17 Haziran 2024 Pazartesi


19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MANISA VALISI ÜNLÜ`YÜ ZIYARET ETTI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜM BABALARıN BABALAR GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   10:27   VELI AĞBABA: KURBANı VATANDAŞA HARAM ETTILER   10:20   CHP`LI UMUT AKDOĞAN: "AVM ÇALıŞANLARıNıN BEKLEDIĞI YASA TEKLIFI 55 GÜN TBMM`DE IŞLEME ALıNMADı"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   08:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A ``IADEIZIYARET`` YANıTı: "BIZ O SÖZÜ HIÇ ÜZERIMIZE ALMıYORUZ"   22:21   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI DÖNEM GENEL BAŞKANLAR ILE BIR ARAYA GELDI   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``   15:34   AÇEV: “BABA SEVGISI VE ILGISIYLE BÜYÜMEK, ÇOCUKLARıN ÇOK YÖNLÜ GELIŞIMINI DESTEKLIYOR”   15:28   LIMAK`ıN BODRUM`DAKI PROJESINE YÖRE HALKı TEPKI GÖSTERDI: “HUKUKI MÜCADELEYI BAŞLATACAĞıZ”   15:14   ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BÖCEK:" BU BAYRAMıN HUZUR VE MUTLULUK DOLU GÜZEL GÜNLER GETIRMESINI DILIYORUM"   15:13   PSIKOLOGLARDAN KURBAN BAYRAMı UYARıSı: "12 YAŞ ALTıNDAKI ÇOCUKLARı KESIM ALANıNDA BULUNDURMAYıN"   15:06   CUMHURBAŞKANLıĞı YıLLıK PROGRAMı`NA GÖRE, TMO BU YıL SADECE 3,5 MILYON TON BUĞDAY ALıMı YAPACAK   14:33   CHP İZMIR`DE BAYRAMLAŞMA... ASLANOĞLU: "SEÇIM SANDıĞı NE ZAMAN KONURSA KONSUN, CHP IKTIDAR OLACAKTıR"   14:13    ERDOĞAN`DAN ÖZEL`E "SUÇ ORTAĞı" YANıTı: ``BIZIM IADEIZIYARETIMIZI DEMEK KI HAZMEDEMEDILER``  
 
     
   

Hilvan halkı 2 Haziranda ikinci kez sandığa gidecek...


Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde vatandaşlar 2 Haziran`da yeniden sandık başına gidecek. DEM Parti Hilvan Belediye Başkan adayı Serhan Paydaş, "31 Mart`tan sonra biz halkla yapmış olduğumuz görüşmelerde yapılan zulme karşı, yapılan oy hırsızlığına karşı, yapılan şiddete karşı büyük bir tepki var. Halkın tepkileri o yönde bizim lehimize olumlu. Halk artık şiddet istemiyor. Halk siyasi ahlak istiyor. Halk seçimlerde hak eden kişiye mazbatanın verilmesini istiyor" dedi.

 

Tarih : 25 Mayıs 2024 Cumartesi 15:10   Okunma : 392

ABDÜLKADİR ÇELİKCAN

(ŞANLIURFA)- Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde vatandaşlar 2 Haziran`da yeniden sandık başına gidecek. DEM Parti Hilvan Belediye Başkan adayı Serhan Paydaş, "31 Mart`tan sonra biz halkla yapmış olduğumuz görüşmelerde yapılan zulme karşı, yapılan oy hırsızlığına karşı, yapılan şiddete karşı büyük bir tepki var. Halkın tepkileri o yönde bizim lehimize olumlu. Halk artık şiddet istemiyor. Halk siyasi ahlak istiyor. Halk seçimlerde hak eden kişiye mazbatanın verilmesini istiyor" dedi.

Yerel seçimlerde yüzde 33,20 oy oranıyla DEM Parti`nin kazandığı Hilvan Belediye Başkanlığı seçimleri, AKP`nin 15 sandığa itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu`nun kararı doğrultusunda 2 Haziran`da yenilenecek.

Yeniden sandık başına gidecek olan Hilvanlılar, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile mahallelerin muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy kullanacak. Siyasi partilerin belediye başkan adayları, hem kent merkezinde hem de kırsal mahallelerde kapı kapı dolaşarak seçmenden destek istiyor.

31 Mart seçimlerinde 27 bin 686 seçmenin bulunduğu Hilvan`da, DEM Parti`nin adayı Serhan Paydaş yüzde 33.2, AK Parti`nin adayı Aslan Ali Bayık yüzde 30.71, Yeniden Refah Partisi`nin adayı Hanif Düzme ise yüzde 18.77, CHP`nin adayı Mehmet Celal Avcı yüzde 9.3 oy oranıyla seçimleri tamamlamıştı.

"Hilvan en güzel şekilde yönetilmeyi hakediyor"

Hilvanlı vatandaş, "İnşallah 2 Haziran`dan sonra yüzde 100 yani biz kazanacağız. Kararlıyız. Millet tepkilidir. Bunların yaptığı pisliğe karşı millet hep direnmiştir. İnşallah 2 Haziran`dan kazanacağız biz DEM olarak kazanacağız" dedi.

Başka bir vatandaş, "Tabii büyük bir tepki gösteriyoruz. Hilvan bunu hak etmiyor. Hilvan en güzel şekilde yönetilmeye hak ediyor. Hilvan`da şu anda hiçbir hizmet yapılmamış. Son 50 yıldır Hilvan`a herhangi bir hizmet yapılmamış. Ya mevcut iktidar ve iktidar yanlıları bunu miilete reva görüyor" diye konuştu. Halkın mevcut başkandan şikayetleri olduğunu ifade eden bir vatandaş, "Halk artık mevcut başkanda şikayetçi bir durumda çünkü kendi akrabalarını, kendi yandaşlarını sürekli iş yalımında. Biraz belediyenin imkanlarını kendi ailesi içinde sürekli kullanmasından halk tepkili bu konuda" ifadelerini kullandı.

Başka bir vatandaş, "Benim Hilvan halkına bir çağrım var. Beş yıl önceki İstanbul`da olan bir seçimi kendi gözüne, kendi aklına, kendi beynine getirsinler. Binali Yıldırım dedi ki; `Teşekkürler İstanbul kazandık` ama seçimler iptal oldu. Adama zulmettiler, fakat o adam yine girdi ikinci seçimde 800 bin fark attı. Bu Hilvan seçimi de benim görüşümde İstanbul seçimleri gibi olmuştur. Hilvan halkı bunu biliyor, herkes de biliyor. 7`den 70`e, 4 yaşındaki de 70 yaşındaki insanda bunun farkındadır" diye konuştu.

"Seçimin yenilenmesi bir şey farkettirmeyecek"

AKP`ye oy vereceğini belirten bir vatandaş, "Bir Hilvanlı olarak seçimlerin yenilmesi bir hiçbir şey fark etmedi. İnşallah herkes kendi iradesini gelip kullanacaktır. Güzel bir şekilde kazasız belasız geçeceğine inanıyorum. Kim hata yapsa Hilvan halkı onları affetmeyecektir, görüyor, biliyordur. En iyi cevabı Hilvan halkı sandıkta verecektir" derken, bir başka vatandaş ise "Hilvanlı olarak seçimler iptal olduktan sonra dışarıdan gelen vatandaşların yani Hilvan halkı olsun, esnaf olsun bayağı bu konuda muzdarip, şikayetçi oldular. Umuyorum ki herkes bunun farkına vardı. Özellikle de genç nesil olarak da yeniden inşallah AK Parti olarakta birinci sıraya geçeceğiz" dedi.

 "Oy hırsızlığına karşı büyük bir tepki var"

DEM Parti miletvekileri ile seçim çalışmalarını sürdüren Hilvan Belediye Başkan adayı Avukat Serhan Paydaş, şunları söyledi:

"31 Mart akşamı zaten de AKP adayı ve akrabalarının gençlik merkezindeki saldırısını herkes gördü. Orada iki tane sandık yakıldı. Sandık kurul üyemiz darp edildi. Polis memuru darp edildi ve onun arkasında da AKP itiraz ederek seçimlerin yenilenmesi kararı verildi. Zaten Refah Partisi adayı Hanifi Düzme de aynı şekilde AKP adayına destek çıkarak seçimler yenilendi. 31 Mart`tan sonra biz halkla yapmış olduğumuz görüşmelerde yapılan zulme karşı, yapılan oy hırsızlığına karşı, yapılan şiddete karşı büyük bir tepki var. Halkın tepkileri o yönde bizim lehimize olumlu. Halk artık şiddet istemiyor. Halk siyasi ahlak istiyor, seçimlerde hak eden kişiye mazbatanın verilmesini istiyor. Ondan dolayı hem AKP seçmenleri olsun hem Refah Partisi seçmenleri olsun o konuda oylarını Dem Parti`ye vereceklerini söylüyorlar.

"Çok daha fazla hazırlıklıyız"

2 Haziran seçimleri de tabii ki 31 Mart seçimleri gibi olmayacak. Her sandıkta en az iki tane avukat arkadaşımız görev alacak. Sandık görevlilerimizin tamamı hazır. Yedek üyelerimiz hazır, müşahitlerimiz hazır, okul sorumlularımız hazır. 31 Mart`a göre daha fazla hazırlıklıyız. Önceki dönemlerdeki oy çalınmasına karşı tedbirlerimizi almıştık. Fakat sandık yakılmasıyla ilgili hiçbir şekilde tedbir alınmamıştı. Tedbir alınması derken sandıkların yakılmasına rağmen ıslak imzalı tutanaklar geçerli olmasına rağmen seçim kurulu ıslak imzalı tutanakları kabul etmedi. Bu konuda da biz artık sadece ıslak imzalı tutanak değil, sandıkların korunması ile ilgili tedbirlerimizi aldık. Tabii ki bizim bütün bölge vekillerimizin hepsi Hilvan`da çalışmaları yürütüyorlar. Hem mahalle çalışmalarında hem kırsal çalışmalarda aktif olarak ev ev dolaşıyoruz. Bireysel olarak çalışmayı yürütüyoruz ve destek sunuyorlar."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA