23 Haziran 2025 Pazartesi


11:16   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:07   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   12:01   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, HAYATIN HER ALANINDA ENGELLİ BİREYLERİN YANINDA


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında ‘Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası` düzeledi. Turnuva ile özel gereksinimli bireylerin, topluma karışıp sosyalleşmeleri ve yaşam kalitelerinin artırılmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amaçlandı.

 

Tarih : 17 Mayıs 2024 Cuma 09:37   Okunma : 336

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında ‘Ortopedik Engelliler Bocce Turnuvası` düzeledi. Turnuva ile özel gereksinimli bireylerin, topluma karışıp sosyalleşmeleri ve yaşam kalitelerinin artırılmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amaçlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı organizasyonunda yapılan turnuvaya, 12 yaş ve üzeri, yüzde 40`ın üzerinde ortopedik engelli sağlık kurulu raporu bulunan özel ihtiyaçlı bireyler katıldı. Turnuvada hem belediye birimlerinden hizmet alan hem de dışarıdan katılan özel bireyler yarıştı. Aileler de özel gereksinimli bireylerin heyecanlarına ortak oldu.

Eğlence ve rekabetin bir arada olduğu turnuva, Yenişehir İlçesi Engelsiz Yaşam Parkı`nda yer alan Bocce Sahası`nda yapıldı. İlk olarak kura çekimi gerçekleştirilen turnuvada, rakipler belirlendi ve turnuva tüm heyecanıyla başladı. 

Turnuvanın hakemliğini Bülent Sümra yaparken, belediye bünyesinde görev yapan antrenörler ve öğretmenler de turnuvada görev aldı.

“HEM SOSYALLEŞİYORLAR, HEM DE SPOR YAPIYORLAR”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Abdullah Gerboğa, bu yıl ikinci kez düzenledikleri Bocce Turnuvası`nın çok güzel geçtiğini belirtti. Ortopedik engelli sporcular ve onların aileleri ile çok güzel bir ortam oluştuğunu vurgulayan Gerboğa, “Sporcularımız önce antrenmanlara katıldılar. Burada Bocce kursları veriyoruz. Kendilerini geliştirdiler. Biz de bir turnuva düzenleme ihtiyacı duyduk. Bu sene de ikincisi oldu. Gayet güzel geçti. Ailelerle birlikte burada gerçekten sosyalleşebilecekleri bir ortam oluştu. Hem sosyalleşiyorlar, hem de spor yapıyorlar” dedi.

“YARIŞMA BAHANE, KAYNAŞMA ŞAHANE”

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi 2. Başkanı Fethi Kahraman, engelli bireyler için bu tür etkinliklerin adeta bir yaşam kaynağı olduğunu ve turnuva dolayısıyla çok mutlu olduklarını söyledi. Turnuva için Tarsus`tan Mersin`e gelmelerinde de Büyükşehir`in kendilerine yardımcı olduğunun altını çizen Kahraman, “Bizi Tarsus`tan alıp buraya getiriyorlar ve arkadaşlarımızla kaynaştırıyorlar. Yarışma bahane, kaynaşma şahane” diye konuştu.

Büyükşehir`in hazırladığı turnuvaya katılan engelli bireyler, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi:

-Zübeyde Taş: “Şimdi de yarıştım ve çok güzel geçti. Haftada 2 gün buraya geliyoruz. Çok eğlenceli oluyor. Aktifleşiyor ve sosyalleşiyoruz. Arkadaşlarla güzel maçlar çıkarıyoruz. Sporla uğraştığımız zaman, sanki engelli olduğumuzu unutuyoruz. Çok zevk alarak oynuyoruz.” 

-Ahmet Taş: “Başkanımız Vahap Seçer`e ve öncü olan kişilere teşekkür ediyorum. Hepimiz engelliyiz ve çoğu kişi de birer engelli adayı. Burada rakip tanımıyoruz, çünkü hepimiz kardeşiz ve çok eğleniyoruz. Rakibimi yendiğim için de mutluyum. Evde kalıp spor yapmamaktansa, böyle müsabakalara gelip vakit geçirmek benim için süper oluyor. Engelleri aştık ve aşmaya da devam edeceğiz."

-Abdülsamet Kodak: “Turnuvada rakibim bayağı iyiydi. Burada şunu öğrendim; ‘Engel diye bir şey yoktur, bence engel olan sadece insanlar.` Burada sadece eğlenmeme baktım ve çok güzeldi. Böyle bir imkân sağlanması, benim açımdan çok iyi ve güzel bir şey. Ben burada gerçekten çok eğlendim."

-Sümbül Şimşek: “Burada engelli olduğunu unutuyorsun, kendini iyi hissediyorsun ve mutlu oluyorsun. Kendimi iyi hissettiğim için geliyorum buraya. Vahap Başkan`a da çok teşekkür ederim."

-Sebahattin Şat: “Vahap Başkanımız, bizim yaşantımıza bir el uzattı. Bizi çok mutlu eden bu yarışma, ayrıca bize bir artı sağlıyor. Arkadaşlarımızı daha iyi tanıyoruz ve bu bize neşe veriyor."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA