9 Şubat 2026 Pazartesi


17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"   15:44   GÖLBAŞı, KALECIK VE BEYPAZARı BELEDIYE BAŞKANLARı, CHP’DEN ISTIFA EDECEKLERI IDDIALARıNı YALANLADı   13:40   TUNCER BAKıRHAN, BAHÇELI’YI ARAYıP ÖZÜR DILEDIĞI IDDIALARıNı REDDETTI   12:38   CHP’LI KEÇIÖREN BELEDIYE BAŞKANı MESUT ÖZARSLAN’ıN, AK PARTI’YE GEÇMESI BEKLENIYOR   11:36   İYİ PARTI, MEHMET EMIN KORKMAZ’ı TEDBIRLI OLARAK KESIN IHRAÇ TALEBIYLE DISIPLIN KURULUNA SEVK ETTI   09:11   MHP’LI UYSAL: BU HAREKET SıRADAN BIR PARTI DEĞIL, BIR DAVADıR   19:38    SEL SAHASıNDAN BAKANLıKLARA: DR. LEVENT UYSAL’DAN MERSIN İÇIN YOĞUN MESAI   13:45    ÖZDAĞ’DAN HATAY ÇıKıŞı: “ANAHTAR VAR, YUVA YOK… HATAY ÇAMUR DERYASıNA TERK EDILDI”   13:38   TÜRKIYE’DE KAYıP ÇOCUK GERÇEĞI MECLIS GÜNDEMINDE: TANRıKULU’NDAN ÇARPıCı SORULAR   11:42   İKI MEŞALELI TARIHI AÇıLıŞ: MILANO-CORTINA 2026 KıŞ OLIMPIYATLARı BAŞLADı   10:22   6 ŞUBAT’ıN ARDıNDAN MERSIN’DE İYILEŞME BULUŞMASı: “UNUTMADAN DEVAM ETMEK”   20:10   ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: TOROSLAR’DA DEPREM DEĞIL İHMAL KONUŞULDU   20:04   TARSUS’TA 6 ŞUBAT’ıN ACıSı UNUTULMADı: KAYBEDILEN CANLAR DUALARLA VE HELVA İKRAMıYLA ANıLDı   19:51   16 YAŞıNDAKI HIRANUR İÇIN ADALET ÇıĞLıĞı: “CEZASıZLıK BITENE KADAR BURADAYıZ”   19:34   BAROLAR HATAY’DA SESSIZ ÇıĞLıK OLDU: 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA ADALET İÇIN ORTAK YAS   18:24   MEP’TEN GÜVENLIK VE YATıRıM VURGUSU: “HUZURLU MERSIN, GÜÇLÜ EKONOMI”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A: DEPREM KONUTLARıNDAN ’FAIZ ALMAYACAĞıZ’ DE AĞıZ DOLUSU TEŞEKKÜR EDECEĞIM  
 
     
   

BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI


Mersin’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; gurur ve coşku dolu anlara sahne oldu.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 15:33   Okunma : 824

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, bu özel günde çocuklarla bir araya gelerek onların bayram sevincini paylaştı.

İlk olarak Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene katılan Başkan Yıldız’a, çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Yıldız, çocuklarla yakından ilgilenerek bayramlarını kutladı.

 “23 NİSAN ÜLKEMİZ TARİHİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR GÜN”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği Atatürk Anıtına Çelenk Sunma törenine katılan Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, burada yaptığı konuşmada 23 Nisan tarihinin önemine vurgu yaptı.

Başkan Yıldız; “23 Nisan, ülkemiz tarihi açısından simgesel bir gün. Burada bir belediye başkanı olarak konuşuyarsam, hep beraber bir araya gelebiliyorsak 23 Nisan 1920’de ülkenin monarşiden demokrasiye geçmiş olması sayesindedir. Bugünün anlam ve önemini her zamankinden daha fazla hissetmeliyiz. 23 Nisan tarihinin bir de çocuklara armağan edilmiş olması da çok fazla önemli. Dünyada başka bir Çocuk Bayramının olmaması başka bir şey, dünyada bir ülkenin monarşiden demokrasiye geçtiği günün Çocuk Bayramı olarak ilan edilmesi bambaşka bir şeydir. Bu anlamı da içselleştirmeliyiz.” dedi.

“ÖZELLİKLE EĞİTİM HAYATINDAN KOPARILMIŞ ÇOCUKLARIMIZI, GÖRMEZDEN GELMELEYİM”

Başkan Yıldız konuşmasında, özellikle eğitim hayatından koparılarak çocuk işçiliğine zorlanan çocukların görmezden gelinmemesi ve yerel yöneticiler olarak bu konuya bir an önce  el uzatılması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Yıldız; “Çocuklar, ülkemizde en fazla ihmal ettiğimiz kesimlerden birisi. Çocuklarımızın, haklarından mahrum kalması, onların küçük yaşta eğitim alması gerekirken yaşamın başka alanlarında yer almaları hakikatten hepimizin düşünmesi gereken bir durum. Özellikle belediye başkanlarının bu anlamda yeni bir görev üstlenmesi lazım. Çocuk yaşta iş hayatına sürüklenmiş olmalarını bizlerin görmezden gelmemesi gerekir. Bu konuda elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” diye konuştu.

Başkan Yıldız daha sonra Toroslar Şehit Fikri Dilsiz İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte miniklerin gösterilerini takip etti, mutluluklarına ve sevinçlerine ortak oldu.

Günün sonunda Mersin Valiliği himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Cumhuriyet Meydanı’nda, Ahmet Baran şefliğinde düzenlenen 1923 öğrencinin yer aldığı 23 Nisan konserine de katılan Başkan Yıldız, çocuklarla bayram coşkusunu birlikte yaşadı.






Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA