9 Ocak 2026 Cuma


21:20   TOROSLAR’DA BIN FIDANLA YEŞIL GELECEK: AĞAÇLANDıRMA SEFERBERLIĞI BAŞLADı   21:05   CHP 2026’YA VITES YÜKSELTTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN “EN UZUN SEÇIM KAMPANYASı” MESAJı   20:50   SINAN ATEŞ DAVASıNDA KRITIK DURUŞMA: “BU BIR TESADÜF DEĞIL, PLANLı BIR CINAYET”   20:33   MERSIN BAROSU’NDAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “BU BIR MESLEK MESELESI DEĞIL, HUKUKUN YAŞAMA MESELESIDIR”   20:24   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN 7/24 TEMIZLIK SEFERBERLIĞI   16:38   ABD’NIN MINNEAPOLIS KENTINDE GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLISI TARAFıNDAN ÖLDÜRÜLEN KADıNıN ÜÇ ÇOCUK ANNESI OLDUĞU ÖĞRENILDI   16:35   DEM PARTI’DEN TBMM’DE ’HALEP’ TEPKISI: "BUGÜN TÜRKIYE’YE DÜŞEN ORADAKI ÇETELERIN SıRTıNı SıVAZLAMAK DEĞILDIR"   15:21   ÜMIT ÖZDAĞ: “PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ SURIYE ÜZERINDEN MEŞRULAŞTıRMA GIRIŞIMI, TÜRKIYE’YE KURULMUŞ BIR SIYASI TUZAKTıR”   15:15   CHP’DEN İYİ PARTI’YE ZIYARET... TURHAN ÇÖMEZ: "30 MILYON VATANDAŞ AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA YAŞıYORSA, IKTIDAR SAHIPLERININ HESAP VERMESI GEREKIR"   15:13   19 MART EYLEMLERINDE GÖZALTıNA ALıNAN ODTÜ ÖĞRENCILERI BERAAT ETTI   15:01   NUMAN KURTULMUŞ: SANKI MECLIS’TE TECAVÜZ VE ISTISMAR HER GÜN OLUYORMUŞ GIBI BIR ALGıYı ORTAYA KOYMAK TBMM’YE HAKARETTIR   14:59   CHP’DEN YENI YOL GRUBU’NA ZIYARET… GÖKHAN GÜNAYDıN: "16 MILYON EMEKLIMIZ KAN AĞLARKEN, MECLIS’IN, TÜRKIYE’NIN GÜNDEMIYLE MEŞGUL OLMASı GEREKIR"   14:57   CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı 16-18 OCAK’TA MERSIN’DE BIR ARAYA GELECEK   13:42   “TOROSLAR’DA ORTAK AKıL BELEDIYECILIĞI: BAŞKAN YıLDıZ, KıRSAL MAHALLELERDE ÇÖZÜM İÇIN SAHADA”   13:35   “METIN GÖKTEPE’NIN 30. YıLıNDA: BASıN ŞEHITLERINE SAYGı VE MINNET”   13:31   “ÇIĞ SÜT FIYATı ÜRETICIYI ZORLUYOR: GÜRER’DEN SERT TEPKI!”   13:25   YENIŞEHIR’DE 2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: MECLISTEN TEMIZLIK VE YEŞIL KENT VIZYONU!   13:18   “GENÇLERE MÜJDE DEĞIL, GEÇIM HESABı: GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI”   13:10   MERSIN’DE ÇEVRE SEFERBERLIĞI: BÜYÜKŞEHIR DOĞAYı 7/24 KORUYOR   12:47   “ADANA İSTIKLÂL MADALYASı’Nı BEKLIYOR: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN MECLIS KÜRSÜSÜNDE ÖZGÜRLÜK VE ADALET ÇAĞRıSı”  
 
     
   

AĞBABA VE ZENGİN ARASINDA "İSRAİL TARTIŞMASI"


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP`nin İsrail ile yaptığı ticareti eleştirdi, "Şu ikiyüzlülüğü düşünebiliyor musunuz, bir taraftan Gazzeli çocuklar için namaz kılıyorlar, diğer taraftan İsrail`in jetlerine yakıt gönderiyorlar. Yazıklar olsun bu ikiyüzlülüğe" dedi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ağbaba`ya, "Çocukları öldüren İsrail ama siz İsrail`e kızmak yerine, Amerika`ya kızmak yerine AKP`ye kızıyorsunuz. Asıl siz sahtekarlık yapıyorsunuz" yanıtı verdi. 

 

Tarih : 16 Nisan 2024 Salı 19:57   Okunma : 1209

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, AKP`nin İsrail ile yaptığı ticareti eleştirdi, "Şu ikiyüzlülüğü düşünebiliyor musunuz, bir taraftan Gazzeli çocuklar için namaz kılıyorlar, diğer taraftan İsrail`in jetlerine yakıt gönderiyorlar. Yazıklar olsun bu ikiyüzlülüğe" dedi. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Ağbaba`ya, "Çocukları öldüren İsrail ama siz İsrail`e kızmak yerine, Amerika`ya kızmak yerine AKP`ye kızıyorsunuz. Asıl siz sahtekarlık yapıyorsunuz" yanıtı verdi. 

TBMM Genel Kurulu`nda CHP, "İsrail`in Gazze`de yaptığı katliamlara rağmen Türkiye`nin İsrail ile ticaretini sürdürmesinin neden ve sonuçlarının araştırılması amacıyla" grup önerisi verdi. Önerinin gerekçesini anlatmak için CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuştu. Ağbaba, AKP`yi İsrail ile yaptığı ticaret nedeniyle eleştirdi.

Ağbaba şunları söyledi:

"1 Ocak sabahında İsrail`i protesto eden büyük bir miting düzenlediniz namaz kılarken İsrail`in uçaklarına mazot satmaya, benzin satmaya devam ettiniz. Şu ikiyüzlülüğü düşünebiliyor musunuz? Bir taraftan Gazzeli çocuklar için namaz kılıyorlar diğer taraftan İsrail`in jetlerine yakıt gönderiyorlar. Yazıklar olsun bu ikiyüzlülüğe. `Kudüs kırmızı çizgimiz` diyordunuz Kudüs`e tel örgü gönderiyorsunuz."

Ağbaba, İsraille ticaret yapılmadığına dair bazı gazetelerin manşetlerini göstererek, "Ayrıca ticaret yapıyorlar. Ne kadar akrabaları varsa yapıyor. Hepsi AK Partili. Hepsi sizin siyasi akrabanız... Gazze`de çocuklar ölürken bunlar bir taraftan sahte gözyaşları döküyor, diğer taraftan İsrail`e malzeme satıyorlar. Hakkınızı yemeyelim Özlem hanım... Ne yaptılar İsrail`e karşı Meclis`te koka kolayı yasakladırlar. İsrail`in dizleri titredi bu tedbir karşısında. Hala gemiler gitmeye devam ediyor. Dürüstseniz o gemileri durdurun, hodri meydan" ifadelerini kullandı.

Özlem Zengin Veli Ağbaba`nın sözlerine ilişkin kürsüye çıkarak, CHP`ye, "Siz yaptığınız konuşmalarda hiç İsrail`e itiraz etmiyorsunuz. Sayın Ağbaba, İsrail`i kınamıyorsun. Asıl faili gizliyorsun. Çocukları öldüren İsrail ama siz İsrail`e kızmak yerine, Amerika`ya kızmak yerine AKP`ye kızıyorsunuz. Asıl siz sahtekarlık yapıyorsunuz. Şunu biliyorsunuz değil mi?  Buradan Filistin`e ne gönderirseniz gönderin önce İsrail`e göndermeniz gerekiyor" dedi. 

Ağbaba, Zengin`e "Mescid-i Aksa diye ağlayıp Mescid-i Aksa`ya tel örgüsü çekenler, çektirenler sahtekardır" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA