16 Haziran 2025 Pazartesi


09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜNIVERSITE SıNAVı KAYGıSıNA KARŞı UZMAN TAVSIYELERI    15:24   BÜYÜKŞEHIR’IN YENIŞEHIR EMEKLI EVI’NDE “SOLUNUM EGZERSIZLERI ATÖLYESI” DÜZENLENDI   15:19   ENERJIDE YATıRıMCıLARA “SÜPER IZIN” GETIREN YASA TEKLIFI... KAZDAĞı DOĞAL VE KÜLTÜREL VARLıKLARı KORUMA DERNEĞI: "TEKLIFIN YASALAŞMASıNı ENGELLEMEK IÇIN BIRLIKTE MÜCADELE EDELIM"   15:15   ÖZGÜR ÖZEL: “KURULTAY DAVASıNDA BUTLAN YA DA KAYYUM KARARı ÇıKARSA TANıMAM”   15:10   LGS SONA ERDI... ÖĞRENCILER IÇERIDE AILELER DıŞARıDA TER DÖKTÜ: “BEN OKUMAYı ÇOK ISTIYORDUM, ŞARTLAR GEREĞI OLMADı. ŞU AN ÇOCUĞUMDAN UMUTLUYUM”   15:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “MERSINLI KADıN USTALAR” PROJESI İLE KADıNLAR İSTIHDAMA KATıLıYOR    14:59   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI CHP GENEL BAŞKANLARıNıN BABALAR GÜNÜ’NÜ KUTLADı   14:01   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı: “BU ÜLKE, EVLADıNA ONURLU BIR GELECEK BıRAKMAK IÇIN YıLMADAN DIRENEN BABALARıN EMEĞIYLE YENIDEN AYAĞA KALKACAK”   11:10   BAŞKAN CANAN AKSU , “KAÇAK YAPıLARA GEÇIT VERILMEMELIDIR”    10:45   BAŞKAN YıLDıZ VE BAŞKAN SEÇER’DEN GÜNEYKENT SEMT PAZARıNA ZIYARET   10:35   TOROSLAR’DA İKINCI SOSYETE PAZARı AÇıLDı   09:10   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ‘MINIKBÜS’ PROJESI BÜYÜYOR    23:30   BAŞKAN HASAN TÜZÜN’DEN BABALAR GÜNÜ MESAJı   21:12   BAŞKAN SEÇER, GÜNEYKENT PAZAR YERI’NI ZIYARET ETTI   20:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER, ‘JANDARMA TEŞKILATı’NıN 186. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ’ DOLAYıSıYLA MERSIN İL JANDARMA KOMUTANLıĞı TARAFıNDAN DÜZENLENEN KUTLAMA PROGRAMı KAPSAMıNDAKI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ TÖRENI’NE KATıLıM SAĞLADı.   17:56   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ÇOCUK SAĞLıĞı PANELLERI DEVAM EDIYOR   09:35    ŞEHIR TIYATROSU PERDELERINI ERDEMLILI ÇOCUKLAR İÇIN AÇTı    06:15   TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELIKLERI IÇIN YAPıLAN SEÇIME ILIŞKIN KARAR RESMI GAZETE’DE   22:58   MISLI’DEN GALATASARAY’A MISLIYLE DESTEK   22:41   SEÇER: “SADECE TÜRKIYE DEĞIL, DÜNYA BIR SU STRESI YAŞıYOR”   
 
     
   

EDİRNE ECZACILAR ODASI BAŞKANI KILIÇCIGİL: “MİSAFİR ETTİĞİMİZ DEPREMZEDELER İLAÇ FİYAT FARKLARINI ÖDEMEK ZORUNDA KALIYORLAR"


Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, depremzedelerin deprem bölgesi dışındaki eczanelerden ilaç almaya gittiklerinde ilaç fiyat farkıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Misafir ettiğimiz depremzedeler de bu fiyat farklarını ödemek zorunda kalıyorlar. Türk Eczacılar Birliği`nin Sosyal Güvenlik Kurumu`yla yapmış olduğu protokol çerçevesinde eczanelerimiz bu fiyat farklarını almak zorunda kalıyorlar" dedi.

 

Tarih : 15 Şubat 2023 Çarşamba 16:23   Okunma : 284

Edirne Eczacılar Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, depremzedelerin deprem bölgesi dışındaki eczanelerden ilaç almaya gittiklerinde ilaç fiyat farkıyla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Misafir ettiğimiz depremzedeler de bu fiyat farklarını ödemek zorunda kalıyorlar. Türk Eczacılar Birliği`nin Sosyal Güvenlik Kurumu`yla yapmış olduğu protokol çerçevesinde eczanelerimiz bu fiyat farklarını almak zorunda kalıyorlar" dedi.

Edirne Eczacıları Odası Başkanı Gürkan Kılıçcıgil, bugün yaptığı açıklamada; deprem bölgesi dışındaki illerde geçici olarak barınan depremzedelerin eczanelere ilaç başvurusu yaptıklarında ilaç fiyat farkı çıktığını ifade etti. Yetkililerin bu sorunu çözmesi gerektiğini dile getiren Kılıçcıgil, şunları söyledi:

"ECZANE SAYISINI ARTIRIYORLAR"

"Deprem bölgesinde Türk Eczacıları Birliği kurmuş olduğu şu an itibarıyla 27 çadırla depremzedelere, AFAD gönüllülerine, askerlerimize hizmet etmekte, tamamıyla gönüllülük usulü çalışan bir sistem halinde. Türkiye`nin tüm bölge eczacı odalarından gelen gönüllü eczacılarımız orada herhangi bir ücret almadan vatandaşlara hizmet etmekte. Şu an bölgede herhangi bir ilaç ihtiyacımız yok. Türk Eczacıları Birliği vasıtasıyla, ecza kooperatiflerimiz, depolarımız vasıtasıyla bahsettiğim eczanelere ilaç transferleri yapılıyor. Vatandaşlarımız eczanelere başvurduklarında biz oradaki çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla çalışarak vatandaşlarımıza ilaçlarını ulaştırıyoruz. Bu sayı her geçen gün artıyor. Türk Eczacılar Birliği gerek Kızılay`dan temin ettiği çadırlarla gerekse hazırladıkları konteynerle eczane sayısını artırıyorlar.

"BUNUN ARTIK ÇÖZÜMLENMESİNİ TALEP EDİYORUZ"

Diğer bölgeler için depremzedelerimiz ilaçlarını eczanelere ve hekimlere başvurarak temin edebiliyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu`nun yayınlamış olduğu tebliğ ile beraber bizler elinde ilaç var mı, yok mu, raporlu ilaçları için de reçete ihtiyacımız olmadan hastalarımıza, depremzedelere bu ilaçları ulaştırabiliyoruz. Eğer raporsuzsa da ilacı hekime başvurarak muayene olduktan sonra reçetesini yazdırdıktan sonra vatandaşlarımız eczanelere müracaat edebilirler. Bu müracaatlarda vatandaşlarımıza muayene ücretleri ya da hasta katılım payı çıkmamakta ancak ilaç fiyat farkları çıkmakta. Sosyal Güvenlik Kurumu`nun 2021 yılında yayınlamış olduğu tebliğ ile beraber ilaçta eşdeğer bandı yüzde 5`e düşürülmüştü. Bu sebeple malumunuz hastalarımıza yüksek oranda fiyat farkları çıkmaktadır. Misafir ettiğimiz depremzedeler de bu fiyat farklarını ödemek zorunda kalıyorlar. Türk Eczacıları Birliği`nin Sosyal Güvenlik Kurumuyla yapmış olduğu protokol çerçevesinde eczanelerimiz bu fiyat farklarını almak zorunda kalıyorlar. Bizler bireysel olarak müdahale edip bu durumları düzeltmeye çalışıyoruz ancak zaten büyük bir afetten çıkmış vatandaşlarımız burada akrabalarının yanına gelmiş, misafir olmuş insanlara bir de ‘ilaç fiyat farklarını ödeyin, ödemeniz gerekiyor` dediğimizde işin gerçeği vicdanları sızlatan durumla karşı karşıyayız. Biz kendi aramızda oluşturduğumuz fonla karşılamaya çalışıyoruz ama genele yayılarak Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı`ndan, Sosyal Güvenlik Kurumu`ndan, gerekirse İçişleri Bakanlığı`ndan bunun artık çözümlenmesini talep ediyoruz."

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA