25 Mayıs 2025 Pazar


23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK   23:03   URLA`DAKI YANGıN KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:35   ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İZMIR FOÇA`DA KıRSAL ALANDA BAŞLAYAN ORMAN YANGıNı KONTROL ALTıNA ALıNDı   22:05   EKREM İMAMOĞLU: GENÇLERIMIZ HALA AILELERINE, ARKADAŞLARıNA, ÖĞRETMENLERINE HASRET BIR ŞEKILDE ADALET BEKLIYOR   21:03   TRENDYOL SÜPER LIG`IN 37. HAFTASı: GÖZTEPE EVINDE GALATASARAY`A 2-0 MAĞLUP OLDU   20:37   ÖZGÜR ÖZEL, BOĞAZ KÖPRÜSÜ`NDEN GEÇERKEN KÖPRÜYE “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTı ASıLDı   20:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN YEREL YÖNETIMLERE ILIŞKIN AÇıKLAMASıNA TEPKI: "BÜTÜN MESELE, IKTIDARıNı KORUMAK"   19:50   DERVIŞOĞLU: “MEMLEKETIN BAŞıNA YÜZYıLıN SON ÇEYREĞINDE GELEN EN BÜYÜK FELAKET RECEP TAYYIP ERDOĞAN`ıN BIZZAT KENDISIDIR”   18:39   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıLARı KAPSAMıNDA BIR DIZI GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTIRDI   18:38   İZMIR URLA`DA ORMAN YANGıNı   18:37   CHP`NIN ‘MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR` MITINGI YARıN BURSA`DA… BURSALı VATANDAŞLAR: “VATANDAŞ AÇ KALMıŞ, SUSUZ KALMıŞ HIÇ UMURLARıNDA DEĞIL”   18:29   CHP GENÇLIK KOLLARı, SOSYALIST ENTERNASYONAL TOPLANTıSı`NıN YAPıLDıĞı SOKAĞA “İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK” PANKARTLARıYLA SıRALANDı   18:01   DIYARBAKıR`DA YAKıLARAK ÖLDÜRÜLEN BABA VE OĞLUNUN CINAYET SEBEBI ORTAYA ÇıKTı: 200 BIN TL`LIK ALACAK MESELESI   17:31   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... LEFKOŞA BELEDIYE BAŞKANı HARMANCı: "BÖYLESI BIR DÖNEMDE ULUSLARARASı DAYANıŞMAYA IHTIYACıMıZ VARDı"   17:13   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... PENA GOMEZ ÖDÜLÜ`NE LAYıK GÖRÜLEN ZÜLFÜ LIVANELI: “HUKUK ARACıLıĞıYLA RAKIPLERI TASFIYE ETMEK BIZIM ÜLKEMIZE YAKıŞMıYOR”   17:05   TÜLAY HATIMOĞULLARı: "YEREL SEÇIMLERDE KENT UZLAŞıSı KAPSAMıNDA KENDI SEÇMEN EĞILIMIMIZ İMAMOĞLU`NU SEÇEREK BU ŞEKILDE TAVRıNı ORTAYA KOYDU"   15:52   ALEVI BEKTAŞI FEDERASYONU 11. OLAĞAN GENEL KURULU... TUNCER BAKıRHAN: "ALEVILERIN OLMADıĞı BIR SÜREÇ KESINLIKLE OLMAYACAK"   15:03   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN BURSA`DA... KAYıŞOĞLU: ``HEP BIRLIKTE BURADAN DEMOKRASI, ADALET  VE ERKEN SEÇIM TALEBIMIZI HAYKıRACAĞıZ``   15:01   CHP`LI KARATEPE: EKONOMIK ÇÖKÜŞÜ `ABARTı` OLARAK GÖRMEK YA HALKTAN BIHABER OLMAKTıR YA DA HALKLA DALGA GEÇMEKTIR   14:52   SOSYALIST ENTERNASYONAL KONSEY TOPLANTıSı... İSPANYA BAŞBAKANı SANCHEZ: "TÜRKIYE`DEKI YOLDAŞLARıMıZıN YANıNDAYıZ. GÜÇLÜYÜZ VE BIRLIKTE OLDUĞUMUZ SÜRECE KAZANACAĞıZ"  
 
     
   

Kaçak akaryakıt mı kullanacağız


Meclis’te görüşülen torba yasa teklifine konulan maddeyle, Türkiye’ye kaçak yollardan giren 7 milyon 410 bin litre akaryakıtın rafineriler tarafından işlenerek ekonomiye kazandırılması için düzenleme yapılacak.

 

Tarih : 14 Aralık 2018 Cuma 09:23   Okunma : 2159

Türkiye'ye kaçak yollardan giren 7 milyon 410 bin litre akaryakıtın rafineriler tarafından işlenerek ekonomiye kazandırılması için düzenleme yapılıyor. Meclis'te görüşülen torba yasa teklifine konulan maddeyle, teknik analizlerde rafinerilerin üretim süreçlerine zarar vermeyeceği anlaşılan kaçak akaryakıtların rafineriler tarafından satın alınması zorunlu hale getirildi. Yasa çıktıktan sonra rafineriler artık kaçak akaryakıtı zorunlu olarak ham petrol fiyatına satın alıp işleyecek ve vatandaşa benzin, motorin gibi akaryakıt ürünü olarak satacak. Yasanın yürürlüğe girmesinin hemen ardından halen bekletilen 7 milyon 410 bin litre kaçak akaryakıtın yakılmak yerine rafinerilere satılacağı bildirildi.

DEVLET KULLANIYOR

Halen yürürlükteki Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre, el konulan kaçak akaryakıttan teknik düzenlemelere uygun olanlar, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin kullanımına bedelsiz tahsis edilerek veya parayla satılarak tasfiye ediliyor. Numune analiz sonuçları teknik düzenlemelere uygun olmayan kaçak akaryakıt ise en yakın rafinericiye ham petrol fiyatından satılıyor. Rafinerilerin bu ürünleri yine zorunlu olarak alması gerekiyor.

ÖNCE İSPAT, SONRA SATIŞ

Rafineriler, uygulamada üretim süreçlerine zarar verdiği gerekçesiyle kaçak ürünlerin önemli bir bölümünü geri çeviriyor. Yeni düzenlemeyle devlet, piyasada satılmaya uygun olmayan motorin, benzin, solvent, gaz yağı, nafta ve jet yakıtı gibi ürünleri test edip rafinerilerin üretim süreçlerine zarar vermeyeceğini teknik analizlerle kanıtlayacak. Kanıtlanmış ürünü rafineriler geri çeviremeyecek. Kanıtlanamayan ürünler ise bertaraf edilecek. 7 milyon 410 bin litre kaçak akaryakıtın analiz sonuçlarının rafinerilere zarar vermeyeceğinin ispatlandığı, yasanın çıkması halinde bu akaryakıtın yakılmadan ekonomiye kazandırılacağı bildirildi.

2540 LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

Aydın'ın Efeler ilçesinde yapılan ihbar üzerine durdurulan kamyonette 2540 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi.  Edinilen bilgiye göre Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Büro Amirliği ekipleri alınan ihbar üzerine Nazilli'den Aydın istikametine hareket halinde olan ve içerisinde kaçak akaryakıt olduğu öğrenilen bir kamyoneti durdurdu. Polis ekipleri tarafından kapalı kasa kamyonette yapılan aramada 2 adet bin litrelik dolu plastik tank, 3 adet 180 litrelik dolu varil, bir adet 180 kilogramlık boş varil, 10 metre sarı hortum ve bir adet pompa ele geçirildi.






Paylaş :
Etiketler :  KAÇAK AKARYAKIT, TORBA YASA, MECLİS

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA