15 Temmuz 2025 Salı


15:20   SILIVRI’DE EKREM İMAMOĞLU’NU ZIYARET EDEN MANSUR YAVAŞ: “DURUŞMA CANLı YAYıNLANSıN. İDDIALARı, SAVUNMALARı HERKES GÖRSÜN”   14:50   İBB MECLISI’NDE TARTıŞMA... BAŞKANVEKILI NURI ASLAN’DAN MHP’LI BAŞKANVEKILI AYHAN’A TEPKI   14:49   TUTUKLU AVUKAT PEHLIVAN’DAN AVUKATLARA VE BAROLARA ÇAĞRı: "SAVUNMA HAKKı IÇIN YARıN SILIVRI’DE OLUN"   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLAN, BIRINCI PARTISIYLE MUHATAP OLDUĞUNU BILEREK KONUŞACAK”   14:46   EKREM İMAMOĞLU: "15 TEMMUZ’DA, DEMOKRASIYE SAHIP ÇıKARKEN ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   14:40   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TÜRKIYE İCRALıK VATANDAŞLAR ÜLKESI OLDU!”   09:26   ADANA’DA SEÇIMIN TARIHI BELLI OLDU   09:24   TOROSLAR’DA “KARDEŞ GÖÇERLER YÖRÜK ETKINLIĞI”NE GERI SAYıM BAŞLADı   09:21   TÜRKIYE’DEN DÜNYAYA YAYıLAN GÜVENIN ADı; TRIMBOX 18 YAŞıNDA   09:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 20 BIN KIŞIYE AŞURE İKRAMı    23:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE MECLISI’NIN TEMMUZ AYı 1. BIRLEŞIMI GERÇEKLEŞTIRILDI   21:18   BU MILLET DIZ ÇÖKMEDI, ASLA ÇÖKMEYECEK   21:15    MEZITLI’DE KıRSAL MAHALLE YOL SEFERBERLIĞI BAŞLATıLDı   21:12   BÜYÜKŞEHIR MERCAN BILIM MERKEZI’NDE ÇOCUKLARA AFET EĞITIMI VERILIYOR   21:05   DENIZ YÜCEL: “MANAVGAT RÜŞVET KUMPASıNıN BAŞ AKTÖRÜ ENGIN TÜTER, CENGIZ COŞAR VE HÜSEYIN CEM GÜL KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK EDILDI”   14:04   AHMET ÖZER’E TAHLIYE KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "KENT UZLAŞıSı’NDAN BELEDIYELERIMIZE ATANAN KAYYıMLAR DERHAL ÇEKILMELI"   10:01   ŞILE BELEDIYE BAŞKANı KABADAYı TUTUKLANDı...GÖKAN ZEYBEK: “MILLETIMIZ SANDıK GÜNÜ GELDIĞINDE IRADESINE DOKUNANLARA DERSINI VERECEK”   09:08   BÜYÜKŞEHIR 5 MAHALLEYI BIRBIRINE BAĞLAYAN BEYDILI GRUP YOLUNA GÜVENLI VE KONFORLU DOKUNUŞ GETIRDI    01:02   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, MERSIN CEMEVI TARAFıNDAN DÜZENLENEN AŞURE PROGRAMı’NA KATıLDı   20:08   BÜYÜKŞEHIR’IN ZAFER KUPASı’NDA 42 TAKıM ŞAMPIYONLUK İÇIN MÜCADELE VERECEK  
 
     
   

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: “BİRBİRİMİZE SARILIP, EL ELE VERİP BU ENKAZIN ALTINDAN BERABERCE ÇIKACAĞIZ”


Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bunca tarifsiz acının içinde içimi ısıtan bir şey var ki kimin kim olduğuna bakmadan herkesin birbirini insan olarak görüp milyonlarca kişinin yardım için seferber olmasıdır. Umut tam da buradadır işte. Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız” mesajını paylaştı.

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 11:15   Okunma : 395

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bunca tarifsiz acının içinde içimi ısıtan bir şey var ki kimin kim olduğuna bakmadan herkesin birbirini insan olarak görüp milyonlarca kişinin yardım için seferber olmasıdır. Umut tam da buradadır işte. Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız” mesajını paylaştı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat`ta meydana gelen iki büyük depremde; bugün saat 09.00 itibarıyla yapılan resmi açıklamaya göre 36 bin 187 yurttaş yaşamını yitirdi. Depremin 11`inci gününe girilirken bazı illerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor; bazı kentlerde ise enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

Edirne F Tipi Cezaevi`nde 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın eşi Başak Demirtaş; Demirtaş`ın depremlere ilişkin yaptığı açıklamanın ses kaydını, “Selahattin`den mesaj var” diyerek paylaştı. Demirtaş`ın mesajı şöyle:

“SÖZLERİME DİKKAT EDEREK KONUŞUYORUM: Depremde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah`tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır; yaralılara acil şifalar diliyorum. Herkese, hepimize büyük geçmişler olsun diyeceğim ama bu acıların öyle kolay geçmesi mümkün değil. Enkaz altında insanlarımız canlı ya da cansız halen çıkarılmaya beklerken sözlerime dikkat ederek konuşuyorum.

UMUT TAM DA BURADADIR İŞTE: Doğrusu kendimi zor tutuyorum. Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan yönetim rezaletini günlerce konuşsak yine de eksik kalır. Fakat şu anda acilen sürdürmemiz gereken bir şey var. O da dayanışmayı ve yardımlaşmayı kesmemek, sürekli büyütmek. Bunca tarifsiz acının içinde içimi ısıtan bir şey var ki kimin kim olduğuna bakmadan herkesin birbirini insan olarak görüp milyonlarca kişinin yardım için seferber olmasıdır. Umut tam da buradadır işte.

BU ENKAZIN ALTINDA BERABERCE ÇIKACAĞIZ: Birbirimize sarılıp, el ele verip bu enkazın altından beraberce çıkacağız. Hatay, Maraş, Adıyaman, Malatya, Antep, Diyarbakır, Urfa, Kilis, Osmaniye, Adana`ya kadar ağır travma ve büyük yıkım yaşayan halkımıza tüm kalbimle selam, sevgi, saygılarımı iletiyorum. Günlerdir acılar içinde onların mücadelesini izliyor ve dua ediyorum. Kalbim deprem bölgesindeki halkımızla, elinden geleni yapanlarla birlikte atıyor.

DAYANIŞMA GÖSTEREN AYRIMSIZ HERKESE MİNNET DUYMAMIZ GEREKİR: Bu arada sessizce köy köy dolaşıp yardım organize eden, malzeme dağıtan bütün gönüllülere, özellikle HDP`li partili arkadaşlarıma, sanatçılara, belediyelere, meslek odalarına, sendikalara da selam gönderiyorum. Hepsini yürekten kutluyorum. Büyük bir dayanışma gösteren ayrımsız herkese minnet duymamız gerekir.

HİÇ KİMSEDEN DE KORKMAYIN: Türkiye`nin ve dünyanın dört bir yanından yardıma koşan kurtarma ekipleri başta olmak üzere tüm gönüllülere, karşısındakinin siyasi görüşüne bakmadan elini uzatan ülkemizin güzel insanlarına, umutlarımızı diri tuttukları için teşekkür ediyorum. Kimse merak etmesin. Devran hiç durmadı, halen dönüyor. Hiç kimseden de korkmayın. Özgürlük hepimiz için her zamankinden yakındır. Yılmadan, yorulmadan, dayanışmaya, kötülüğe karşı mücadele etmeye devam edelim. Elbet, refaha, düze çıkacağımız günler de gelecek. Allah büyüktür.”

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA