10 Şubat 2026 Salı


16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ   15:48   ESKIŞEHIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÜNLÜCE: "MIHALGAZI BELEDIYE BAŞKANı ZEYNEP GÜNEŞ AKGÜN’ÜN YANıNDAYıZ"  
 
     
   

TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ


CHP’li Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, MHP’den devralınan belediyenin borcunun 719.772.306.00 TL olduğunu açıkladı.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 08:46   Okunma : 490

Başkan Yıldız, göreve başlamasının ardından ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Belediyenin mevcut gelir gider tablosunu ve borçlarını içeren afiş de belediye binasına asılarak, kamuoyuna sunuldu.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, görevi devraldığı günden bu yana Toroslar Belediyesinde yaptıkları dikkatli ve titiz çalışmaları basın mensuplarıyla paylaştı.

Başkan Yıldız, tüm belediyenin detaylı bir röntgenini çektiklerini belirterek; “Üzülerek söylüyorum seçim öncesi anlattığımız tüm konularda yaptığımız tespitler bizi doğru ve haklı çıkarmıştır.” dedi.

“HALKIMIZIN SÖZÜ BİZİM YÖNÜMÜZ OLACAK”

Başkan Yıldız, “Burada 30 yıldır hükmünü süren bir siyasi orgnazisayonu devirerek belediye başkanı olduk. Geldiğimiz günden bu yana gece gündüz demeten mesai arkadaşlarımızla belediyeyi anlamaya çalışıyoruz.  Çünkü bazı borçlarımızı öğrenmemiz geç oldu. Belediyemizle iş yapmış insanlarla görüşerek gerçekten iş yapılmış mı diye anlamımız zor oldu. Kadromuzu tanıdık. Biz ne geçmiş dönemdeki arkadaşlarımızı korumak ne de onlara durduk yere çamur atmak için burada değiliz. Kampanya döneminden beri söylüyorum. Toroslar  Belediyesinde  ortak aklı ve kollektif yönetimi oluşturmak için, halkın sözünü kendi yönümüz yapmak için söz vermiştik. Bu sözümüzde duruyoruz, bunun arkasındayız. Halkımızın sözü bizim yönümüz olacak.” diye konuştu.

“TOROSLAR BELEDİYESİNDE BUGÜNE KADAR BİR SİSTEMSİZLİK OLUŞMUŞ”

Toroslar Belediyesinin dört merkez ilçenin en büyüğü olduğunu kaydeden Başkan Yıldız; “Coğrafi, nüfus ve bütçe açısından büyük bir ilçe. Bugüne kadar doğru bir vizyonla yönetilmemiş. Hak ettiği değerlere kavuşamamış. Standart belediyecilik anlamında çok ciddi zaafları olduğunu defalarca söyledik. Standart belediyecilik hizmletleri belli bir programa ve takvime bağlı olarak kendiliğinden yapılması gereken hizmetlerdir. Bu ülkede belli bir sistemi oturtursanız, bu işlerin kendisi tıkır tıkır işler. Bugüne kadar niye yapılmamış? Toroslar Belediyesi bir sistemsizlikle yönetilmiş. Bugüne kadar bütün birimlerde bir sistemsizlik ve kargaşa hakim olmuş. Bu kargaşanın Torosar Belediyesine ve Toroslar halkına faturası olmuş. Belediye gelir gelmez yeni arkadaşlarımız görevlendirdik. Bir sistem kurmaya başladık. Bundan sonra hizmetlerin nasıl işleyeceği bir sistem dahilinde olacka. Gerçekten seçilmemizin ana gayesi olar Yerel Demokrasi’yi yaşama geçirmek için çaba sarf edececeğiz. Standart belediyecilik hizmeti vermeyeceğiz, yerel demokrasiyi hayata geçireceğiz. 350 bin Toroslar halkının her biri, Toroslar Belediyesinin yönetiminde kenidisen ifade edebileceği mekanizmaların içesinde olacak. Beş yıllık stratejik planımızı da bu şekilde hazırlayacağız.” dedi.

“TOROSLAR BELEDİYESİ İŞE GELİP GİTMEYEN ARKADAŞLARIMIZIN MAŞA ÖDEME MÜSSESİ DEĞİL”

Toroslar Belediyesinde toplam 1058 kişinin çalıştığının bilgisini veren Başkan Yıldız; “Bu kadar işçi çalıştıracak bir iş yok Toroslar Belediyesinde. Zaten çalıştırılmamış, Geldiğimizde gördük ki yüzlerce arkadaşımız işe gelmiyor, işe geliyorsa da belediyenin muhtelif birimlerinde akşama kadar çay içip sohbet ediyor. Bu çalışma barışını da bozuyor. Bunları yavaş yavaş çözmeye başladık. İşten çıkarılmalarla ilgili kamuoyunda konuşuldu. Biz bunları gizli saklı yapmadık. Yapacağımız da seçimden önce de söylemiştik. 350 bin Toroslar halkının hakkını korumakla mükellefiz. Bize emanet edilen hazine Torosların’ın bütçesi. Toroslar’ın bütçesini Toroslar halkının en faydalı bir şekilde kullanmak zorundayız. Toroslar Belediyes işe gelip gitmeyen arkadaşlarımıza bir maaş ödeme müssesesi değildirdir. İşçi sınıfından gelmiş, yıllarrca sendika mücadelesi vermiş bir belediye başkanı olarak işçi haklarını, kamu çalışanları haklarını konusunda her hangi bir kural dışında hamlede bulunmayız.” dedi.

“TOROSLAR’IN GAYRİMENKULLERİ NEREDE?”

Toroslar Belediyesi’nin gayrimenkul yönünden çok zengin bir belediye olmasına karşın 30 yılda bu zenginliğin kaybedildiğini anlatan Başkan Yıldız, “30 yıl boyunca bu kentin neyi vardı, bunlar kimlere nasıl verildi, nereye gitti, nasıl satıldı? Satılan bu mülklerden elde edilen gelirler ne oldu? Bugün 2 milyar lira değerinde olan gayrimenkulümüz neden 40 kilyona elden çıkarıldı? Bu halk bunun hesabını sormaz mı? Biz bunun hesabını sormaz mıyız? Bu kadar zengin bir belediye iken bu kadar fakirleşen bir belediyeye nasıl dönüştü?” diye konuştu.

“BELEDİYENİN İŞ MAKİNELERİNİ ÇÜRÜMEYE TERK ETMİŞLER. 1 HAFTADA O MAKİNELERİ AYAĞA KALDIRDIK”

Belediyeye ait 18 iş makinesi bulunmasına rağmen on milyonlarca liraya dışarıdan iş makinesi kiralandığını tespit ettiklerini dile getiren Başkan Yıldız,  “Ülkemideki hiç bir belediyede bulunmayan ağır makineler var bizde. Kimisi kısmen bozulmuş kimisinin lastiği patlamış, kimisi çürümeye terk edilmiş, bir kenara atılmış. Bu makinaların önemli bir kısmını bir hafta sürede ayağa kaldırdık. Şu anda bu makineler sahada ve çalışıyor.” dedi.

“ONLARCA DÜKKAN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞ”

Toroslar’da onlarca dükkan, düğün salonu ve havuz bulunduğunu ancak bu mülklerin yıllarca birilerine kiraya verildiğini ve bu kişilerin özel mülkü haline getirildiğini kaydeden Başkan Yıldız,  “Yıllardır ihaleye gidilmeden kimin niye kulandığı ve nasıl kullandığı belli olmadan birileri yıllarca kendi malı gibi buraları kullanmış. Bu dükkanlar birilerine peşkeş çekilmiş. Şartnameye göre 3. Kişiye dahi ihale edilemezken 23. Kişiler buraları kullanmış.” diye konuştu.

“KISA SÜREDE SORUNLARI ÇÖZECEĞİZ”

Toroslar’ı sokak sokak gezdiğini anlatan Başkan Yıldız, “Toroslar’ın hangi mahallesine asfalt dökülmüş? Hangi mahallesinin sorunu çözülmüş? Burada ne yapılmışsa Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalar bunlar.” dedi.

Başkan Yıldız, kısa süre içinde bütün bu sorunları çözerek Toroslar’ı tıkır tıkır her alanda işleyen ve çalışan bir belediye haline getireceklerinin altını çizdi.






Paylaş :
Etiketler :  Toroslar Belediyesi, Mersin, Abdurrahman Yıldız

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA