadıklarını, kalan evleri de yakın zamanda boyayıp otantik bir hava yaratacaklarını söyledi.

“Bize destek veren herkesi başımızın üstünde tutarız”

Akdeniz Renkli Eller Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi Başkanı Zehra Yılmaz ise konuşmasında; “Buradaki Girit kültürünü geliştirmek ve tanıtmak amacıyla bir takım çalışmalar başlatmıştık. Başkanımız Sayın Mustafa Gültak başkanlığında sürekli toplantılar yapıyor ve farklı projeler de uyguluyoruz. Bu proje İl Tarım Müdürlüğü’nde görev yapan Şebnem Kurt tarafından hazırlanan bir proje. Biz, bize hizmet veren, destek veren herkesi başımızın üstünde tutarız. Başkanım elinizi üzerimizden çekmeyin. Biz de sizi çok seviyoruz ve destekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından tüm katılımcılara; şevketi bostan bitkisi ile hazırlanan ve Girit Mutfağına özgü yemekler ikram edildi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA