2 Mayıs 2025 Cuma


23:57   CHP`NIN KONYA MITINGI ÖNCESI TANıTıM ARACıNıN GEÇIŞI SıRASıNDA HAVAYA ATEŞ AÇıLMASıYLA ILGILI IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   23:33   CHP`LI MURAT ÇAN: İKTIDAR STAJ VE ÇıRAKLıK MAĞDURLARıNA BIR AYRıMCıLıK YAPTı VE ONLARı GÖRMEZDEN GELDI   23:32   GÖKAN ZEYBEK: RANT PROJESI, KANAL İSTANBUL PROPAGANDASıNıN EN BAŞAT SAVUNUCULARıNDAN BIRI TRT`DIR   23:27   ALI BABACAN: TRT MILLETIN VARLıĞıDıR, ADIL BIR YAYıNCıLıK POLITIKASı IZLEMEK ZORUNDADıR. HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   23:03   MUĞLA`DA IPTAL EDILEN PROJE GENELGEYLE GERI DÖNDÜ: BODRUM BARAJı YENIDEN GÜNDEMDE   22:52   ADALET BAKANı TUNÇ, KAPSAMLı EĞITIM SÜRECINI BAŞARıYLA TAMAMLAYAN 7 BIN 591 INFAZ VE KORUMA MEMURUNUN GÖREVINE BAŞLADıĞıNı BILDIRDI   22:50   CHP, 1 MAYıS`TA GÖZALTıNA ALıNAN YURTTAŞLARıN SÜRECINI TAKIP EDIYOR... ÖZGÜR KARABAT: HIÇ KIMSEYI YALNıZ BıRAKMAYACAĞıZ   22:27   CHP`NIN KONYA MITINGI ÇALıŞMASıNA SILAHLı SALDıRı... ERHAN ADEM: KURŞUNLA SUSTURAMAYACAKSıNıZ   22:26   MERSIN`DE 1 MAYıS KUTLAMASıNDA `BOZKURT IŞARETI` KAVGAYA NEDEN OLDU   21:51   CHP`LI İNAN AKGÜN ALP, TAKSIM MEYDANı YASAĞıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   21:41   23 NISAN`DA CHP`NIN OTOBÜSÜNÜ KULLANAN ŞOFÖRE ADLI KONTROL... GÖKAN ZEYBEK, "İKTIDARıN TAMAMEN ŞIRAZESI KAYMıŞTıR"   20:58   ÖZGÜR ÖZEL:  TRT MILLETINDIR. O EKRANı MILLETE KAPATıP YALANLARA VE IFTIRALARA AÇANLARı BIR GÜN HATıRLANMAK ÜZERE MILLETIMIZE HAVALE EDIYORUM   20:57   CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN GÜLYURT ADLI KONTROL ŞARTıYLA SERBEST BıRAKıLDı   20:08   CHP`LI BULUT: GENEL MERKEZIMIZIN EMEKTAR OTOBÜS ŞOFÖRÜ GÖKHAN KARDEŞIMIZI TUTUKLAMA TALEBIYLE MAHKEMEYE SEVK ETMIŞLER. BIRAZ INSAF, BIRAZ AKıL, BIRAZ VICDAN   20:01   ALI YERLIKAYA: 1 MAYıS ETKINLIKLERI KAPSAMıNDA 409 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   19:58   İSTANBUL PLANLAMA AJANSı: İSTANBULLULARıN %77,2`SI KANAL İSTANBUL PROJESI`NI DESTEKLEMIYOR   19:56   DMM`DEN IKI BAKANıN `KANAL İSTANBUL` SÖZLERINE ILIŞKIN AÇıKLAMA: AÇıKLAMALARıN BIRBIRI ILE ÇELIŞTIĞI YÖNÜNDEKI IDDIALAR MANIPÜLASYONDUR   19:30   HÜR-SEN GENEL BAŞKANı LEVENT KURUOĞLU: NE YAZıK KI BU YıL DA 1 MAYıS`ı BURUK, ÖFKELI VE YOKSULLUĞUN GÖLGESINDE KARŞıLıYORUZ   19:16   YOZGAT`TA KADıN CINAYETI… DAMADı TARAFıNDAN BıÇAKLANAN KADıN TOPRAĞA VERILDI   19:02   EV HAPSI NEDENIYLE 1 MAYıS KUTLAMALARıNA KATıLAMAYAN BİRTEK-SEN GENEL BAŞKANı TÜRKMEN: ANNEMI DE MEYDANLARA DÜŞÜRDÜNÜZ YA, ARTıK SIZ DÜŞÜNÜN    
 
     
   

UĞUR MUMCU, “UNUTMA BİZİ” OYUNU İLE ANILDI... LEVENT ÜZÜMCÜ: "AYDINLIK BİR GELECEK KAYGISIYLA YANAN PEK ÇOK İNSANIN CANINA KIYDILAR MAALESEF. UMARIM BUNUN ÖNÜNE GEÇEBİLİRİZ"


Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30`uncu yıl dönümünde, başrollerinde Levent Üzümcü ve Orhan Aydın`ın olduğu “Unutma Bizi” oyunuyla anıldı. Levent Üzümcü, “Devletin daha iyi olmasını isteyenler, daha liyakatli bir devlet isteyenler, hayatlarını koyarak, daha iyi bir ülke olabilmesi için, daha iyi bir yarın bırakabilmek için çocuklarına, çırpınıyor insanlar. Bunun unutulmaması lazım. Bunun nesilden nesle aktarılması lazım. Bu kitlelerin daha çok büyümesi lazım ki böylesine rahat bir şekilde cinayetler işleyemesinler, cinayet işleyecek o pervasızlığı kendilerinde bulamasınlar. Biz, bunun için çabalıyoruz. Çok canımızı verdik, çok fazla can gitti bu ülkede. Farklı siyasi görüşlerden de olsalar aydınlık bir gelecek kaygısıyla yanan pek çok insanın canına kıydılar maalesef. Umarım bunun önüne, net ve kesin bir şekilde geçebiliriz” dedi.

 

Tarih : 25 Ocak 2023 Çarşamba 11:32   Okunma : 295

Haber: MELİS YILDIRIM - Kamera: EYLEM LADİN DEĞER 

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30`uncu yıl dönümünde, başrollerinde Levent Üzümcü ve Orhan Aydın`ın olduğu “Unutma Bizi” oyunuyla anıldı. Levent Üzümcü, “Devletin daha iyi olmasını isteyenler, daha liyakatli bir devlet isteyenler, hayatlarını koyarak, daha iyi bir ülke olabilmesi için, daha iyi bir yarın bırakabilmek için çocuklarına, çırpınıyor insanlar. Bunun unutulmaması lazım. Bunun nesilden nesle aktarılması lazım. Bu kitlelerin daha çok büyümesi lazım ki böylesine rahat bir şekilde cinayetler işleyemesinler, cinayet işleyecek o pervasızlığı kendilerinde bulamasınlar. Biz, bunun için çabalıyoruz. Çok canımızı verdik, çok fazla can gitti bu ülkede. Farklı siyasi görüşlerden de olsalar aydınlık bir gelecek kaygısıyla yanan pek çok insanın canına kıydılar maalesef. Umarım bunun önüne, net ve kesin bir şekilde geçebiliriz” dedi. 

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag) öncülüğünde, gazeteci-yazar Uğur Mumcu ve katledilen aydınlar anısına 24-31 Ocak günleri arasında düzenlenen Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında; Cengiz Toraman`ın yazıp yönettiği, başrollerinde Levent Üzümcü ve Orhan Aydın`ın olduğu “Unutma Bizi” oyunu dün akşam Ankara Yaşar Kemal Kültür Merkezi`nde sahnelendi. 1,5 saat süren oyunda Gülcan Altan, piyanist Dengin Ceyhan eşliğinde şarkılar seslendirdi. Oyuna, Uğur Mumcu`nun çocukları Özge Mumcu Aybars ve Özgür Mumcu da katıldı. Oyunun ardından Özge Mumcu Aybars, oyunculara ve ekibe plaketlerini takdim etti. Mumcu, yaptığı konuşmada, “Bizi yalnız bırakmadığınız için sizlere çok teşekkür etmek istiyorum; evin önünde, salonlarda, her yerde. Levent Üzümcü Tiyatrosu`na ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Biz, sizin sayenizde yalnız değiliz. Yalnız olmadığımızı bize hissettirdiğiniz için, hep beraberiz zaten, çok teşekkür ediyorum ben kendi adıma kalpten” dedi.

AYDIN: UĞUR ABİ`NİN ÇİZDİĞİ YOLDAN DEVAM ETMEYE HUZURUNUZDA SÖZ VERMEK İSTİYORUM

Oyuncu Aydın ise “Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen dostumuza çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim için biraz duygusal bir metin, size aktarmaya çalıştığımız. Çünkü biz, bu süreci bire bir yaşayan sanatçı arkadaşlarınız, dostlarınızız. Dolayısıyla bu acıların bittiği, bu dinci, gerici, yobaz, ırkçı dayatmaların son bulduğu; eşit, özgür, tam bağımsız ve demokratik Türkiye için sanat yapmaya, tam da Uğur Abi`nin çizdiği yoldan devam etmeye huzurunuzda söz vermek istiyorum” diye konuştu.

GÜNER: AYDINLIK GÜNLERE, EŞİTLİĞE, ÖZGÜRLÜĞE, ADALETE HASRETİZ

Çankaya Belediye Başkanı Yardımcısı Gülsün Bor Güner ise oyun ekibine çiçek verdi. Levent Üzümcü Tiyatrosu ve sanatçılara teşekkür eden Güner, şöyle konuştu: 

“Hepimizi çok duygulandırdınız. Geçmişe götürdünüz. Değerli gazeteci-yazar Uğur Mumcu`yu, katledilişinin 30. yıl dönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyorum. Uğur Mumcu gibi demokrasi, eşitlik ve aydınlık mücadelesinde kaybettiğimiz tüm canları rahmet ve saygıyla anıyorum. Oyunun başında söylediğiniz bir şey vardı; ‘Hasretimiz büyük`. Gerçekten aydınlık günlere hasretiz. Eşitliğe hasretiz, özgürlüğe hasretiz, adalete hasretiz. Bu günlerin de çok yakında gelecek olduğuna inancıyla hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

ÜZÜMCÜ: ÇOK İNSANIN CANINA KIYDILAR 

Oyunun ardından ANKA Haber Ajansı`na konuşan Levent Üzümcü, şunları söyledi: 

“Bu insanların yok olacağını düşünüyorlar. Fakat biz, bu yaptığımız gösterilerle, anma eylemleriyle bu insanların yok olmadığını, fikirlerinin yok olmadığını, fikirlerinin takipçileri olduğunu sürekli hatırlatıyoruz. ‘Bir ölür, bin diriliz` lafı da buradan geliyor. Örgütlü bir şekilde, adı her neyse, derin devlet daha çok bilinen ismiyle bu yapı, Türkiye`de silah ve uyuşturucu ticaretini yapabilmek için din ve milliyetçilik üzerinden korkunç bir siyaset yapıyor. Bunları da arkasına alarak garip bir rüzgarla savruluyor; ‘Biz gidersek devlet çöker`, ‘Biz gidersek devlet yok olur` diye. Ama devletin daha iyi olmasını isteyenler, daha liyakatli bir devlet isteyenler, hayatlarını koyarak, daha iyi bir ülke olabilmesi için, daha iyi bir yarın bırakabilmek için çocuklarına, çırpınıyor insanlar. Bunun unutulmaması lazım. Bunun nesilden nesle aktarılması lazım. Bu kitlelerin daha çok büyümesi lazım ki böylesine rahat bir şekilde cinayetler işleyemesinler, cinayet işleyecek o pervasızlığı kendilerinde bulamasınlar. Biz, bunun için çabalıyoruz. Çok canımızı verdik, çok fazla can gitti bu ülkede. Farklı siyasi görüşlerden de olsalar aydınlık bir gelecek kaygısıyla yanan pek çok insanın canına kıydılar maalesef. Umarım bunun önüne, net ve kesin bir şekilde geçebiliriz.” 

AYDIN: BU ÜLKENİN EŞİT, ÖZGÜR, BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK BİR CUMHURİYET OLDUĞUNU HAYKIRMAK GEREKİYOR 

Oyuncu Aydın ise “Demek ki bu ülkede bu ırkçı, gerici, kafatasçı, dinci, memleketi tepeden tırnağa ele geçirmiş. Cumhuriyet düşmanlığı sürdükçe biz, yalnızca kaybettiğimiz dostlarımızı anmakla yetineceğiz. Bunu da reddediyorum. Örgütlenmek gerekiyor. Bu ülkenin eşit, özgür, bağımsız, demokratik bir cumhuriyet olduğunu haykırmak gerekiyor. Bütün mesele bu. Biz, sanat insanları olarak, bu konuda ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA