11 Mayıs 2025 Pazar


15:05   ÖZGÜR ÖZEL, VAN`DA KUYUMCU ESNAFıNı ZIYARET ETTI: "İNŞALLAH IKTIDAR DEĞIŞINCE EMEKLIDE DE ASGARI ÜCRETLIDE DE ÇIFTÇIDE DE PARA BOLARACAK, IŞLER DAHA DA IYI OLACAK"   15:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL VAN`DA: "BIZ BU ÜLKEDE ANNELERIN GÖZYAŞLARıNıN DURMASıNı ISTIYORUZ AMA BUNU MECLIS`TE VE TOPLUMSAL MUTABAKATLA YAPMAMıZ LAZıM"   14:35   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE`DE BIR SÜREÇ GELDIYSE IKTIDARıN SAYESINDE DEĞIL, IKTIDARA RAĞMEN GELMIŞTIR"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   13:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… İMAMOĞLU`NUN MESAJı: “HAKLı BIR MÜCADELENIN SONUNDA FERAH GÜNLERE KAVUŞACAĞıZ, ÖZGÜR VE ADIL BIR TÜRKIYE`YI INŞA EDECEĞIZ”   13:04   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MITINGE KATıLAN ÇIFTÇI: ``EMEKLI, ASGARI ÜCRETLI HEPSI PERIŞANDıR, TÜRKIYE PERIŞANDıR``   12:18   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÖZGÜR ÇELIK: "BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR IÇIN ÖZGÜRLÜK TALEBIMIZI DILE GETIRECEĞIZ"   10:40   ÖZGÜR ÖZEL, “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI IÇIN VAN`DA... ÖZEL: “VAN`DAN, TÜRKIYE`YE ÖNEMLI MESAJLARıMıZ OLACAK, HERKESI MITINGE BEKLIYORUZ”   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING  
 
 
 
 
 
   

Yeni Yılın İlk Ayında Yaş Meyve Sebze İhracatında Zirvede Yine Akib Yer Aldı


2019 yılının ilk ayında Türkiye genelinde yapılan yaş meyve sebze ihracatının %60’ını, narenciye ihracatının ise %73’ünü gerçekleştiren AKİB, sektör liderliği performansını sürdürüyor.

 

Tarih : 13 Şubat 2019 Çarşamba 14:48   Okunma : 425

Yaşanan iklim zorluklarına, sınır bölgelerimizdeki gelişmelere ve Akdeniz Meyve Sineği sorununa karşın Yaş Meyve Sebze Sektörü ihracatının beklenenden yüksek gerçekleşmesini değerlendiren Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdat Sin, özellikle son 2 aydır bölgemizi teslim alan, narenciye hasadını engelleyen yağışlara rağmen yaş meyve ve sebze ihracatının 200 milyon, narenciye ihracatının ise 103,5 milyon dolar olarak gerçekleşmesinde ihracatçı firmalarımızın gösterdiği azim ve çabanın yaş meyve ve sebze sektörü paydaşlarının yüzünü güldürmeye devam ettiğini belirtti.

 Narenciye Ürünleri Liste Başını çekiyor

Türkiye ekonomisine doğrudan katkısı ve üreticisinden işçisine, paketleyicisinden nakliyecisine kalabalık bir kitlenin geçim kaynağı olarak sosyal açıdan da önemli konumda yer alan yaş meyve sebze sektöründe, narenciye ürünlerinin katkısının altını çizen Sin, ürün bazında bakıldığında narenciyenin temelini oluşturan mandarin, limon ve portakalın en çok ihraç edilen ürünler listesinde ilk 5’te yer aldığı, Ocak ayı yaş meyve sebze ihracatının miktarda %61’ini ve değerde %52’sini oluşturduğu bilgisini vererek tüm çabalarının Türk narenciyesinin hak ettiği en yüksek değere ulaşması yönünde olduğunu dile getirdi.

Ocak ayında en çok ihraç edilen ürün mandarin olurken, onu sırasıyla limon ve domates takip etti. Ocak ayının zirvesindeki mandarin ihracatında, 44,1 milyon dolarlık döviz getirisi sağlandı. Ocak ayında en çok yaş meyve sebze ihracatı yapılan ülke %27’lik payla Rusya Federasyonu olurken, onu sırasıyla Irak, Romanya, Ukrayna ve Almanya takip etti.

Türk Narenciyesi Rus Basınında

Üretici ve çiftçilerimizin alın teri ve özveriyle yetiştirdiği Türk yaş meyve ve sebze ürünlerini hak ettiği pazarlara ulaştırmak, Türk yaş meyve sebzesini dünyaya tanıtmak amacıyla yoğun çaba sarf ettiklerini ve bu kapsamda Rusya Federasyonu’nda bir tanıtım çalışması yürüttüklerinin de altını çizen Sin, Rus halkının önce kalplerine sonra evlerine girdik. İzlediğimiz iletişim stratejisi sonucunda Türk Narenciyesi Rusya’da Turkish Citrus şeklinde bilinen bir marka haline gelmiştir. Türk Narenciyesi için Rusya vazgeçilmez bir Pazar, Rus halkı için de Türk Narenciyesi vazgeçilmez bir lezzettir” dedi.

Berlin Fruit Logistica Fuarı’nda Türk Narenciyesi Vitrine Çıktı

Her ülke vatandaşlarının Türk Narenciyesinin kalitesine kavuşmasının hakkı olduğu gayesiyle yapılan; yeni Pazarlara giriş çalışmaları kapsamında dünyanın en hatırı sayılır uluslararası yaş meyve sebze fuarlarından olan ve AKİB tarafından 16. kez milli katılımı gerçekleştirilen Berlin Fruit Logistica Fuarı’na 38 firmayla katılındı. Avrupa’nın en büyük yaş meyve sebze fuarı olan Fruit Logistica Fuarı’nda 2018 yılında 80 ülkeden 3.100 firma yer almış ve 106.000 m2 alana kurulu ve sadece ticari ziyaretçilere açık olan fuarı 130 ülkeden 77.000 ziyaretçi gezmişti.

Dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere Türk Narenciyesinin tanıtımı ve ikramı yapılarak, Türk Narenciyesinin ürün kalitesi yine dikkatleri üzerine çekme fırsatını yakaladı. Bununla birlikte; 2019’un ilk ayında önceki dönemlere kıyasla ihracat tutarında ciddi yükselişler yaşanan ülkelerin olmasının sektör adına sevindirici olduğu belirten Sin, AKİB olarak üretici ve ihracatçılarımızla el ele vererek sektörümüzü dünya pazarlarında hak ettiği konuma taşımak niyetindeyiz. Ülke ürünlerimizin ulaşabileceği her sofraya sağlıklı, kaliteli ve uygun fiyatla erişmek amacımız doğrultusunda faaliyetlerimize hız kesmeden devam edeceğiz. Ülke ekonomisini ve sektör çıkarlarını gözettiğimiz ve bu amaç için hareket ettiğimiz sürece dünya pazarındaki yerimizin hızlanan bir ivme ile yükseleceğine inanıyorum” diyerek tüm sektör paydaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA