17 Nisan 2025 Perşembe


10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...   10:29   CHP`YE KAYYUM IDDIASı... DEVA PARTISI LIDERI ALI BABACAN: "DEMOKRASI AYıBıDıR"   10:25   DENIZLERDE AV YASAĞı BAŞLADı... TRABZONLU BALıKÇıLAR, GELECEK SEZONDAN UMUTLU   10:15   DEM PARTI İMRALı HEYETI`NIN ADALET BAKANı YıLMAZ TUNÇ`LA YARıN YAPACAĞı GÖRÜŞME ERTELENDI   09:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN KıR ÇIÇEKLERINDEN NIDANUR KARAMAN, SıRBISTAN`DAN DÜNYA IKINCILIĞI ILE DÖNDÜ   09:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN LGS`YE HAZıRLANAN ÖĞRENCILERE ÖĞLE YEMEĞI IKRAMı DEVAM EDIYOR   09:24   GAMZE TAŞCıER, İMAMOĞLU`NUN MESAJıNı ILETTI: YA ADALET YA SEFALET   09:09   TARSUS BELEDIYESI`NIN "DOĞADA SAĞLıK VAR" PROJESI DEVAM EDIYOR   06:33   SEZGIN TANRıKULU, ESILA AYıK`ıN DURUMUNU TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı: "KRONIK HASTALıKLARı BULUNAN AYıK`ıN TAHLIYESI HUSUSUNDA TASARRUFUNUZ OLACAK Mı?"   03:23   ÇHD ONURSAL BAŞKANı SELÇUK KOZAĞAÇLı: BIZE YAPıLAN KÖTÜLÜK SON BULACAK, ZULÜM BITECEK. ONURLU BIR YAŞAMı HEP BIRLIKTE VAR EDECEĞIZ   01:49   CHP`LI KARABAT: 19 MART DARBESININ ARDıNDAN “İŞLER YOLUNDA” GÖRÜNTÜSÜ VERMEK IÇIN 50 MILYAR DOLAR REZERV YAKıLDı   01:04   CHP PM ÜYESI DENIZASLANı: HAKKıMDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDıĞıNı ÖĞRENDIM   01:02   CHP`LI GÖKÇEN: HAKSıZCA CEZAEVINDE TUTULAN SELÇUK KOZAĞAÇLı`NıN TAHLIYESI MEMNUNIYET VERICI BIR GELIŞMEDIR   01:01   ERKAN BAŞ: O GÜN BU UTANCı YAŞAMAMAK IÇIN YURTDıŞıNA ÇıKAN NUMAN BEY`DEN BU AÇıKLAMAYı DA BEKIR BOZDAĞ`A BıRAKMASıNı BEKLERDIK  
 
     
   

DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI HATİMOĞULLARI: ``31 MART`TA DEM PARTİ`NİN SEÇİM STRATEJİSİ KAZANDI``


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, "31 Mart`ta DEM Parti`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi" dedi. 

 

Tarih : 16 Nisan 2024 Salı 14:28   Okunma : 1242

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 31 Mart yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirirken, "31 Mart`ta DEM Parti`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi" dedi. 

Tülay Hatimoğulları, partisinin grup toplantısında 31 Mart seçim sonuçları ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hatimoğulları,  şöyle konuştu:

“Türkiye halkları AKP MHP kuşatmasını bu seçimlerede kırmış iktidarın alanını daraltımıştır. Türkiye halklarının verdiği her bir oy yoksulluk istemiyoruz anlamındaydı. Ayrışma istemiyoruz anlamındaydı. Yaşam tarzlarımıza müdahale etmenizden bıktık ey AKP anlamındaydı.

31 Mart`ta DEM Partisi`nin seçim stratejisi kazanmıştır. DEM Parti Türkiye`nin yönünü belirlemiştir. DEM Parti sadece kayyımların yönünü belirlemedi. Sadece kazandığımız belediyelere yenilerini eklemedik bizler aynı zamanda belediyede iradesine sahip çıkan darbeyle elmizden alınmak istenen Van seçimlerinde seferber olan halkımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." 

"SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ"

Yeni dönemde DEM Partisi`nin daha ağır görev ve sorumluluklarının olduğuna dikkati çeken Hatimoğulları, “Önümüzdeki dönem demokratik mücadelenin ortaklığını hep birlikte kurmak, demokratik mücadele ittifakını hep birlikte genişletmek gibi bir görev ve sorumluluğumuzun olduğunun farkındayız” diye konuştu.

"AKP BU SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKTIK DİYEBİLİR Mİ"

Hatimoğulları, seçimlerde taşımalı seçmenlere ilişkin bir listeyi paylaşarak, "Kayyım seçmen gönderen AKP ve MHP iktidarının kayyım seçmenle elimizden aldığı belediyeler.. Batman Gercüş 295 taşımalı seçmen var, biz 54 oyla kaybetmişiz burayı. Şırnak Merkez 8 bin 287 kayyım seçmen var, biz 2 bin 507 oyla kaybetmişiz... Kürdistanda az farkla kaybettiğimiz kimi belediyeler yada seçmeni az olan beldelerde ve belediyelerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan bir anlayışla AKP buralara seçmen kaydırdı. AKP `bu seçimden zaferle çıktık` diyebilir mi, diyemez" ifadesini kullandı.

"KOBANE DAVASI ERTELENEBİLİR"

Ankara`da yarın görülecek Kobane Davası`na ilişkin de Hatimoğulları, ``Aldığımız duyumlara göre karar verilmeyecek ve ertelenme ihtimali var. Demokratik siyasetin tasviyesini hedeflemiştir Kobane Kumpas davası. Demokratik mücadeleyi engellemek istemiştir Kobane Kumpas davası. Yargıla  nan arkadaşlarımız için kimler gelip ifade vermeye kalkıştıysa o ifadeleri yalan olduğu için yüzlerine gözlerine bulaştırmıştır" diyerek yargılananların tahliye edilmesi çağrısında bulundu. 

"FİLİSTİN VE KÜRT SORUNUNU ÇÖZELİM"

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, İsrail`in Gazze`deki saldırılarını değerlendirirken, "Buradan bütün bölge halklarına ve kürt halkına sesleniyoruz: Gelin Filistin sorununu ve Kürt sorununu çözelim. Özellikle Türkiye halkları için bu kadar kazan kaynayan bir bölgede bu kadar çetrefilli bir siyasal süreçten geçilen bir dönemde Kürt sorununu çözmüş olan bir Türkiye`nin halklarının ve toplumunun çok daha güçlü çok daha dayanışmacı mesaj verebileceğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. Bu kaos ve karmaşa içerisinde diyoruz ki tek çözüm haklarının birlikte kuracağı ittifaktır" görüşünü dile getirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA